Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💡 Premium Supporter-sammanfattning + nyheter

💡 Premium Supporter-sammanfattning + nyheter

⚠️ Skakande upptäckt: Jordbävningar kan upptäckas timmar i förväg istället för minuter. ⛈️ Bättre väderprognoser med AI. 💉 Första tuberkulosvaccinet på 100 år är inom räckhåll. 🚢 Nej, inget tyder på att elbilarna orsakade fartygsbranden.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

2️⃣ Två tips

Det finns en hel hög framstående och intressanta personer bland våra Warp Premium Supporters. Min ambition är att dela med mig av vad ni gör till andra i vårt community. Det misslyckas jag oftast med, men här kommer i alla fall två tips.

Johan Norberg fick sitt internationella genombrott när han för sisådär tjugo år sedan gav ut Till världskapitalismens försvar. Nu har han skrivit uppföljaren, Det kapitalistiska manifestet. Som nu har recenserats av The Economist.

En annan Premium Supporter är Wall Street-legenden, Jim O'Shaughnessy. Han driver numera O'Shaugnessy Ventures som stödjer och investerar i kreatörer runt om i världen.

Han har nu bland annat en intressant podcast, Infinite Loops, men nu tänkte jag framförallt tips om nyhetsbrevet och denna intressanta text av Jim: Your Memory is Lying to You 🧠

Han skriver om hur lätt vi lurar oss själva att vi alltid tyckt eller tänkt som vi gör nu. Motmedlet är att för han skriva ner viktiga beslut och varför man fattade dem.

Mathias Sundin
Arge optimisten


Premium Supporter-artiklar

Ingen inloggning krävs för att läsa dem.

💡 Arge optimistens funderingar: En motorcykel för hjärnan

Steve Jobs kallade datorn för en cykel för hjärnan. Då är AI en motorcykel.

Läs på Warp News

🔃 Optimismen är död

Optimismen är död – Så lura inte oss att – Framtiden skapas av optimister.

Läs på Warp News


Veckans faktabaserade optimistiska nyheter

💉 Första tuberkulosvaccinet på 100 år är inom räckhåll

Tuberkulos dödar över 1,6 miljoner per år. Men det finns hopp vid horisonten, med det nya M72-vaccinet. Det första nya tuberkulosvaccinet på ett århundrade.

Läs mer på Warp News

🔬 RNA-styrt system hos djur visar potential för genredigering hos människor

Bakterier använder ett "sax"-system som kallas CRISPR-Cas mot virus, och forskare har nu upptäckt att komplexa celler, som våra egna, också har ett liknande verktyg.

Läs mer på Warp News

⚠️ Skakande upptäckt: Jordbävningar kan upptäckas timmar i förväg istället för minuter

Nuvarande varningssystem för jordbävningar ger oftast bara en till två minuters förvarning. Men nu har forskare identifierat nästan omärkbara förändringar upp till två timmar före stora jordbävningar.

Läs mer på Warp News

⛈️ Bättre väderprognoser med AI

Historiskt sett involverade väderprognoser numeriska modeller. De tog in aktuell data, använde matematik och fysik för att förutsäga framtiden och var mycket pålitliga. Men, det tog flera timmar att generera resultat. Nu ser världen AI-system som kan förutsäga lika exakt men mycket snabbare.

Läs mer på Warp News

🚢 Nej, inget tyder på att elbilarna orsakade fartygsbranden

Ett stort antal medier rapporterade i slutet av juli om en stor brand på ett fartyg med 500 elbilar ombord. De spekulerade och slog i vissa fall fast att elbilarna var orsaken till branden. När nu fartyget undersöks visar det sig att elbilarna var oskadda.

Läs mer på Warp News


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.