Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💰 "Först ska jag skriva klart min barnbok: MĂ€nskliga framsteg för nybörjare"

💰 "Först ska jag skriva klart min barnbok: MĂ€nskliga framsteg för nybörjare"

Tony Morley skriver om mÀnskliga framsteg och har specialiserat sig pÄ de historiska trenderna i global levnadsstandard och de krafter som driver mÀnskliga framsteg.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

O'Shaughnessy Ventures, en ny investeringsfirma som stödjer skapare, har tilldelat ett O'Shaughnessy Fellowship pÄ lite drygt en miljon kronor till den australiska dynamon inom mÀnsklig framsteg, Tony Morley.

Vi har tidigare skrivit om OSV.

🚀 Jim O’Shaughnessy lanserar en ny satsning för kreatörer
Wall Street-legenden Jim O’Shaughnessy letar efter kreatörer över hela vĂ€rlden.
đŸ§‘â€đŸ« OSV investerar i Synthesis School för att odla framtidens STEM-ledare
Elon Musk och Joshua Dahn grundade skolan som förbereder eleverna för att lösa komplexa problem, och utveckla mÀnskligheten.

Och dess grundare Jim O'Shaughnessy.

💰 Wall Street-legenden: “Pessimister lĂ„ter smarta - optimister tjĂ€nar pengar”
Jim O’Shaughnessy Ă€r legendarisk investerare pĂ„ Wall Street. Han delar med sig av vad han tror Ă€r den största möjligheten för framtiden och förklarar hur vĂ€rlden gĂ„r igenom en stor ombildning.

Tony Morley Àr skribent specialiserad pÄ mÀnskliga framsteg, med fokus pÄ de historiska trenderna i levnadsstandarder och de krafter som driver mÀnskliga framsteg. Hans texter har bland annat publicerats i TIME, Big Think, Freethink, The Progress Network och HumanProgress.org.

Intervju med Tony Morley

Först, grattis! VÀlförtjÀnt! Vad kommer du att göra med pengarna?

Tack, jag Àr naturligtvis mycket tacksam och hedrad för möjligheten. O'Shaughnessy-stipendiet Àr extremt unikt med avseende pÄ möjligheten att skapa ditt eget Àventyr.

En av de största utmaningarna som en genomsnittlig person stÄr inför nÀr de vill ta ett jÀttekliv in i det okÀnda och prova nÄgot transformerande i sitt liv och karriÀr; Àr sunk-cost fallacy.

Om du inte Àr rik, befinner sig de flesta mÀnniskor i en karriÀr, med allt det som hindrar folk frÄn att packa ihop och prova nÄgot nytt, familj, jobbsÀkerhet, ett hus och rÀkningar - bra saker att vara tacksam för, absolut, men ocksÄ hinder för transformerande innovation.

OSV-stipendiet köper tid; det köper möjligheten att lÀgga Ät sidan mitt tidigare yrke efter 15 Är och ta en risk med, Ätminstone ett Ärs arbete inom framstegsstudier.

Finansieringen kommer att lÄta mig fokusera 100 procent av min tid och energi pÄ att skriva, forska, kommunicera och utföra originalfÀltforskning inom mÀnskligt framsteg, utan att behöva upprÀtthÄlla ett konkurrerande yrke.

I bÀsta fall, och det Àr sjÀlvklart vad jag strÀvar efter, kommer det att lÄta mig bygga en startplatta för att arbeta inom framstegsfÀltet eller att bygga en framtida möjlighet som kommer att lÄta mig förlÀnga mitt ettÄrsarbete inom fÀltet till tvÄ, eller kanske kanske mer.

Hur gÄr det med barnboken du skriver pÄ?

De första tvÄ mÄnaderna att Àgnas Ät att slutföra mitt arbete med "Human Progress for Beginners". Ett projekt som har dröjt i tvÄ Är nu, mycket till förtret för förlÀggarens förtret, och de personer som var bidragsgivare till projektet.

Boken kommer att vara den första barnboken om berÀttelsen om mÀnskliga framsteg och de verkligen fantastiska förbÀttringarna i globala levnadsstandarder som har Àgt rum under de senaste 200 Ären.

Boken berÀttar den optimistiska historien om hur mycket bÀttre vÄra liv Àr idag Àn de var före industrialiseringen - "Upplysning Nu!" för barn, om du sÄ vill.

Planen Àr att lÀmna över det fÀrdiga verket till förlaget under sommaren, för publicering nÄgon gÄng i början av 2024.

Du har nÀmnt min landsman, Johan Norberg, som en av de personer som stöttat dig mycket?

Johan har varit bÄde en inspiration och en mentor sedan jag först kom över hans lysande verk "Framsteg" i början av 2018.

Genom Ären har han varit generös med sin tid och grÀnslös i sitt stöd för mitt arbete, han ser framgÄngen för andra framstegsföresprÄkare som ett positivt bidrag till den övergripande missionen med framstegsstudier.

Framstegsrörelsen kan ibland kÀnnas som ett nollsummespel, dÄ framstegsföresprÄkare och kommunikatörer kÀmpar och knuffar varandra för en tydligen begrÀnsad pool av finansiering och strÄlkastarljus.

Johan Norberg.

Johans bidrag till mitt arbete har varit ett enastÄende exempel pÄ hur man stÄr mot frestelsen att jaga en nollsummevÀrld. Jag Àr enormt tacksam för vÀnskap och uppmuntran frÄn en sÄdan lysande framstegstÀnkare och skicklig kommunikatör.

Jag vill ocksÄ passa pÄ att marknadsföra Johans senaste bok: Det kapitalistiska manifestet.

Kolla Àven in Johans "10 Reasons to Look Forward to the Future"

Johan Norberg har ocksÄ skrivit denna intressanta artikel om Kina, för Warp News.

🐉 Öppet eller stĂ€ngt kommer avgöra Kinas framgĂ„ng
Allt fler tror att framtiden tillhör Kina. Intressant nog Àr det ocksÄ vad vÀlinformerade kÀnnare antog redan för 1000 Är sedan. Men anledningen till varför förutsÀgelserna visade sig vara felaktiga dÄ, berÀttar nÄgot viktigt om Kinas utsikter att lyckas den hÀr gÄngen.

Vi önskar Tony Morley all lycka till! Och jag ser fram emot att lÀsa boken för min son, Teddy.

Följ Tony pÄ Twitter och se till att du gÄr med i hans Facebook-grupp.

Warp News donerade $500 till Tonys crowdfunding-kampanj för boken.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.