Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

🛰 Rymd

Kortare: Rymden är den sista gränsen och öppnas nu för alla tack vare föregångare som NASA och nu SpaceX och Elon Musk, Blue Origin och Virgin Galactic. Här hittar du också nyheter om Warp Space Program och Beyond Atlas.

Kent Olofsson 📈 Mänskliga framsteg

📀 En backup på månen för all mänsklig kunskap

En stiftelse vill skapa ett arkiv över mänsklighetens kunskap och lagra det runt om i solsystemet på kvartsskivor som behåller informationen i miljarder år.

Cornelia Ekvall 🛰 Rymd

🛰 Elon Musk levererar framtidens internet med Starlink-satelliter

Sega uppkopplingar och hackiga videomöten blir ett minne blott med Elon Musks nya satsning. Företagets division Starlink är i full gång med att bygga ut ett satellitnätverk av "routrar” i rymden med kapacitet att globalisera internet en gång för alla.

Kent Olofsson 🛰 Rymd

🚀 Enklare att göra raketbränsle på Mars

Forskare har hittat ett effektivare sätt att producera metan, vilket gör metan till ett ännu mer attraktivt bränsle för Mars-färder.

Kent Olofsson 🛰 Rymd

🛰 Två nya satelliter ska ge oss bättre prognoser för rymdvädret

Genom att öka vår förståelse över hur solvind och eruptioner på solytan uppstår kan vi få kunskap om hur vi ska skydda våra satelliter bättre.

Sakke Teerikoski 🌟 Premium-artiklar

📚 E-bok: Top 20 Space Breakthroughs 2020

2020 har varit ett mycket speciellt år i rymden och i rymdrelaterade aktiviteter. Vi har sett en lång rad genombrott som har förändrat vårt sätt att se på rymden – här är de 20 största.

Erik Almqvist 🛰 Rymd

🚀 Drömmen om Mars kommer allt närmare – det gagnar oss alla

Elon Musks SpaceX har som mål att landa människor på Mars, det var därför bolaget grundades. Utöver att göra oss till ett multiplanetärt släkte kommer också teknik som gagnar oss alla i dess kölvatten.

Cornelia Ekvall 🛰 Rymd

🚀 Återanvändningsbar raket ska testas på svensk mark

ESA, (the European Space Agency), tar efter SpaceX och planerar för att bygga återanvändningsbara raketer. Raketerna kommer dessutom att testas på svensk mark, på Esrange i Kiruna.

Cornelia Ekvall 🛰 Rymd

👩🏼‍🚀 Här är svenskan som kan bli första kvinnan på månen

Jessica Meir kan bli den första kvinnan på månen. Igår presenterades de 18 astronauter som kan få möjligheten att åka till månen med NASA:s Artemis-program. Bland de 18 är den svenskamerikanska astronauten Jessica Meir.

Linn Winge 🛰 Rymd

⭐️ 2020 avslutas med "hoppfull" julstjärna - för första gången på 800 år

"Julstjärnan" eller "Betlehemstjärnan" är den första astronomiska händelsen av sitt slag på 800 år. Det betyder att de människorna som senast bevittnade fenomenet levde under medeltiden.