Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

🍔 Food Tech

Massor av innovation pågår inom livsmedelsteknik, Food Tech, vilket gör maten billigare, mer näringsrik, bättre smakande och innebär lägre utsläpp under produktionen. Här hittar du artiklar om AI, sensorer och IoT, big data, digital biologi, precisionsodling, cellodlat kött, GMO och automatisering.

Alexander Engelin 1 min read

🐄 Lantbruksåterförvildande är bra för alla inblandade

Återförvildande av naturområden i kombination med lantbruk skapar en “win-win situation” genom att förbättra ekologisk mångfald, samtidigt som det ger kött av högre kvalitet.

Christian von Essen 4 min read

💡 Optimist's Edge: Sötare framtid med mindre socker

Nya, hälsosammare socker gör att vi kommer kunna fortsätta njuta av den goda smaken, utan att försämra vår hälsa.

Kent Olofsson 2 min read

🌾 Ändrad foderproduktion kan ge en miljard människor mat

Genom att låta djur äta restprodukter från skörd och biprodukter till livsmedelsproduktion i stället för spannmål kan många fler människor få mat för dagen.

Ulrika Gerth 5 min read

💡 Optimist's Edge: Varsågoda, luften står på bordet

Luftbaserat protein kan ta udden av miljöbelastningen från konventionellt jordbruk genom att inleda en ny koldioxidnegativ era för hållbar livsmedelsproduktion i en tid då planeten behöver det som mest.

Kent Olofsson 2 min read

🐛 Naturliga feromoner kan ersätta bekämpningsmedel

Ett nytt sätt att producera feromoner kan ge oss billigare och miljövänligare sätt att bekämpa skadeinsekter.

Kent Olofsson 2 min read

🥓 Forskare har analyserat miljöpåverkan för 57 000 olika livsmedel

En analys av 57 000 livsmedel visar att det går att sänka vår miljöpåverkan kraftigt genom att välja rätt mat i affären.

Kent Olofsson 2 min read

🍚 Superris ger 40 procent större skördar

Genom att kopiera en enda gen i en risplanta går det att öka skördarna och minska behovet av konstgödsel betydligt.

Kent Olofsson 2 min read

🐟 Enkel förbättring ger mycket mer mat från all fångad fisk

Genom att sortera fiskens olika delar på ett bättre sätt och doppa de delar som snabbt härsknar i en speciell lösning går det att utnyttja mycket mer av fångade fiskar än vi gör idag.

Christian von Essen 4 min read

💡 Optimist's Edge: Mjölk utan kor

En fabrik i Danmark kan ersätta nio procent av danska kor. Mjölk och andra mejeriprodukter kan produceras i bioreaktorer genom precisionsfermentering. Foodtech-bolag över hela världen arbetar nu hårt för att skapa en framtid där kossorna blir överflödiga.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter