Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

✍🏼 Essä

Varje vecka får du en tänkvärd essä om hur du kan förstå och skapa framtiden.

Ulrika Gerth 3 min read

😟 Hej alla barn – sluta deppa om klimatet

"Ett par från millenniegenerationen inleder med att berätta att de debatterade i 10 år (!) om de skulle våga sätta ett barn till världen (hon ville fostra en climate ally, han fruktade för barnets framtid)", skriver Ulrika Gerth i en krönika.

Christian SandströmJonas Grafström 4 min read

🏭 24 av 26 luftföroreningar har minskat i Sverige

DEL 2: Av de 26 svenska luftföroreningar som Naturvårdsverket mäter har 24 minskat i absoluta tal under perioden 1990–2018. Samtidigt ökade Sveriges befolkning med drygt 1,6 miljoner och ekonomin nästan fördubblades.

Marco Borsari 6 min read

🤗 Kraften i att dela: äga mindre men njuta av mer

Att flytta till ett samarbetssamhälle kan göra användningen av råvaror effektivare och lokala samhällen självständiga, förbättra användningen av flera produkter men också främja de bästa idéerna.

Mathias Sundin 4 min read

🧠 Vår kollektiva intelligens visar varför framtiden är ljus

Hur kan man veta att framtiden är ljus? För att det finns ingen starkare kraft för förbättring än människors idéer - och tack vare demokrati och teknik har vi nu tillgång till fler idéer än någonsin tidigare.

Mathias Sundin 4 min read

🌐 Wikipedia borde inte fungera, men gör det tack vare vår kollektiva intelligens

Wikipedia borde inte fungera. Det borde vara bättre med experter som skriver ett uppslagsverk, istället för vem som helst. Demokrati borde inte fungera. Det borde vara bättre med experter som fattar beslut om budget och lagstiftning. Men det gör det – fungerar. Hur kommer det sig?

Mathias Sundin 5 min read

🥤 Peak Stuff

Den amerikanska ekonomin förbrukar nu mindre resurser, inte mer. USA har nått Peak Stuff. Det visar kraften i digitalisering, och att fortsatt utveckling är vägen fram till ett miljömässigt hållbart samhälle.

Mathias Sundin 3 min read

🗳️ Globala communities är framtidens makthavare

Centrala institutioner som regeringar och styrelser dominerar världen, för att de löst två problem: Brist på information och att det har varit krångligt att låta många rösta. Tack vare internet är dessa problem lösta, och vi kan ge mer makt direkt till människor.

Mathias Sundin 7 min read

♻️ Tonåringen som förändrar världen och vår tids viktigaste debatt

Vad ska vi göra för att lösa problemet med klimatförändringarna? Ska vi sätta upp tydliga gränser och backa mänskligheten tillbaka innanför dessa? Eller ska vi utvecklas så vi kan spränga dessa gränser, men utan att förstöra jorden? Det är vår tids viktigaste debatt.

Mathias Sundin 4 min read

🌅 Obama borde känna mer hopp

Medborgare i fria länder är rikare, lyckligare och friskare än medborgare i ofria länder. Barack Obama borde använda sina retoriska färdigheter för att öka förtroendet för demokratin och skapa hopp för dess framtid. För, som han brukade säga: Det finns inget falskt med hopp.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter