Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

✍🏼 Essä

Varje vecka får du en tänkvärd essä om hur du kan förstå och skapa framtiden.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

🌎 217 miljoner optimister - därför ska vi tänka större

Politiker och nationer bör tänka större och skapa gemensamma mål. Men länder är inte det enda sättet att få stor påverkan: Nu kan vi hitta likasinnade människor över hela världen i globala communities - och tänka större tillsammans.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

🧬 Från spel till vetenskapligt genombrott - historien om AlphaFold

Historien om datorer som tävlar mot människor är lång och väcker ofta enorm uppmärksamhet. Men vad är det bra för? Vad betyder det om en dator kan vinna i schack, Go eller Starcraft? Vi fick svaret när AlphaFold löste en 50-årig utmaning inom biologi.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

🌏 Framtiden som vi vill ska komma snabbare

Föreställ dig en värld med global fred, alla lever i demokrati, ingen extrem fattigdom och alla barn går i skolan. Föreställ dig noll koldioxidutsläpp, superbillig och ren energi. Föreställ dig att alla är anslutna till internet. Föreställ dig över tio miljoner människor som bor i rymden.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

💡 Framtiden skapas av optimister

Vad händer om fler människor är optimistiska inför framtiden? Vi kommer att få mer innovation och snabbare utveckling mot en bättre värld.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

🗞️ Du kan rädda lokaljournalistiken och tjäna tonvis med pengar - vill du veta hur?

Alla tror att lokaljournalistik är en förlustaffär, men de förväxlar den med lokaltidningar. Noll distributionskostnad är en betydande tillgång som kan hjälpa dig att fånga en av vår nutids största affärsmöjligheter och samtidigt stödja lokaldemokratin.

Magnus Aschan ✍🏼 Essä

☠️ Doomscrolling – hur ditt nyhetsflöde ger dig en negativ världsbild

Mord, krig och svält, det vi domedags-scrollar, sker varje dag på jorden. Men vi måste förstå att nyheterna är en rapport av det värsta som händer varje given dag. Därför måste vi balansera upp vår världsbild.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

🙄 Är optimister naiva? Nej, men pessimisterna är det

I motsats till vad många tror är det pessimisterna som är naiva, inte optimisterna. Trots enorma framsteg för mänskligheten tror de att dessa framsteg plötsligt kommer att upphöra utan någon anledning. Det är irrationellt och dumt.

Mathias Sundin 🥇 Optimist's Edge

💡 Optimistens fördel

Vilken viktig sanning håller väldigt få människor med dig om? I svaret finns en enorm möjlighet. För i det som redan är mainstream finns sällan revolutionerande innovationer eller nya stora affärsidéer. Faktabaserade optimister har denna fördel, för de kan enkelt svara på frågan.

Mathias Sundin 🚘 Transporter

🔋 Teslas Battery Day innebär slutet för bensinbilen

Om vi ​​kopplar ihop Teslas olika tillkännagivanden på Battery Day ser vi revolutionen klart och tydligt. Förbränningsmotorns era är över. År 2030 kommer elfordon att vara mycket billigare att köpa och äga, och väldigt få bensinbilar kommer att säljas.