Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

🍔 Food Tech

Massor av innovation pågår inom livsmedelsteknik, Food Tech, vilket gör maten billigare, mer näringsrik, bättre smakande och innebär lägre utsläpp under produktionen. Här hittar du artiklar om AI, sensorer och IoT, big data, digital biologi, precisionsodling, cellodlat kött, GMO och automatisering.

Linn Winge

☕️ Labbodlat kaffe från Finland finns snart på marknaden

Ett labb i Finland försöker skapa ett alternativ till kaffeodling i Colombia och andra länder där klimatet gör odlandet allt svårare.

Jakob Holgersson

🌽 Rymdteknik kan ge torra länder matöverskott

Kan teknik för att odla grödor i rymden användas för att få större skördar på ogästvänliga platser på jorden? Nanoracks och Förenade Arabemiraten menar att det är så och inleder nu ett samarbete.

Kent Olofsson

🚜 Cirkulärt jordbruk kan minska övergödningen av Östersjön

Mycket av den fosfor och det kväve som läcker ut i Östersjön i dag skulle kunna återföras till åkrarna i stället.

Kent Olofsson

🧀 Så kan vi få i oss mer fett

Medan vi i västvärlden äter för mycket fett får befolkningen i andra delar av världen inte i sig tillräckligt med kostfett, men det kan finnas en enkel lösning på problemet.

Magnus Aschan

🐟 Nu kan du köpa Sveriges första växtbaserade fisk i butiken

Vad sägs om att testa växtbaserad tonfisk i salladen nästa gång? Nu går det att köpa Toonish i svenska butiker, "tonfisk" gjord på certifierad soja- och veteprotein, solrosolja och alger.

Linn Winge

🥬 Vertikala trädgårdar som varken behöver solsken eller jord

Över hela Europa visar vertikala trädgårdar att det är möjligt att odla grönsaker utan varken jord eller solsken.

Kent Olofsson

🍔 Världens första fabrik för odlat kött är i gång

Odlat kött tar nu steget till industriell produktion och då ska köttet inte kosta mer än vanligt kött kostar i butikerna idag.

Kent Olofsson

🐟 Fiskrens blir till mat efter dopp i ny lösning

Genom att doppa fiskrens i en lösning ökar hållbarheten kraftigt, vilket gör att renset hinner transporteras till fabriker som kan göra fiskfärs och andra produkter av det.

Kent Olofsson

🍟 Färskvaror håller i månader utan att behöva frysas med ny metod

Pommes frites och kyckling är bara några av de produkter som kan hålla flera månader i rumstemperatur med en ny pastöriseringsmetod.