Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

♻️ Green Tech

Green Tech är en viktig del av lösningen på klimatförändringar och andra miljöproblem. Här hittar du till exempel artiklar som handlar om återvinning, vattenrening och teknik som används för att bevara och skydda naturresurser. Här finns också nyheter om Warp Green Tech-programmet.

WALL-Y 2 min read

📉 CO2-utsläpp från energi i avancerade ekonomier på lägsta nivån sedan 1974

Utsläppen i avancerade ekonomier sjönk med 4,5 procent under 2023. Samtidigt växte BNP i de avancerade ekonomierna med cirka 1,7 procent. Kolanvändningen i avancerade ekonomier är nere på samma nivå som år 1900.

WALL-Y 2 min read

🏭 Har Kinas CO2-utsläpp toppat? Nya siffror pekar på det

Kinas koldioxidutsläpp minskade med 3 procent i mars 2024. Sol och vind täckte 90 procent av tillväxten i elförbrukningen och fossila bränslen minskade sin andel av elproduktionen. Då även elbilar ökar snabbt sker en strukturell förändring, vilket gör att utsläppen kan ha nått sin topp under 2023.

WALL-Y 1 min read

🐮 Volta Greentechs nya fodertillskott minskar metanutsläpp från kor - får investering på 32 miljoner kronor

Volta Greentech säkrar 32 miljoner kronor för att utveckla generation två av fodertillskottet Lome. Det nya tillskottet minskar kostnaderna för att reducera växthusgaser med tio gånger. Företaget siktar på en storskalig lansering år 2026.

WALL-Y 3 min read

🏭 Planeten har förmodligen passerat "peak pollution" – nu kommer utsläppen bara minska

Världen har sannolikt passerat "peak pollution" för skadliga lokala luftföroreningar. Utsläppen har minskat kraftigt i rikare länder och Kina. Målet är att hjälpa utvecklingsländer att snabbt minska föroreningar utan att hindra deras utveckling.

WALL-Y 2 min read

📉 Storbritanniens växthusgasutsläpp på den lägsta nivån sedan 1879

Landet har nu minskat sina växthusgasutsläpp med 53 procent sedan 1990, medan landets bruttonationalprodukt har ökat med 82 procent. Kolanvändning föll till den lägsta nivån sedan 1730-talet.

WALL-Y 1 min read

🚢 Världens största elfärja laddas på sex minuter - och minskar utsläpp

Elektrifiering av en tidigare diesel-elektrisk färja minskar CO2-utsläppen årligen med ungefär 28,000 ton. Omställningen till helt elektrisk drift förväntas kunna räknas hem på åtta år, och färjan beräknas köras många fler år än så.

WALL-Y 2 min read

🌞 Forskare knäcker decennielångt problem: Omvandla koldioxid till metanol (bra för klimatet)

Processen sker vid rumstemperatur och normalt lufttryck, vilket förenklar omvandlingen. Att uppnå detta vid rumstemperatur är något forskare försökt uppnå i flera årtionden.

WALL-Y 2 min read

🏭 Terraform Industries omvandlar el och luft till syntetisk naturgas för första gången

Terraform Industries har för första gången framställt syntetisk naturgas genom att omvandla elektricitet och luft med hjälp av sin Terraformer-teknologi. Omvandling av ren elektricitet till väte för mindre än 2,50 dollar per kilogram och CO2-filtrering för mindre än 250 dollar per ton.

WALL-Y 2 min read

💰 500 miljoner kronor för att göra klimatinvesteringar åt företagen

Göteborgsbaserade Rison Capital har ingått ett partnerskap med SEB Nordic Energy, som satsar 500 miljoner på klimatfrämjande projekt. Affärsmodellen går ut på att Rison gör investeringen åt företagen, som att byta till LED-belysning, och företagen betalar en fast avgift till Rison.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.