Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💰 O'Shaughnessy Ventures lanserar bidragsprogram

💰 O'Shaughnessy Ventures lanserar bidragsprogram

Fem personer har valts ut som första mottagare av O’Shaughnessy Grants. Var och en fĂ„r ett bidrag pĂ„ 10 000 $.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

O'Shaughnessy Ventures (OSV) lanserades av den legendariska Wall Street-investeraren Jim O'Shaughnessy i januari detta Ă„r. Även om det kĂ€nns som att de har funnits en lĂ€ngre tid, pĂ„ grund av allt som har hĂ€nt sedan dess.

Vi intervjuade Jim förra Äret.

💰 Wall Street-legenden: “Pessimister lĂ„ter smarta - optimister tjĂ€nar pengar”
Jim O’Shaughnessy Ă€r legendarisk investerare pĂ„ Wall Street. Han delar med sig av vad han tror Ă€r den största möjligheten för framtiden och förklarar hur vĂ€rlden gĂ„r igenom en stor ombildning.

Till exempel har de tilldelat stipendier pÄ $100 000 till tolv individer. En av dessa mottagare Àr den australiensiska dynamon, Tony Morley, som vi ocksÄ intervjuat.

PÄ grund av det övervÀldigande antalet mycket kvalificerade sökande de fick - fler Àn de kunde ge stipendier till - har de pÄskyndat lanseringen av ett bidragsprogram.

Fem personer har valts ut som de första mottagarna av O’Shaughnessy-stipendierna. Varje mottagare fĂ„r ett bidrag pĂ„ $10 000 och tillgĂ„ng till OSV:s nĂ€tverk av grundare, investerare och experter för att stödja dem i att förverkliga sina projekt.

OSV-femman

Max Reisner

Max Reisner Àr en hÄrdvaruingenjör med fokus pÄ elektromekaniska system och ett brinnande intresse för miljön. Han har arbetat pÄ företag som Tesla, SpaceX och Google X med projekt som varierar frÄn energilagring till automatisering av vattenkraft.

Max kommer att anvÀnda sitt bidrag för att fortsÀtta utveckla anpassningsbara batterisystem för att förenkla processen med att införliva förnybar energilagring i produkter för smÄ team.

Justh

Justh Àr en singer-songwriter som skapar hindi-lÄtar. Han skapar unika och frÀscha melodier med poetisk lyrik som ryggrad. Han Àr baserad i Indien och har upptrÀtt pÄ flera framstÄende indiska scener och musikfestivaler.

Justh kommer att anvÀnda sitt bidrag för att skriva nya lÄtar och slutföra produktionen av sina befintliga lÄtar.

Akhil Tolani

Akhil Tolanis arbete fokuserar pÄ att bygga produkter som anvÀnder experimentella tekniker som artificiell intelligens för den breda publiken.

Akhil har byggt olika applikationer, inklusive iMusic (den första musikspelaren för iOS) och Rapchat (en inspelningsstudioapplikation med över 10 miljoner anvÀndare). Han har tidigare vunnit ett Apple WWDC-stipendium och ett Facebook F8-stipendium och har publicerat flera forskningsrapporter om artificiell intelligens.

Akhil kommer att anvÀnda sitt bidrag för att fortsÀtta arbeta med CassetteAI, som kombinerar generativ AI med musik för att demokratisera musikskapande, vilket gör att alla kan skapa och lyssna pÄ musik de Àlskar baserat pÄ sina preferenser.

Jack Oswald

Jack Oswald Àr en raketingenjör och entreprenör dedikerad till mÀnniskans framtid i rymden. Han har byggt raketmotorer sedan mellanstadiet och nyligen tog han examen frÄn MIT med en kandidatexamen i flygteknik.

Efter att ha arbetat med Raptor-motorn pÄ SpaceX och motorer för landning pÄ Mars hos Impulse Space, bestÀmde han sig för satsa pÄ en egen startup, som syftar till att utveckla kraftfull elektrisk framdrivning i omloppsbana för att göra ÄteranvÀndbara rymdfarkoster och möjliggöra mÄn- och Marsuppdrag som inte Àr genomförbara idag. Jack kommer att bidra med sitt bidrag till koncepttestet av denna teknik.

Ben Reinhardt

Ben Reinhardt Àr grundare av Speculative Technologies, en ny typ av forskningsorganisation som arbetar för att lÄsa upp material- och tillverkningsteknologier.

Tidigare experimenterade han med rymdrobotar pÄ NASA, patenterade nya tekniker för VR-hjÀlmar och hjÀlpte mÀnniskor att starta företag i Singapore. Han tog en doktorsexamen frÄn Cornell University och Àr en av de fÄ personer med en kandidatexamen i historia. Ben kommer att anvÀnda sitt bidrag för att fortsÀtta bygga pÄ Speculative Technologies.

Warp News har tidigare skrivit om Ben Reinhardt och hans Speculative Technologies.

đŸ„Œ Ben Reinhardt vill göra science fiction till science fact
För att göra science fiction till science fact har han startat Speculative Technologies. Ett privat DARPA.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.