Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
📚 Kevin Kelly: Fokusera pĂ„ största möjligheterna, inte största problemen

📚 Kevin Kelly: Fokusera pĂ„ största möjligheterna, inte största problemen

Vi pratar om nÄgra av de 450 rÄden i hans nya bok, men ocksÄ om hans nya projekt: Protopia - den hundraÄriga önskvÀrda framtiden. Och Kevin Kelly ger rÄd för hur Warp News bör vÀxa snabbare: "Paketera det runt mÀnniskor och deras drömmar."

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

450 utmÀrkta rÄd för att leva

Kevin Kelly har just slÀppt en ny bok: Excellent Advice for Living: Wisdom I Wish I'd Known Earlier. Den innehÄller 450 korta rÄd.

Kevin Kelly har skrivit den mest lÀsta artikeln nÄgonsin för Warp News: Ett manifest för optimism. Den blev ocksÄ till ett TED-talk, nu med över tvÄ miljoner visningar. HÀr Àr kÀrnan, vilket ocksÄ Àr ett av rÄden i boken:

"Framtiden bestÀms av optimister. För att vara optimist behöver du inte ignorera alla de problem vi skapar; du behöver bara förestÀlla dig hur mycket vÄr förmÄga att lösa problem förbÀttras över tid."

HÀr Àr nÄgra guldkorn frÄn vÄrt snack. Du hittar hela intervjun i slutet av artikeln.

Möjligheter, inte problem

RÄd: "För att maximera resultatet, fokusera pÄ dina största möjligheter, inte dina största problem."

"Problemet Àr gnistan som kanske kan tÀnda elden. Men möjligheten Àr brÀnslet."

"Grejen med problem Àr att de per definition Àr begrÀnsade. Möjligheter Àr per definition obegrÀnsade. Det ger dig mycket mer utrymme att manövrera och mycket större potentiell avkastning."

NĂ€sta projekt: Protopia – the hundred-year desirable future

"Jag följer mitt eget rÄd och försöker förestÀlla mig en vÀrld, pÄ denna planet, fylld av alla dessa teknologiska uppfinningar. Som AI, billig och effektiv genetisk teknik, konstant uppsikt över oss sjÀlva för att integrera oss i metaverse - och förestÀller mig allt detta pÄ en plats dÀr jag vill bo."

"Inte ett skrÀmmande, dystopiskt helvete, utan en plats som vi lÀngtar efter att nÄ."

"Det Àr inte en prognos. Jag sÀger inte att detta kommer att hÀnda. Jag sÀger att det Àr vad jag skulle vilja se hÀnda."

"För att göra det trovÀrdigt delar jag upp det i tioÄrsintervaller. SÄ alla mellansteg som skulle behöva hÀnda blir tydliga. Jag tror att ett vanligt misstag i scenarier, eller till och med i science fiction-berÀttelser, Àr att de skapar en vÀrld som inte Àr begriplig. Det beror pÄ att de mellanliggande stegen inte finns dÀr."

"Om det lyckas hoppas jag att det kommer att vara anvÀndbart för science fiction-författare, att skriva berÀttelser i denna vÀrld. BerÀttelser som inte Àr dystopiska, utan protopiska. Detta skulle vara bakgrunden. En komplett vÀrld som skulle vara redo för dem att skriva berÀttelser i."

Detta Àr din vision för framtiden, och den Àr inte crowdsourcad. Men det verkar som en naturlig fortsÀttning, eller hur?

"Absolut. Jag vet Ă€nnu inte vad det Ă€r för format. Är det en bok? Vilket jag inte tror att det Ă€r. Är det en vĂ€rld, ett spel? Är det en databas? Jag vet inte. NĂ€r vi vet vad det Ă€r, kan vi göra det crowdsourcat."

Kevin Kellys rÄd till mig och Warp News

Warp News har en fin liten motor. NÀr folk upptÀcker oss gillar mÄnga vad de ser, prenumerar pÄ vÄrt gratis nyhetsbrev och en hög procentandel konverterar sedan till vÄr betalprenumeration, Premium Supporter. Men vi vÀxer för lÄngsamt.

SÄ jag bad Kevin Kelly om hans rÄd i detta avseende.

"Wired var ett format pÄ samma sÀtt som Warp News, med en vilja att vara optimistisk och spela en roll i vÀrlden. En av genialiteterna som Louis Rosetto medförde var 'paketera det runt mÀnniskor och deras drömmar'."

Louis Rosetto var chefredaktör för Wired. Kelly jÀmför Whole Earth Review, dÀr han arbetade tidigare, med Wired.

"Vi pratade om dessa saker och vad deras drömmar Àr, och vad de vill ha. Och det var det som förde det till en helt ny nivÄ. En mycket större publik pÄ grund av den mÀnskliga faktorn."

"SÄ du kanske bör övervÀga att göra som Wired gjorde, paketera det runt mÀnniskor och deras drömmar."

Hela intervjun finns pÄ YouTube

Kolla gÀrna pÄ hela intervjun med Kevin Kelly om hans nya bok, Excellent Advice for Living.

Mathias Sundin
Den arge optimisten

Missade inte heller Kevin Kellys essÀ, Ett manifest för optimism, hÀr pÄ Warp News.

💡 Kevin Kelly: Ett manifest för optimism
Kevin Kelly har grundat Wired och författat flera böcker, bland dem “The Inevitable”. För Warp News lĂ€gger han fram sina argument för optimism.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.