Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

🛰 Rymd

Kortare: Rymden Àr den sista grÀnsen och öppnas nu för alla tack vare föregÄngare som NASA och nu SpaceX och Elon Musk, Blue Origin och Virgin Galactic. HÀr hittar du ocksÄ nyheter om Warp Space Program och Beyond Atlas.

Jakob Holgersson

đŸŒœ Rymdteknik kan ge torra lĂ€nder matöverskott

Kan teknik för att odla grödor i rymden anvÀndas för att fÄ större skördar pÄ ogÀstvÀnliga platser pÄ jorden? Nanoracks och Förenade Arabemiraten menar att det Àr sÄ och inleder nu ett samarbete.

Alexander Engelin

📡 Starlink ökar takten – fler fĂ„r tillgĂ„ng till internet via satellit

SpaceX rĂ€knar med att produktionen av anvĂ€ndarterminaler till Starlink kommer att öka lavinartat, och att priset snart kommer att sjunka – trots att företaget Ă€n sĂ„ lĂ€nge gör förlust pĂ„ varje enskilt köp.

Alexander Engelin

🔭 Byggstenar för liv hittade runt unga stjĂ€rnor

En ny studie har identifierat byggstenar nödvÀndiga för liv i flera protoplanetÀra diskar runt nybildande stjÀrnor.

Magnus Aschan

🚀 Nu Ă€r den första helt civila besĂ€ttningen i omloppsbana runt jorden

VÀrldens första besÀttning av "amatörastronauter" Àr nu i omloppsbana runt jorden, i rymdfarkosten SpaceX Crew Dragon. DÀr kommer de vara i tre dagar innan de ÄtervÀnder till jorden under helgen.

Vincent Roose

💡 Optimist's Edge: I rymden finns alla mineraler vi behöver

Jordens resurser Àr begrÀnsade. Men inte lÄngt frÄn vÄr planet finns det ett överflöd. Asteroidbrytning blir allt mer realistiskt och i den hÀr artikeln fÄr du en Edge och kunskap om vad som vÀntar.

Alexander Engelin

🛰 VĂ€rdet av att utforska rymden

De som tror att den nya rymdkapplöpningen handlar om att miljardÀrer slösar pengar har ingen aning om vÀrdet av att utforska rymden. MÀnsklighetens framtid finns dÀr ute, skriver Alexander Engelin.

Alexander Engelin

đŸȘš Historisk hĂ€ndelse – första stenprovet frĂ„n Mars

Första september i Är tog NASA:s rover Perserverance det första lyckade stenprovet frÄn planeten Mars, en historisk hÀndelse som gör att vi nu kan fÄ en Ànnu bÀttre förstÄelse för planeten.

Jakob Holgersson

🚀 Dawn Aerospace satsar pĂ„ flera rymdflygningar om dagen

Ett viktigt steg mot att göra rymdresor till nÄgot som kan ske rutinmÀssigt Àr möjligheten att anvÀnda samma farkost mÄnga gÄnger. Dawn Aerospace planerar att flyga sin variant flera gÄnger om dagen.

Mathias Sundin

🚀 Framtidens rymd i Linköping

Den 19 september kommer Warp Space Summit till Linköping dÀr man kommer blicka framÄt mot mÀnniskans framtid i rymden. Ett varierat program för alla som Àr nyfikna pÄ rymd.