Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

✍🏼 Essä

Varje vecka får du en tänkvärd essä om hur du kan förstå och skapa framtiden.

Erik O. Torstensson

💬 Medias kritik är tendentiös – fler mår bättre än sämre av Instagram

I de senaste dagarnas mediestorm hävdar DN, SVT och Aftonbladet att Facebook skadar unga med berått mod. Men kritiken är tendentiös och ”dubbelt så många” uppger att Instagram faktiskt får dem att må bättre, skriver Erik O. Torstensson.

Nicklas Berild Lundblad

💡 Optimistens dilemma

Som optimist ställs man ofta inför ett intressant dilemma: resten av världen tror att världen blir sämre, och själv tror man att den blir bättre – bör man försöka övertyga alla andra om att det verkligen blir bättre, frågar sig Nicklas Berild Lundblad.

Kelly Odell

💬 En pessimistisk optimists bekännelser

När Kelly Odell först tillfrågades om att medverka i Warp var han inte helt odelat positiv, även om han försökte dölja sin reaktion. I en krönika förklarar han varför han tvekade.

Magnus Aschan

💡 Att vara optimist betyder inte vad du tror att det betyder

En bild på en struts med huvudet i sanden. Någon som konstant är sen. Någon annan som anses lättlurad och naiv. Inget av det här har med optimism att göra, skriver Magnus Aschan, chefredaktör på Warp News.

Alexander Engelin

🛰 Värdet av att utforska rymden

De som tror att den nya rymdkapplöpningen handlar om att miljardärer slösar pengar har ingen aning om värdet av att utforska rymden. Mänsklighetens framtid finns där ute, skriver Alexander Engelin.

Magnus Aschan

💬 Därför måste vi börja förstå det riktigt stora och det riktigt lilla

Paradoxalt nog är det evolutionen som fört oss hit. För vi människor lever i en slags mellanvärld. Vi har svårt att greppa det som är riktigt stort, långsamt, litet och snabbt. Nu är det hög tid att det ändras.

Magnus Aschan

💬 Oftast går det åt helskotta – det måste vi fira

På varje lyckad lösning finns tusen olyckade. Lagar, otur, klantighet eller ren idioti har gjort att de inte lyckats. Men även de dåliga idéerna måste vi fira, skriver Magnus Aschan.

Kelly Odell

💬 Det var bättre förr – eller hur?

Med nästan åtta miljarder människor på planeten finns det alltid de vars nuvarande situation inte är bra och de kan mycket väl ha haft det bättre tidigare. Men på makronivå är det inget snack om saken – vi har aldrig haft det bättre, skriver Kelly Odell.

Anna Rennéus Guthrie

💬 Nu är det dags att dra nytta av digitaliseringen

Pandemin är inte bara elände. När det gäller arbete ser vi nu många fördelar med att vi blivit alltmer digitaliserade: mer produktiva, mindre sjuka och mer jämlika. Låt oss inte tappa dess fördelar genom att gå tillbaks till det gamla normala, skriver Anna Rennéus Guthrie.