Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

🍔 Food Tech

Massor av innovation pågår inom livsmedelsteknik, Food Tech, vilket gör maten billigare, mer näringsrik, bättre smakande och innebär lägre utsläpp under produktionen. Här hittar du artiklar om AI, sensorer och IoT, big data, digital biologi, precisionsodling, cellodlat kött, GMO och automatisering.

Kent Olofsson 🍔 Food Tech

🍟 Färskvaror håller i månader utan att behöva frysas med ny metod

Pommes frites och kyckling är bara några av de produkter som kan hålla flera månader i rumstemperatur med en ny pastöriseringsmetod.

Kent Olofsson 🤖 Robotik

🤖 Robot bekämpar ogräs med laser

En självgående robot kan identifiera ogräs med bildigenkänning och sedan bränna bort det med laser.

Kent Olofsson 🍔 Food Tech

🥕 Brittisk butikskedja halverar priset på vegansk mat

Veganska korvar och burgare blir hälften så dyra som idag när den brittiska butikskedjan Co-op vill få folk att äta mer växtbaserat

Kent Olofsson 🍔 Food Tech

🥗 Matematik kan ge kostråd på individnivå

En matematisk modell kan förutsäga hur kosten påverkar bakteriefloran i magen och hur det i sin tur kan förbygga eller lindra många sjukdomar.

Kent Olofsson 🍔 Food Tech

🐝 Walmart ställer krav på leverantörerna att vara rädda om humlor och bin

Walmart kräver att leverantörerna ska sluta använda bekämpningsmedel och på andra sätt underlätta för pollinerande insekter.

Magnus Aschan 🍔 Food Tech

🍺 Från ax till bärs – blockkedjan bakom Sveriges första spårbara öl

Nu kan du för första gången köpa en helt svensk, ekologisk och spårbar livsmedelsprodukt. "Helt Spårat" använder blockkedjan för att spåra ett öl genom hela tillverkningen – från ax till bärs.

Kent Olofsson 🍔 Food Tech

🍺 Restprodukter efter ölbryggning kan bli biobränsle

En ny process kan omvandla sädesrester efter ölbryggning till både proteinrikt foder och biobränsle.

Magnus Aschan 🌟 Premium-artiklar

🌱 Virusutbrott gör att växtbaserade livsmedel växer rekordsnabbt

Konsumtionen av kött minskar i stora delar av världen, medan vi äter mer växtbaserat. Virusutbrott och pandemier ser ut att skynda på den här utvecklingen, menar Warp News Food Tech-expert Daniel Skavén Ruben.

Kent Olofsson 🍔 Food Tech

🐮 Vår köttkonsumtion kan nå sin topp 2025

Alternativ till animaliskt protein kan utgöra 22 procent av allt protein vi äter 2035.