Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

🚘 Transporter

Transport i alla former och storlekar blir renare och fordonen körs själv. Vi täcker till exempel elbilar, flygplan och lastbilar men också drönare och andra typer av autonoma fordon.

Anders Frick 5 min read

👊 ”Att sätta bollen i rullning är det svåra”

Tack vare Anders Forslunds elektriska flygplan kommer en halv miljard ton koldioxid mindre att ha släppts ut 2050. Möt flygentusiasten och klimatentreprenören som vill förändra framtidens transporter i grunden.

Kent Olofsson 2 min read

✈ Boeing miljardsatsar på flygande eltaxi

En självstyrande flygande eltaxi väntas årligen kunna transportera 40 miljoner människor inom de närmaste fem åren.

Jakob Holgersson 2 min read

🛫Take-off för första bemannade SSTO-planet

90-talets teknik var otillräcklig för att göra verklighet av vad som anses vara rymdfarkosternas heliga graal. Ett nystartat företag har nyligen fått ekonomiskt stöd att utveckla världens första farkost som kan gå upp i omloppsbana i ett enda steg.

Kent Olofsson 1 min read

🚗 Intel ska göra självkörande bilar billigare

En ny krets ska lägga grunden för en plattform för självkörande bilar som ska vara tillräckligt billig för att alla bilar ska kunna ha funktionen i framtiden.

Jakob Holgersson 2 min read

🏎 Toyotas djärva strategi – lanserar 30 elbilar innan 2030

Den största biltillverkaren i världen har tidigare uttryckt skepsis mot elbilar. I ett aldrig tidigare skådat drag har de tillkännagett att de kommer att utöka sitt utbud med 30 elbilar innan 2030.

Kent Olofsson 2 min read

🚗 Ny AI-teknik ger säkrare självkörande bilar

Genom att ge AI lite mer ”sunt förnuft” vill ett internationellt forskarlag ge oss självkörande bilar som bättre kan förutse vad som kommer att hända i trafiken.

Jakob Holgersson 3 min read

🚘 Smarta vägar kommer revolutionera vårt resande

Inom det europeiska C-Roads-projektet testas tekniker för intelligent transport i Italien på motorväg A22. Det handlar om autonoma körsystem och datakommunikation både fordon-till-fordon och till infrastruktur.

Anna Rennéus Guthrie 3 min read

🚘 Mer hållbart körande när molnet får styra

Det är dags att lyssna på vad din bil säger dig så slipper du vänta tills den går sönder innan du tar den till verkstaden. Molntekniken är helt avgörande för självkörande fordon, knyter tillverkare och användare närmare varandra – och gör vårt resande mer miljö- och klimatsmart.

Mathias Sundin 3 min read

🔋 Batteripriserna fortsätter sjunka – hur påverkar det elbilarna?

Kommer elbilar bli billigare att köpa än motsvarande bensinbilar år 2025? Och spelar det någon roll för när det stora skiftet från bensin till el sker? Vi har uppdaterat vår prognos från i våras.