Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

📚 Mest lĂ€sta

Vi Àr hedrade att presentera skribenter i vÀrldsklass som bidrar till Warp News eftersom de tror pÄ vÄrt uppdrag att sprida faktabaserad optimism över vÀrlden.

Mathias Sundin 7 min read

🆙 Warp Levels - en idĂ© för att levla upp mĂ€nskligheten

MÀnskligheten hoppar höjdhopp utan ribba. Vi har inget mÄl. Med Warp Levels bestÀmmer vi vad nÀsta nivÄ för mÀnskligheten ska innehÄlla, sÄ vi kan levla upp och göra framsteg snabbare.

Mathias Sundin 3 min read

📚 Kevin Kelly: Fokusera pĂ„ största möjligheterna, inte största problemen

Vi pratar om nÄgra av de 450 rÄden i hans nya bok, men ocksÄ om hans nya projekt: Protopia - den hundraÄriga önskvÀrda framtiden. Och Kevin Kelly ger rÄd för hur Warp News bör vÀxa snabbare: "Paketera det runt mÀnniskor och deras drömmar."

Mathias Sundin 4 min read

💡 Ett nytt mindset för mĂ€nskligheten kan pĂ„verka miljarder mĂ€nniskor nu och i framtiden

Om vi lyckas ge mÀnskligheten mer framtidstro kommer det pÄverka inte bara de som lever nu, utan alla generationer och miljarder mÀnniskor som kommer leva i framtiden.

Mathias Sundin 7 min read

🔌 Jonas Birgersson: “All el du behöver för ett lĂ„gt, fast pris”

Jonas Birgersson blev internetpionjĂ€r genom att utlova och leverera allt internet du behöver för 200 kronor i mĂ„naden. Nu tror han att samma sak gĂ„r att göra med el. "För ett lĂ„gt, fast pris har du all el du behöver.”

Mathias Sundin 10 min read

💰 Wall Street-legenden: "Pessimister lĂ„ter smarta - optimister tjĂ€nar pengar"

Jim O'Shaughnessy Àr legendarisk investerare pÄ Wall Street. Han delar med sig av vad han tror Àr den största möjligheten för framtiden och förklarar hur vÀrlden gÄr igenom en stor ombildning.

Mathias Sundin 4 min read

🔋 Northvolt och fördelen med att förstĂ„ framtiden

BerÀttelsen om Peter Carlsson och Northvolt lÀr oss tvÄ saker: Hur viktigt det Àr att förstÄ framtiden för att kunna se vilka möjligheter som finns, och att du behöver vara faktabaserad optimist för att ta tillvara pÄ dem.

David Deutsch 12 min read

💡 David Deutsch: Optimism, pessimism och cynism

Med sÄ mycket framsteg i vÀrlden, hur kan pessimism fortfarande vara utbredd? Det Àr pÄ grund av cynism, förnekelsen av att "sÄ kallade framsteg" Àr framsteg, hÀvdar David Deutsch, professor vid Oxford University och en av vÀrldens ledande intellektuella om optimism.

Nicklas Berild Lundblad 2 min read

💡 Optimistens dilemma

Som optimist stĂ€lls man ofta inför ett intressant dilemma: resten av vĂ€rlden tror att vĂ€rlden blir sĂ€mre, och sjĂ€lv tror man att den blir bĂ€ttre – bör man försöka övertyga alla andra om att det verkligen blir bĂ€ttre, frĂ„gar sig Nicklas Berild Lundblad.

Kevin Kelly 14 min read

💡 Kevin Kelly: Ett manifest för optimism

Kevin Kelly har grundat Wired och författat flera böcker, bland dem "The Inevitable". För Warp News lÀgger han fram sina argument för optimism.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.