Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

✍🏼 Essä

Varje vecka får du en tänkvärd essä om hur du kan förstå och skapa framtiden.

Kevin Kelly 🌟 Premium-artiklar

💡 Kevin Kelly: Ett manifest för optimism

Kevin Kelly har grundat Wired och författat flera böcker, bland dem "The Inevitable". För Warp News lägger han fram sina argument för optimism.

Magnus Aschan Krönika

💬 Medias obalanserade rapportering kan inte viftas bort med gulliga uttrar

Bara 28 procent tycker att nyheterna är balanserade, visar en färsk undersökning. Det här är allvarligt eftersom förväntan är att medierna ska beskriva verkligheten och det kan inte viftas bort med artiklar om gulliga uttrar, skriver Warp News chefredaktör Magnus Aschan.

Nicklas Berild Lundblad 🌟 Premium-artiklar

✌️ Optimism och fängelsedilemmat

Sociala interaktioner kan ibland likna spel där du antingen kan samarbeta eller inte. Inom forskningsfältet Game Theory har det räknats på vad den mest framgångsrika strategin är, och det visar sig att det lönar sig att vara.. snäll!

Elina Holmgren Tyskling ✍🏼 Essä

🚕 "Och jag som skulle skaffa höns"

Det är en klyscha men likväl sant. Det är svårt att tro på framgång om det inte finns berättelser av sådant i din egen historia. I din egen släkt. Jag tänker ofta på Åkes snudd på omöjliga resa.

Magnus Aschan 🛰 Rymd

💬 Den nya rymdkapplöpningen är det bästa som kan hända jorden

Den nya rymdkapplöpningen, med företag som SpaceX, Virgin Galactic och Blue Origin i spetsen, är tillsammans med resan till Mars vår räddning. Warp News chefredaktör Magnus Aschan förklarar varför.

Nicklas Berild Lundblad ✍🏼 Essä

👍 Den extreme optimisten

Tidigt 2000-tal träffade Nicklas Berlind Lundblad professor John McCarthy från Stanford University, och det blev ett möte han sent skulle glömma.

Nicklas Berild Lundblad 🌟 Premium-artiklar

🌳 Den optimistiska framtiden är ett träd

Om du trodde att den lyckade månlandningen på 60-talet berodde på tur och höga ambitioner tror du fel. Nicklas Berild Lundblad skriver om hur optimism bör bygga på en analys av vad växande mänskliga förmågor kan åstadkomma.

Mathias Sundin 🌟 Premium-artiklar

⛪ Martin Luther – den första twittraren

På bara fyra år gick Martin Luther från att vara helt okänd till att bli den bäst säljande författaren i Europa. Ett par år senare var han ett sådant hot mot kyrkan att de bannlyste honom. Hur var detta möjligt innan radio, tv eller internet? Luther använde en banbrytande teknik, på ett nytt sätt.

Warp Guest Writer ✍🏼 Essä

🔧 Nobelpristagaren Gustaf Dalén - den evige optimisten

Gustaf Dalén är nobelpristagaren som utvecklade tekniska innovationer i sitt eget kök. Han var inte bara ett snille utan också en optimist!