Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

✍🏼 Essä

Varje vecka får du en tänkvärd essä om hur du kan förstå och skapa framtiden.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

💡 Oändlig mänsklig kunskap är möjlig

Finns det en bortre gräns för vad vi som mänsklighet kan lära oss? Finns det problem vi inte kan lösa eftersom våra hjärnor är för obetydliga? Ja, åtminstone enligt den rådande uppfattningen. Men är det verkligen sant? Inte om du frågar Oxford-professorn David Deutsch.

Ingemar Alvbom ♻️ Green Tech

🕊 Så gör vind- och solenergi världen fredligare

Vår förflyttning till det förnybara kommer att minska antalet konflikthärdar. När länder blir självförsörjande på energi kommer många incitament till konflikter att minska.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

📰 Tror du att media är en döende bransch – tänk igen

De flesta tror att media är en usel affär, eftersom de ser många gamla medieföretag gå under. Men gratis global distribution av innehåll är en enorm möjlighet för journalistiken och kommer att skapa enorma globala medieföretag.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

💰 Stora idéer för att tjäna stora pengar - investera i framtiden

En faktabaserad optimist ser möjligheter framför alla andra. En möjlighet är att investera i företag som skapar en bättre värld och samtidigt tjänar mycket pengar.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

🌎 217 miljoner optimister - därför ska vi tänka större

Politiker och nationer bör tänka större och skapa gemensamma mål. Men länder är inte det enda sättet att få stor påverkan: Nu kan vi hitta likasinnade människor över hela världen i globala communities - och tänka större tillsammans.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

🧬 Från spel till vetenskapligt genombrott - historien om AlphaFold

Historien om datorer som tävlar mot människor är lång och väcker ofta enorm uppmärksamhet. Men vad är det bra för? Vad betyder det om en dator kan vinna i schack, Go eller Starcraft? Vi fick svaret när AlphaFold löste en 50-årig utmaning inom biologi.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

🌏 Framtiden som vi vill ska komma snabbare

Föreställ dig en värld med global fred, alla lever i demokrati, ingen extrem fattigdom och alla barn går i skolan. Föreställ dig noll koldioxidutsläpp, superbillig och ren energi. Föreställ dig att alla är anslutna till internet. Föreställ dig över tio miljoner människor som bor i rymden.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

💡 Framtiden skapas av optimister

Vad händer om fler människor är optimistiska inför framtiden? Vi kommer att få mer innovation och snabbare utveckling mot en bättre värld.

Mathias Sundin ✍🏼 Essä

🗞️ Du kan rädda lokaljournalistiken och tjäna tonvis med pengar - vill du veta hur?

Alla tror att lokaljournalistik är en förlustaffär, men de förväxlar den med lokaltidningar. Noll distributionskostnad är en betydande tillgång som kan hjälpa dig att fånga en av vår nutids största affärsmöjligheter och samtidigt stödja lokaldemokratin.