Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚀 Jim O'Shaughnessy lanserar en ny satsning för kreatörer

🚀 Jim O'Shaughnessy lanserar en ny satsning för kreatörer

Wall Street-legenden Jim O'Shaughnessy letar efter kreatörer över hela vÀrlden.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

Jim O'Shaughnessy Àr en legend pÄ Wall Street. Han har skrivit nÄgra av de mest inflytelserika böckerna om investeringar, som Invest Like the Best och What Works on Wall Street, och han har dessutom flera patent pÄ investeringsstrategier.

Forbes utnÀmnde honom till en legendarisk investerare, tillsammans med Warren Buffet, Peter Lynch, Benjamin Graham och nÄgra till.

Jim Àr ocksÄ en Warp Premium Supporter.

Warp News intervjuade honom nyligen:

I intervjun berÀttar han om The Great Reshuffle.

”Vi har nĂ„tt en plats dĂ€r flödet av saker som hĂ€nder inom tekniken, men ocksĂ„ inom ett vĂ€ldigt, vĂ€ldigt stort antal andra omrĂ„den. I centrum för The Great Reshuffle, den stora ombildningen, finns internet. Och det börjar bli myndigt, sĂ„ att sĂ€ga, eftersom det Ă€r det största variations-förstĂ€rkningssystemet i mĂ€nsklighetens historia. Verktygen som den ger till vanliga mĂ€nniskor Ă€r ganska hisnande i sin omfattning och sitt antal."

Just detta slÀpper lös en aldrig tidigare skÄdad mÀnsklig kreativitet. Det Àr den kreativiteten och de skaparna Jim O'Shaughnessy siktar in sig pÄ med sin nya satsning O'Shaughnessy Ventures, OSV.

Alla kreatörer Àr vÀlkomna

OSV Àr inget traditionellt investmentbolag och de verkar i fyra block.

  • O'Shaughnessy Fellowship Ă€r ett ettĂ„rigt program som ger ambitiösa individer en miljon kronor i finansiering för att arbeta med ett projekt som de sjĂ€lva vĂ€ljer. Detta kan innefatta, men Ă€r inte begrĂ€nsat till, att skapa konstverk, musik, programvaror, vetenskaplig forskning, journalistik, dokumentĂ€rer, skulpturer och mer. Förutom ekonomiskt stöd kommer stipendiater att ha tillgĂ„ng till ett nĂ€tverk av grundare, investerare och experter som kan hjĂ€lpa till att förverkliga deras projekt.
  • Infinite Adventures: Inspirerad av det ursprungliga namnet för riskkapital, söker den hĂ€r, och finansierar möjligheter och team i tidiga skeden. De letar efter originella tĂ€nkare som konventionellt sinnade VC-företag kan förbise.
  • Infinite Films Ă€r ett filmproduktionsbolag som fokuserar pĂ„ att skapa originella, upplyftande filmer snarare Ă€n att förlita sig pĂ„ remakes eller uppföljare. Teamet pĂ„ Infinite Films tror pĂ„ att ge alla medlemmar i produktionsteamet en andel i filmerna de skapar. Deras första film Ă€r en dokumentĂ€rfilm om Dr David Rhoiney.
  • Infinite Media Ă€r dedikerade till att kurera innehĂ„ll av hög kvalitet. Teamet har redan etablerat en framgĂ„ngsrik podcast som heter Infinite Loops och ett Substack-nyhetsbrev, och de arbetar nu med att bygga ett nytt medie-ekosystem med noggrant kurerat innehĂ„ll.

Kolla in den hÀr korta lanseringsvideon med Jim O'Shaughnessy.

Och den hÀr lÀngre versionen dÀr Jim pratar med sin son Patrick O'Shaughnessy.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.