Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🥼 Ben Reinhardt vill göra science fiction till science fact

🥼 Ben Reinhardt vill göra science fiction till science fact

För att göra science fiction till science fact har han startat Speculative Technologies. Ett privat DARPA.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

Speculative Technologies uppdrag är att skapa en framtid fylld av överflöd och förundring. Detta vill de uppnå genom att låsa upp kraftfulla material och tillverkningstekniker som inte har en plats i andra institutioner.

Ben Reinhardts doktorandsdröm var att bygga rymdskepp, men han insåg snart att akademin inte var rätt arena för hans dröm. Kunde det vara så att den perfekta miljön för hans ambitiösa projekt inte fanns?

Ett privat DARPA

Reinhardt fördjupade sig i studiet av innovationsystem och forskade i historien om hur grundläggande och tillämpad vetenskap har hanterats och finansierats. Hans omfattande forskning, som inkluderade studier av pionjärer som Vannevar Bush och Don Braben, ledde honom till att konceptualisera ett nytt och innovativt system. Det modifierade systemet var inspirerat av amerikanska statens DARPA men med en twist; det skulle vara privat finansierat.

DARPA, eller Defense Advanced Research Projects Agency, är en forsknings- och utvecklingsmyndighet under USA:s försvarsdepartement. The Economist har kallat DARPA för "myndigheten som formade den moderna världen."

Warp News har berättat historien om DARPA:s Grand Challenge, tävlingen som tände gnistan revolutionen inom självkörande fordon.

🏎️ Om en självkörande framtid
Självkörande bilar sker nu, mitt bland oss. Men vi ser inte skogen för alla träden och riskerar att lura oss att tro att en radikal förändring är årtionden bort. Tiden att ta vara på möjligheterna med en självkörande framtid är nu.

En ljus framtid kommer inte automatisk

Framtiden är full av möjligheter, men den är också skör, skriver Ben Reinhardt i en introduktion till Speculative Technologies.

Under de senaste två århundradena har vi bevittnat en spektakulär explosion av tillväxt, uppfinningar och upptäckter, vilket har lett till teknisk och vetenskaplig framgång.

Det är dock viktigt att inse att sådana trender är beroende av ett komplext ekosystem av kulturella, institutionella och individuella faktorer som kräver en extraordinär ansträngning för att upprätthålla.

Image: Midjourney.

Här ser Reinhardt sprickor i systemet.

Sannolikheten att Shockleys arbete med transistorer och Engelbarts skapande av persondatorer skulle överleva i dagens värld är liten. Även Karikós banbrytande mRNA-vaccin överlevde knappt.

"Hur många banbrytande teknologier har dött eftersom de inte kunde hitta en plats i vårt innovations-ekosystem?", skriver han.

Och fortsätter:

"Oavsett om vi har plockat 'lågt hängande frukt' eller om innovationstakten har saktat ner överlag, kan vi betydligt bättre."

Lösningen

En del av lösningen är Speculative Technologies. De kommer att hitta nya sätt att bygga saker och nya material att bygga dessa saker från.

De börjar med två program:

Molecular Additive Manufacturing skapar heterogena material vars strukturer kan specificeras ned till nanoskala byggblock, vilket potentiellt gör det möjligt att utforma strukturer som vi idag är beroende av biologi för.

Nanomodular Electronics bygger en tvåstegsprocess för tillverkning av anpassad mikroelektronik utan etsning av kisel eller en traditionell fabrik. Processen att utveckla anpassad mikroelektronik kan bli lika enkel som att skriva ut ett dokument.

De sammanfattar sitt uppdrag ganska bra på hemsidan:

"Speculative Technologies är en icke-vinstdrivande forskningsorganisation som driver samordnade forskningsprogram för att låsa upp teknologier som är för spekulativa för att vara en startup, men är för samordnings- eller ingenjörsintensiva för akademin."

Du kan hjälpa dem att lyckas

  • Gå med i founders club genom att donera små belopp här.
  • För större stöd, skicka ett mejl till dem för att diskutera att skapa nya program, stödja ett befintligt program eller stödja organisationen som helhet.
  • Om du eller någon du känner har en programvision, skicka dem en sammanfattning på en sida.
  • Håll dig uppdaterad genom att kontrollera nyhetsuppdateringar, forskningsresultat och organisatoriska lärdomar via deras Substack.

Och dela denna artikel om dem. På så sätt stöder du också faktabaserade optimistiska nyheter.

Ben Reinhardt i sitt rymdskepp. Midjourney.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.