Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ„Œ Ben Reinhardt vill göra science fiction till science fact

đŸ„Œ Ben Reinhardt vill göra science fiction till science fact

För att göra science fiction till science fact har han startat Speculative Technologies. Ett privat DARPA.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

Speculative Technologies uppdrag Àr att skapa en framtid fylld av överflöd och förundring. Detta vill de uppnÄ genom att lÄsa upp kraftfulla material och tillverkningstekniker som inte har en plats i andra institutioner.

Ben Reinhardts doktorandsdröm var att bygga rymdskepp, men han insÄg snart att akademin inte var rÀtt arena för hans dröm. Kunde det vara sÄ att den perfekta miljön för hans ambitiösa projekt inte fanns?

Ett privat DARPA

Reinhardt fördjupade sig i studiet av innovationsystem och forskade i historien om hur grundlÀggande och tillÀmpad vetenskap har hanterats och finansierats. Hans omfattande forskning, som inkluderade studier av pionjÀrer som Vannevar Bush och Don Braben, ledde honom till att konceptualisera ett nytt och innovativt system. Det modifierade systemet var inspirerat av amerikanska statens DARPA men med en twist; det skulle vara privat finansierat.

DARPA, eller Defense Advanced Research Projects Agency, Àr en forsknings- och utvecklingsmyndighet under USA:s försvarsdepartement. The Economist har kallat DARPA för "myndigheten som formade den moderna vÀrlden."

Warp News har berÀttat historien om DARPA:s Grand Challenge, tÀvlingen som tÀnde gnistan revolutionen inom sjÀlvkörande fordon.

đŸŽïž Om en sjĂ€lvkörande framtid
SjÀlvkörande bilar sker nu, mitt bland oss. Men vi ser inte skogen för alla trÀden och riskerar att lura oss att tro att en radikal förÀndring Àr Ärtionden bort. Tiden att ta vara pÄ möjligheterna med en sjÀlvkörande framtid Àr nu.

En ljus framtid kommer inte automatisk

Framtiden Àr full av möjligheter, men den Àr ocksÄ skör, skriver Ben Reinhardt i en introduktion till Speculative Technologies.

Under de senaste tvÄ Ärhundradena har vi bevittnat en spektakulÀr explosion av tillvÀxt, uppfinningar och upptÀckter, vilket har lett till teknisk och vetenskaplig framgÄng.

Det Àr dock viktigt att inse att sÄdana trender Àr beroende av ett komplext ekosystem av kulturella, institutionella och individuella faktorer som krÀver en extraordinÀr anstrÀngning för att upprÀtthÄlla.

Image: Midjourney.

HĂ€r ser Reinhardt sprickor i systemet.

Sannolikheten att Shockleys arbete med transistorer och Engelbarts skapande av persondatorer skulle överleva i dagens vĂ€rld Ă€r liten. Även KarikĂłs banbrytande mRNA-vaccin överlevde knappt.

"Hur mÄnga banbrytande teknologier har dött eftersom de inte kunde hitta en plats i vÄrt innovations-ekosystem?", skriver han.

Och fortsÀtter:

"Oavsett om vi har plockat 'lÄgt hÀngande frukt' eller om innovationstakten har saktat ner överlag, kan vi betydligt bÀttre."

Lösningen

En del av lösningen Àr Speculative Technologies. De kommer att hitta nya sÀtt att bygga saker och nya material att bygga dessa saker frÄn.

De börjar med tvÄ program:

Molecular Additive Manufacturing skapar heterogena material vars strukturer kan specificeras ned till nanoskala byggblock, vilket potentiellt gör det möjligt att utforma strukturer som vi idag Àr beroende av biologi för.

Nanomodular Electronics bygger en tvÄstegsprocess för tillverkning av anpassad mikroelektronik utan etsning av kisel eller en traditionell fabrik. Processen att utveckla anpassad mikroelektronik kan bli lika enkel som att skriva ut ett dokument.

De sammanfattar sitt uppdrag ganska bra pÄ hemsidan:

"Speculative Technologies Àr en icke-vinstdrivande forskningsorganisation som driver samordnade forskningsprogram för att lÄsa upp teknologier som Àr för spekulativa för att vara en startup, men Àr för samordnings- eller ingenjörsintensiva för akademin."

Du kan hjÀlpa dem att lyckas

  • GĂ„ med i founders club genom att donera smĂ„ belopp hĂ€r.
  • För större stöd, skicka ett mejl till dem för att diskutera att skapa nya program, stödja ett befintligt program eller stödja organisationen som helhet.
  • Om du eller nĂ„gon du kĂ€nner har en programvision, skicka dem en sammanfattning pĂ„ en sida.
  • HĂ„ll dig uppdaterad genom att kontrollera nyhetsuppdateringar, forskningsresultat och organisatoriska lĂ€rdomar via deras Substack.

Och dela denna artikel om dem. PÄ sÄ sÀtt stöder du ocksÄ faktabaserade optimistiska nyheter.

Ben Reinhardt i sitt rymdskepp. Midjourney.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.