Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💡 Premium Supporter-sammanfattning + nyheter

💡 Premium Supporter-sammanfattning + nyheter

⚠ Skakande upptĂ€ckt: JordbĂ€vningar kan upptĂ€ckas timmar i förvĂ€g istĂ€llet för minuter. ⛈ BĂ€ttre vĂ€derprognoser med AI. 💉 Första tuberkulosvaccinet pĂ„ 100 Ă„r Ă€r inom rĂ€ckhĂ„ll. 🚱 Nej, inget tyder pĂ„ att elbilarna orsakade fartygsbranden.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

2ïžâƒŁ TvĂ„ tips

Det finns en hel hög framstÄende och intressanta personer bland vÄra Warp Premium Supporters. Min ambition Àr att dela med mig av vad ni gör till andra i vÄrt community. Det misslyckas jag oftast med, men hÀr kommer i alla fall tvÄ tips.

Johan Norberg fick sitt internationella genombrott nÀr han för sisÄdÀr tjugo Är sedan gav ut Till vÀrldskapitalismens försvar. Nu har han skrivit uppföljaren, Det kapitalistiska manifestet. Som nu har recenserats av The Economist.

En annan Premium Supporter Àr Wall Street-legenden, Jim O'Shaughnessy. Han driver numera O'Shaugnessy Ventures som stödjer och investerar i kreatörer runt om i vÀrlden.

Han har nu bland annat en intressant podcast, Infinite Loops, men nu tĂ€nkte jag framförallt tips om nyhetsbrevet och denna intressanta text av Jim: Your Memory is Lying to You 🧠

Han skriver om hur lÀtt vi lurar oss sjÀlva att vi alltid tyckt eller tÀnkt som vi gör nu. Motmedlet Àr att för han skriva ner viktiga beslut och varför man fattade dem.

Mathias Sundin
Arge optimisten


Premium Supporter-artiklar

Ingen inloggning krÀvs för att lÀsa dem.

💡 Arge optimistens funderingar: En motorcykel för hjĂ€rnan

Steve Jobs kallade datorn för en cykel för hjÀrnan. DÄ Àr AI en motorcykel.

LÀs pÄ Warp News

🔃 Optimismen Ă€r död

Optimismen Ă€r död – SĂ„ lura inte oss att – Framtiden skapas av optimister.

LÀs pÄ Warp News


Veckans faktabaserade optimistiska nyheter

💉 Första tuberkulosvaccinet pĂ„ 100 Ă„r Ă€r inom rĂ€ckhĂ„ll

Tuberkulos dödar över 1,6 miljoner per Är. Men det finns hopp vid horisonten, med det nya M72-vaccinet. Det första nya tuberkulosvaccinet pÄ ett Ärhundrade.

LÀs mer pÄ Warp News

🔬 RNA-styrt system hos djur visar potential för genredigering hos mĂ€nniskor

Bakterier anvÀnder ett "sax"-system som kallas CRISPR-Cas mot virus, och forskare har nu upptÀckt att komplexa celler, som vÄra egna, ocksÄ har ett liknande verktyg.

LÀs mer pÄ Warp News

⚠ Skakande upptĂ€ckt: JordbĂ€vningar kan upptĂ€ckas timmar i förvĂ€g istĂ€llet för minuter

Nuvarande varningssystem för jordbÀvningar ger oftast bara en till tvÄ minuters förvarning. Men nu har forskare identifierat nÀstan omÀrkbara förÀndringar upp till tvÄ timmar före stora jordbÀvningar.

LÀs mer pÄ Warp News

⛈ BĂ€ttre vĂ€derprognoser med AI

Historiskt sett involverade vÀderprognoser numeriska modeller. De tog in aktuell data, anvÀnde matematik och fysik för att förutsÀga framtiden och var mycket pÄlitliga. Men, det tog flera timmar att generera resultat. Nu ser vÀrlden AI-system som kan förutsÀga lika exakt men mycket snabbare.

LÀs mer pÄ Warp News

🚱 Nej, inget tyder pĂ„ att elbilarna orsakade fartygsbranden

Ett stort antal medier rapporterade i slutet av juli om en stor brand pÄ ett fartyg med 500 elbilar ombord. De spekulerade och slog i vissa fall fast att elbilarna var orsaken till branden. NÀr nu fartyget undersöks visar det sig att elbilarna var oskadda.

LÀs mer pÄ Warp News


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.