Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

🥇 Optimist's Edge

Att ha en faktabaserad optimistisk syn på livet ger dig en fördel över pessimisterna. Du kommer att se de möjligheter de kommer att missa. Vi hjälper alla att få den fördelen. Speciellt våra Premium Supporters.

Maria Eriksson 3 min read

💡 Optimist's Edge: Räkna inte ut antibiotikan än

Efter alla larm om antibiotikaresistens är det lätt att tro att medicinen spelat ut sin roll. Så är det inte. Maria Eriksson reder ut fördelarna som finns med antibiotika och hur du kan vara med och bidra till att fler nya sorter tas fram.

Marco Borsari 3 min read

💡 Optimist's Edge: Gårdagens förbjudna substanser - morgondagens medicin?

Forskningen om psykedelika går snabbt framåt. Dagens metoder är mer kontrollerade än de varit tidigare samtidigt som resultaten är slående. I veckans Optimist's Edge går Marco Borsari igenom fördelarna med dessa tidigare bannlysta medel.

Mathias Sundin 4 min read

💡 Optimist's Edge: Kan Elon Musks elflygplan slå vanliga jetplan?

Kan Elon Musks elflygplan slå fossildrivna jetplan? Ja, med högre batteridensitet och en helt ny design av flygplanet är elflygplan med en räckvidd längre än fossildrivna flygplan möjliga.

Magnus Aschan 3 min read

💡 Optimist's Edge: Goda möjligheter att hitta botemedel mot cancer

Kommer vi att hitta botemedel mot cancer? Mer än en tredjedel i Warp News undersökning tror att vi inte kommer att göra det. I den här artikeln får du reda på mer om möjligheterna att bota cancer.

Mathias Sundin 3 min read

💡 Optimist's Edge: Så får vi fred på jorden

En majoritet tror att världsfred inte är möjlig, men det är det. En värld med bara demokratier kommer att vara en värld i fred, där krig bara finns i historieböckerna.

Vincent Roose 4 min read

💡 Optimist's Edge: Plantera ett träd – och odla ett grönare liv

Plantera ett träd och rädda planeten? Det finns ingen quick fix när det gäller att hantera klimatförändringar och effekterna som följer. Ändå finns det mycket mer som kan göras om du vet vad du ska tänka på när du planterar träd.

Ulrika Gerth 4 min read

💡 Optimist's Edge: Dina fräscha idéer löser vattenkrisen

Den globala vattenkrisen är allvarlig. Men ansträngningarna som görs för att lösa den är ambitiösa. Kommer vi kunna släcka törsten i världen? Ulrika Gerth guidar oss genom detta grundläggande ämne.

Maria Eriksson 4 min read

💡 Optimist's Edge: Nya världar vid horisonten

Nya gränslösa världar öppnar sig för socialt umgänge och professionellt nätverkande. Warp News-skribenten Maria Eriksson tar dig med på en resa med siktet inställt på horisonten.

Vincent Roose 4 min read

💡 Optimist's Edge: Låt tekniken ta hand om din hälsodata

Äger du dina hälsodata? Eller vet du ens var de finns? Din hälsodata är guldet som du behöver få kontroll över och sedan låta tekniken ta hand om resten.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter