Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

✍🏼 Essä

Varje vecka får du en tänkvärd essä om hur du kan förstå och skapa framtiden.

Johan Norberg ✍🏼 Essä

🐉 Öppet eller stängt kommer avgöra Kinas framgång

Allt fler tror att framtiden tillhör Kina. Intressant nog är det också vad välinformerade kännare antog redan för 1000 år sedan. Men anledningen till varför förutsägelserna visade sig vara felaktiga då, berättar något viktigt om Kinas utsikter att lyckas den här gången.

Nicklas Berild Lundblad ✍🏼 Essä

⬆️ Pollyannas hemlighet

Optimister får ibland stå ut med öknamn. Ett av dessa är "Pollyanna". Men få känner kanske till den intressanta historien bakom det underliga glåpordet.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

💡 Oändlig mänsklig kunskap är möjlig

Finns det en bortre gräns för vad vi som mänsklighet kan lära oss? Finns det problem vi inte kan lösa eftersom våra hjärnor är för obetydliga? Ja, åtminstone enligt den rådande uppfattningen. Men är det verkligen sant? Inte om du frågar Oxford-professorn David Deutsch.

Ingemar Alvbom ✍🏼 Essä

🕊 Så gör vind- och solenergi världen fredligare

Vår förflyttning till det förnybara kommer att minska antalet konflikthärdar. När länder blir självförsörjande på energi kommer många incitament till konflikter att minska.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

📰 Tror du att media är en döende bransch – tänk igen

De flesta tror att media är en usel affär, eftersom de ser många gamla medieföretag gå under. Men gratis global distribution av innehåll är en enorm möjlighet för journalistiken och kommer att skapa enorma globala medieföretag.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

💰 Stora idéer för att tjäna stora pengar - investera i framtiden

En faktabaserad optimist ser möjligheter framför alla andra. En möjlighet är att investera i företag som skapar en bättre värld och samtidigt tjänar mycket pengar.

Victoria Bäck ✍🏼 Essä

🔭 Värderingarna som styr utvecklingen framåt

Om människan i grunden skulle vara pessimistisk, varför handlar då så många av våra dagliga beslut om att göra gott? Allt fler konsumenter uppvisar ett värderingsdrivet beteende. För företagen innebär det här att business-as-usual inte längre är ett lönsamt alternativ, skriver Victoria Bäck.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

🌎 217 miljoner optimister - därför ska vi tänka större

Politiker och nationer bör tänka större och skapa gemensamma mål. Men länder är inte det enda sättet att få stor påverkan: Nu kan vi hitta likasinnade människor över hela världen i globala communities - och tänka större tillsammans.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

🧬 Från spel till vetenskapligt genombrott - historien om AlphaFold

Historien om datorer som tävlar mot människor är lång och väcker ofta enorm uppmärksamhet. Men vad är det bra för? Vad betyder det om en dator kan vinna i schack, Go eller Starcraft? Vi fick svaret när AlphaFold löste en 50-årig utmaning inom biologi.