Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸŠŸ Bill Gates lösningar pĂ„ möjliga problem med AI

đŸŠŸ Bill Gates lösningar pĂ„ möjliga problem med AI

"Jag tror att det finns fler skÀl Àn inte till att vara optimistisk över att vi kan hantera riskerna med AI samtidigt som vi maximerar fördelarna."

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

Bill Gates har tidigare skrivit om AI-eran. Nu skriver han om de potentiella problemen med AI och hur de kan lösas: Riskerna med AI Àr verkliga men hanterbara

Vi befinner oss nu i det allra tidigaste skedet av Ànnu en djupgÄende förÀndring, AI-eran. Det liknar de osÀkra tiderna före hastighetsgrÀnser och sÀkerhetsbÀlten. AI förÀndras sÄ snabbt att det inte Àr klart exakt vad som kommer att hÀnda hÀrnÀst. Vi stÄr inför stora frÄgor som vÀcks av hur den nuvarande tekniken fungerar, hur mÀnniskor kommer att anvÀnda den för ondskefulla avsikter, och hur AI kommer att förÀndra oss som samhÀlle och som individer.
I ett ögonblick som detta Àr det naturligt att kÀnna sig obekvÀm. Men historien visar att det Àr möjligt att lösa de utmaningar som nya teknologier skapar.

HÀr Àr en sammanfattning:

1. MÀnniskor har hanterat omvÀlvande ögonblick i historien, och kan göra det med AI ocksÄ: FrÄn bilar till persondatorer har samhÀllet stÀndigt utvecklats för att hantera förÀndringar, och skapar regler för att sÀkerstÀlla ansvarsfull anvÀndning av omvÀlvande teknologier. AI:s snabba utveckling fÄr oss att stÀlla frÄgor om dess anvÀndning och inverkan, men historien visar att det Àr möjligt att effektivt ta itu med dessa utmaningar.

2. AI-problem har historiska föregÄngare och kan hanteras, som vi har lÀrt oss av tidigare erfarenheter: PÄverkan av AI pÄ utbildning Àr inte utan föregÄngare - tidigare förÀndringar som introduktionen av minirÀknare eller datorer i klassrummen hade stora effekter. LÀrdomar frÄn tidigare övergÄngar och anvÀndning av AI för att hantera dess problem kan vi anvÀnda nu.

3. AI:s anpassning till vÄrt rÀttssystem Àr nödvÀndig: Befintliga lagar kan behöva uppdateras eller nya antas, precis som nÀr internet dök upp. Detta Àr nödvÀndigt för att motverka AI-genererade hot, som deepfakes och desinformation, som kan underminera val och demokrati.

4. Deepfakes kan hanteras genom allmÀn medvetenhet och detekteringsteknologier: AI:s potential att generera deepfakes utgör ett verkligt hot mot individuell och samhÀllelig tillit. Men att lÀra frÄn tidigare erfarenheter med internetbedrÀgerier och utvecklingen av deepfake-detektorer, som de frÄn Intel och DARPA, ger hopp om att hantera denna utmaning.

5. CybersĂ€kerhetsrisker kopplade till AI kan bemötas med AI sjĂ€lv: AI kan hjĂ€lpa hackare att skriva mer effektiv kod, vilket potentiellt kan eskalera cybersĂ€kerhetshot. Å andra sidan kan AI ocksĂ„ utnyttjas för att motverka dessa hot, med privata och offentliga sĂ€kerhetsteam som anvĂ€nder AI för att upptĂ€cka och fixa sĂ€kerhetsbrister innan de utnyttjas.

6. Den globala AI-vapenkapplöpningen kan regleras med internationella överenskommelser: TÀvlingen om att ha den mest avancerade AI-tekniken kan leda till en kapplöpning inom cyberkrigföring. Med lÀrdomar frÄn historien och vÄr hantering av kÀrnkraftsteknik, kan en liknande internationell reglerande organ för AI vara en lösning för att förhindra detta.

7. AI:s potentiella pÄverkan pÄ jobb kan hanteras genom omutbildning och stöd: AI kommer troligtvis att automatisera mÄnga uppgifter, men detta kan ocksÄ frigöra mÀnniskor för att utföra andra, potentiellt mer meningsfulla, arbetsuppgifter. Stöd och omutbildning kommer att behövas för att hantera denna övergÄng smidigt, med lÀrdomar frÄn tidigare arbetsmarknadsstörningar som den industriella revolutionen eller introduktionen av persondatorer.

8. AI-bias kan hanteras genom förbÀttrade modeller och ökad medvetenhet: AI kan förstÀrka befintliga fördomar i samhÀllet eller generera falska pÄstÄenden. Dock pÄgÄr forskning för att minska dessa problem genom att inkorporera mÀnskliga vÀrden i AI-modeller och trÀna dem med hjÀlp av diversifierade datauppsÀttningar. AnvÀndarmedvetenhet och skepticism kan ocksÄ fungera som effektiva kontroller pÄ AI-utdata.

9. AI:s inverkan pÄ utbildning kan vara positiv om det hanteras korrekt: AI kan förÀndra sÀttet studenter lÀr sig och arbetar. Verktyg för att upptÀcka AI-genererat arbete finns redan, och vissa utbildare föresprÄkar att anvÀnda AI för att hjÀlpa studenter. Precis som med införandet av elektroniska minirÀknare, kan lÀrare lÀra studenter att anvÀnda AI effektivt, och förvandla ett potentiellt problem till en pedagogisk möjlighet.

10. AI i utbildning kan bidra till att stÀnga prestationsgapet om det utvecklas ansvarsfullt: Nuvarande utbildningsprogramvara stöder ofta motiverade studenter, men den behöver utvecklas för att engagera dem som kanske inte initialt har intresse för Àmnena. Utvecklare mÄste ta itu med denna utmaning för att sÀkerstÀlla att AI gynnar alla typer av studenter, vilket potentiellt kan överbrygga utbildningsgap.

Jag tror att det finns fler skÀl Àn inte till att vara optimistisk över att vi kan hantera riskerna med AI samtidigt som vi maximerar fördelarna.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.