Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

🍔 Food Tech

Massor av innovation pågår inom livsmedelsteknik, Food Tech, vilket gör maten billigare, mer näringsrik, bättre smakande och innebär lägre utsläpp under produktionen. Här hittar du artiklar om AI, sensorer och IoT, big data, digital biologi, precisionsodling, cellodlat kött, GMO och automatisering.

WALL-Y 2 min read

🥛 Solar Foods ska möjliggöra mjölkproduktion utan kor

HYDROCOW är ett projekt med målet att producera hållbart mjölkprotein med hjälp av CO2 och elektricitet och här är grejen – inga kor behövs.

WALL-Y 2 min read

🧬 CRISPR-redigerade livsmedel börjar dyka upp på hyllorna

CRISPR-mat kan vara en del av lösningen för hunger i världen. Genom genetisk redigering kan grödor och djur göras med motståndskraftiga, behöver mindre näring, hålla längre och ha bättre näringsinnehåll.

WALL-Y 2 min read

🍦 Smaskigt! Ät glass gjord av luft

Världens första Solein-glass kan ätas hos restaurangen Fico i Singapore. Glassen är tillverkad av ingredienser tagna ur luften.

Linn Winge 1 min read

🌾 Solpaneler utnyttjar hela ljusspektrumet för att förbättra skördar

En ny studie från University of California visar att användning av hela ljusspektrumet kan gynna både solenergiproduktion och skördar.

Kent Olofsson 2 min read

🍌 AI minskar matsvinn i butiker

En AI-algoritm kan hålla ordning på när priset på varor som håller på att gå ut bör sänkas och med hur mycket, vilket minskar svinnet och ökar vinsten för butikerna.

Kent Olofsson 2 min read

🌽 Härdigt gräs kan ge större majsskördar

En tålig grässort visade forskare hur majs kan göras mer tåligt mot näringsbrist, minska behovet av gödsel och öka skördarna.

Kent Olofsson 1 min read

🥤 Livsmedelsindustrin vill ha mer biobaserad plast i förpackningarna

Lägre pris och garanterad tillgång är några av nycklarna till att fler matförpackningar ska tillverkas av miljövänlig biobaserad plast i framtiden.

Kent Olofsson 2 min read

🌾 Ny variant av vete kan klara extremvärme och torka

En korsning mellan vanligt durumvete och en vild släkting till plantan har gett en ny variant som kan klara förhållanden som slår ut dagens variant av durumvete.

Christian von Essen 3 min read

💡 Optimist's Edge: Frukt och grönsaker utan plast

När det gäller hanteringen av frukt och grönsaker har livsmedelsindustrin länge behövt välja mellan plastförpackningar och matsvinn – två av vår tids stora klimatbovar. Nu jobbar foodtech-företagen hårt på att hitta bättre lösningar. Och det fina är att vi knappt kommer märka något.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.