Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🔋 Homevolt: Storsatsning pĂ„ hemmabatterier frĂ„n Tibber och Polarium

🔋 Homevolt: Storsatsning pĂ„ hemmabatterier frĂ„n Tibber och Polarium

Om 5 procent av Sveriges villa eller radhus har hemmabatterier, skulle det motsvara maxkapaciteten i det oljeeldade Karlshamnskraftverket.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

Under namnet Homevolt lanserar Tibber och Polarium hemmabatterier, som bÄde kan sÀnka ett hushÄlls elkostnader och bidra till att stabilisera elnÀtet.

Om knappt fem procent av Sveriges hushÄll i villa eller radhus har energilagring skulle det motsvara maxkapaciteten i det oljeeldade Karlshamnskraftverket.

"Ju fler hushÄll som har energilagring, desto stabilare elförbrukning, vilket Àr bra för bÄde pris och nÀt, sÀger Edgeir Aksnes, VD och medgrundare pÄ Tibber.

Stefan Jansson, Polarium, och Edgeir Aksnes, Tibber.

"Energilagring Àr nyckeln till att frigöra kraften i förnybar energi," sÀger Stefan Jansson, VD och medgrundare pÄ Polarium.

Med en batteri i hemmet kan du ladda det nÀr elpriserna Àr lÄga och anvÀnda nÀr de Àr höga. Du kan ocksÄ lagra el frÄn solceller.

Att mÄnga hushÄll kommer ha egna batterier Àr en del i visionen kring Projekt EnergisamhÀllet, som Warp Institute driver ihop med ViaEuropa.

"Har du solceller sÄ kan Homevolt hjÀlpa dig att lagra energi den energi du inte kan anvÀnda just dÄ eller vill sÀlja till nÀtet. Tack vare den inbyggda vÀxelriktaren fungerar batteriet med alla solcellsanlÀggningar pÄ marknaden," sÀger Daniel Lindén, medgrundare och CPO pÄ Tibber.

Daniel Lindén, Tibber.

Marknaden vÀxer snabbt. Under förra Äret ökade försÀljningen nÀstan sju gÄnger.

"Potentialen för hembatterier pÄ den svenska marknaden Àr stor. Under förra Äret ökade försÀljningen nÀstan sju gÄnger och Àven i Är förvÀntar vi oss nya sÀljrekord av bÄde solceller och batterier," sÀger Daniel Lindén.

Batteriet gÄr att bestÀlla nu hos Tibber och kostar 89,995 kronor för 6,65 kWh och 129,995 kronor för 13,3 kWh. I de flesta fall gÄr det att fÄ avdrag för halva kostnaden.

"Det Ă€r kombinationen av hĂ„rdvara och mjukvara som gör Homevolt unikt. Det Ă€r en produkt som gör energilagring mer lĂ€ttillgĂ€ngligt för Sveriges husĂ€gare – och det Ă€r en nyckel för att vi ska klara elektrifieringen av samhĂ€llet," sĂ€ger Edgeir Aksnes.

Se vÄr intervju frÄn 2021 med vd Edgeir Aksnes, dÄ han pratar om visionen för Tibber.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.