Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

🍔 Food Tech

Massor av innovation pågår inom livsmedelsteknik, Food Tech, vilket gör maten billigare, mer näringsrik, bättre smakande och innebär lägre utsläpp under produktionen. Här hittar du artiklar om AI, sensorer och IoT, big data, digital biologi, precisionsodling, cellodlat kött, GMO och automatisering.

Magnus Aschan 🌟 Premium-artiklar

🌱 Virusutbrott gör att växtbaserade livsmedel växer rekordsnabbt

Konsumtionen av kött minskar i stora delar av världen, medan vi äter mer växtbaserat. Virusutbrott och pandemier ser ut att skynda på den här utvecklingen, menar Warp News Food Tech-expert Daniel Skavén Ruben.

Kent Olofsson 🍔 Food Tech

🐮 Vår köttkonsumtion kan nå sin topp 2025

Alternativ till animaliskt protein kan utgöra 22 procent av allt protein vi äter 2035.

Kent Olofsson 🍔 Food Tech

🍲 Ikeas kokbok hjälper dig förvandla matavfall till festmåltider

Mycket av det vi slänger i komposten går att äta och Ikea vill att vi blir bättre på att äta även det som kan se lite oaptitligt ut.

Kent Olofsson 🍔 Food Tech

🐟 En järnfisk i maten minskar risken för järnbrist

En ”fisk” gjord av järn sänker kostnaden för järnsupplement och kan rädda livet på hundratusentals liv varje år.

Kent Olofsson 🍔 Food Tech

✂ Crispr ska rädda våra bananer

En sjukdom hotar att utrota den enda banansort vi äter idag, men med Crispr-tekniken kan forskare göra bananerna motståndskraftiga.

Linn Winge ♻️ Green Tech

🌱 Enkel supersnabb växt kan hjälpa i kampen mot klimatförändringar och matbrist

Forskare försöker förstå hur och varför växten andmat växer så snabbt. Att få ledtrådar från växtens gener kan hjälpa till i kampen mot både matbrist och klimatförändringar.

Björn Bertoft 🌟 Premium-artiklar

🥗 Är du redo för den nya maten? – invasiva arter, insekter och fisk på land

Vi vet redan att köttproduktion, trålfiske och ensidiga jordbruk i megaformat är miljöbovar med ett slutdatum. Men nu utvecklas nya typer av klimatsmart mat i en strid ström.

Kent Olofsson 🍔 Food Tech

🍤 Växtbaserade räkor på väg till restaurangernas tallrikar

Veganska räkor ska ge samma smakupplevelse som vanliga räkor men utan de hållbarhetsproblem som dagens räkodlingar kan medföra.

Per Söderström 🍔 Food Tech

🌟 1:360 - en hektar vertikal odling producerar lika mycket som trehundra sextio hektar traditionell odling

Vertikala odlingar bedöms hållbara på riktigt. Startups har redan lockat hundratals miljarder USD till området.