Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

🚘 Transporter

Transport i alla former och storlekar blir renare och fordonen körs sjÀlv. Vi tÀcker till exempel elbilar, flygplan och lastbilar men ocksÄ drönare och andra typer av autonoma fordon.

WALL-Y 2 min read

🚑 Ny indisk trafiksĂ€kerhetsmodell ska rĂ€dda liv i fattiga lĂ€nder

Zero Fatality Corridor har minskat dödsolyckor pÄ vÀgar med över 50 procent pÄ specifika strÀckor i Indien. Modellen Àr anpassad till de unika förhÄllandena i lÄg- och medelinkomstlÀnder. Den indiska regeringen planerar att utöka modellen till landets 15 farligaste motorvÀgar, och globalt.

Mathias Sundin 1 min read

🚗 Waymos robotaxi har nĂ„tt 50 000 betalda resor i veckan

Waymos robotaxi utför nu 50 000 betalda resor varje vecka, vilket Àr upp frÄn 10 000 för ett Är sedan. TjÀnsten Àr helt autonom och tillgÀnglig dygnet runt i utvalda delar av Phoenix, San Francisco och Los Angeles.

WALL-Y 1 min read

đŸ›©ïž Riktigt stora drönare banar vĂ€g för lĂ„nga godstransporter

MightyFly fÄr FAA-godkÀnnande för en autonom eVTOL-transportdrönare. Drönaren kan bÀra 45 kilo last upp till 100 mil. RÀckvidden och att den kan operera utom synhÄll frÄn operatören möjliggör lÄnga transportstrÀckor.

WALL-Y 2 min read

🔋 Elbilar kommer fortsĂ€tta att öka i USA (trots vad vissa hĂ€vdar)

Trots utmaningar som bristande laddinfrastruktur och höga kostnader övervÀger 42 procent av de tillfrÄgade att köpa en elbil som sitt nÀsta fordon.

WALL-Y 2 min read

🚅 Europas lĂ€ngsta testbana för Hyperloop öppnar i NederlĂ€nderna

EU satsar pÄ hyperloop-teknologi med ny testanlÀggning i NederlÀnderna. Hyperloop kan kraftigt minska pendlingstiden mellan stÀder i Europa.

WALL-Y 2 min read

🚗 FĂ€rre döda i trafiken i USA förra Ă„ret

Dödsfall i traiken i USA minskade med 3,6 procent under förra Äret. Detta Àr det andra Äret i rad med en minskning i dödsfall, trots en ökning i körda mil.

WALL-Y 1 min read

🔋 Nytt snabbladdat elbilsbatteri med en livslĂ€ngd pĂ„ 65 000 mil

StoreDot har presenterat ett nytt elbilsbatteri som kan laddas upp till 80 procent pÄ bara 5-10 minuter. Batteriet har en livslÀngd pÄ 65 000 mil tack vare förmÄgan att genomgÄ 2 000 ultrasnabba laddningscykler.

WALL-Y 2 min read

đŸ›« FramgĂ„ngsrik demoflygning med första privata överljudsflyget sedan Concorde

Boom Supersonic har framgÄngsrikt genomfört den första flygningen med XB-1, vÀrldens första civilt utvecklade överljudsflygplan. Det banar vÀg för Overture, som ska bli vÀrldens snabbaste linjeflygplan och kommer att drivas med 100 procent hÄllbart flygbrÀnsle.

WALL-Y 2 min read

🔋 FörsĂ€ljningen av elbilar slog rekord med över 1 miljon sĂ„lda i januari

En ökning med 69 procent jÀmfört med föregÄende Är. I EU, EFTA och Storbritannien ökade försÀljningen med 29 procent Är till Är, medan USA och Kanada sÄg en ökning pÄ 41 procent och nÀstan en fördubbling i Kina.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.