Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ›°ïž Starlink Premium pĂ„ vĂ€g – Ă€r det rĂ€tt lösning för dig?

đŸ›°ïž Starlink Premium pĂ„ vĂ€g – Ă€r det rĂ€tt lösning för dig?

SpaceX har lanserat nĂ€sta erbjudande för sin satellit-internettjĂ€nst. Starlink Premium lovar mycket snabbare hastigheter och möjligheten att ansluta varifrĂ„n som helst, men den kommer med en ganska rejĂ€l prislapp. Är det rĂ€tt för dig? LĂ„t oss ta reda pĂ„ det!

Rich Spuller
Rich Spuller

Dela artikeln

Den 2 februari 2022 tillkÀnnagav SpaceX nÀsta iteration i sin toppmoderna satellit-internettjÀnst, Starlink.

Efter att ha skjutit upp sin första satellit i maj 2019 har Starlink bara funnits i ett par Är som internetleverantör. Men under den tiden har deras tillvÀxt varit imponerande eftersom de har lanserat över 2 000 satelliter, fÄtt 145 000 kunder i 25 lÀnder och tillkÀnnagett andra anmÀrkningsvÀrda utvecklingar som rymdlasrar, Gen2-satelliter och nu Starlink Premium.

Personligen har jag följt Starlink mycket noga sedan februari 2021, dÄ jag kunde göra min egen förbestÀllning av internettjÀnsten som en del av betaprogrammet.

Kortfattat kan man sÀga att tillkÀnnagivandet av Starlink Premium fÄngade min uppmÀrksamhet.

Naturligtvis var de första sakerna jag noterade siffrorna. 500 Mbps nedladdningshastighet (det Àr det dubbla i jÀmförelse med nuvarande Starlink), 20-40 Mbps uppladdningshastigheter (en annan fördubbling) och en prislapp pÄ $500 per mÄnad. Det hÀr Àr inte en fördubbling, utan fem gÄnger mer.

SĂ„ den stora frĂ„gan Ă€r: Är det vĂ€rt det? Kanske en bĂ€ttre frĂ„ga, Ă€r det ens rĂ€tt för dig? LĂ„t oss dyka ner i Starlink Premium och ta reda pĂ„ nĂ„gra av dessa svar.

Satellitantennen – frĂ„n rund till fyrkantig. KĂ€lla: Starlink

💡
Se till att kolla in Optimist's Edge-artikeln som jag skrev tillsammans med Cornelia Ekvall dÀr vi förklarar varför vi tror att nÀsta utveckling av satellitinternet, Starlink, kommer att revolutionera vÀrlden .

TillkÀnnagivandet av Starlink Premium gÄr viralt just nu, med tÀckning över hela medievÀrlden. Och precis som jag sjÀlv gör verkar det som att alla tittar pÄ siffrorna. Framför allt prislappen. 500 USD i mÄnaden för internettjÀnster Àr helt enkelt utom rÀckhÄll för mÄnga. LÀgg dÀrtill den initiala kostnaden pÄ 2500 $ för sjÀlva satellitantenn-paketet. En ny anvÀndare kommer alltsÄ att ha lagt ut 3 000 $ innan de ens kör sitt första hastighetstest.

Men det som blev mest anmÀrkningsvÀrt för mig (efter att jag kom över prislappschocken), Àr vilka Starlink sÀger Àr mÄlgruppen för Premium: kontor, affÀrer och superanvÀndare över hela vÀrlden. Det hÀr Àr fantastiska nyheter.

Den hĂ€r nyheten besvarade huvudfrĂ„gan jag hade. "Ska jag förbereda mig pĂ„ att uppgradera?" Svaret Ă€r nej! Premium Ă€r inte menat för mig. Och om du Ă€r en genomsnittlig privatanvĂ€ndare Ă€r det förmodligen inte heller avsett för dig. Åtminstone inte för ditt hem. Å andra sidan, kontor, kafĂ©er och butiker fascinerar mig. Som distansarbetare gillar jag ibland att komma ut ur huset för att jobba. Det Ă€r oftast pĂ„ ett kafĂ© eller ett co-working-stĂ€lle.

Den gemensamma nackdelen med dessa platser Àr att den delade offentliga internettjÀnsten som de tillhandahÄller ofta fastnar och bromsas av att mÄnga loggar in pÄ en gÄng. Detta Àr nÄgot som Starlink kan lösa, och syftar till att lösa, via Starlink Premium. Satellit-tallriken i sig har mer Àn dubbelt sÄ stor antennkapacitet som den ursprungliga, vilket gör att den kan leverera snabbare internethastigheter och högre genomströmning för de mest efterfrÄgade anvÀndarna, framför allt företag. Med hastigheter sÄ höga som 500 Mbps utan datatak kommer smÄ företag att kunna erbjuda Starlink Premium till sina kunder och ge dem en attraktiv fördel gentemot sina konkurrenter.

Fördelarna för större företag kommer ocksÄ att vara betydande. Ett av nyckelerbjudandena för Starlink Premium Àr "obegrÀnsade tjÀnstestÀllen". PÄ deras hemsida stÄr det,

Starlink Àr idealiskt för lantliga och avlÀgsna platser. BestÀll sÄ mÄnga Starlinks som behövs och hantera alla dina tjÀnstestÀllen, oavsett hur avlÀgsna de Àr, frÄn ett enda konto.

Företag som Àr utspridda pÄ mÄnga olika, och kanske avlÀgsna orter, kommer att kunna bestÀlla Starlink i hela sin organisation och enkelt hantera det.

MÀrkbara förbÀttringar

Sammantaget Àr det viktigt att komma ihÄg att Starlink Àr en konstellation. Ett nÀtverk av satelliter med lÄg omloppsbana som vÀxer i kvantitet och kvalitet varje mÄnad. "Basic" Starlink, kitet jag har, Àr fortfarande utmÀrkt. Och det verkar stÀndigt förbÀttras.

Efter att ha anvÀnt Starlink för att koppla upp mig i hemmet i över ett Är har jag upplevt mÀrkbara förbÀttringar sedan jag först satte upp den i april 2021. Dagarna med slumpmÀssiga nÀtverksavbrott Àr förbi. Jag har inte tappat min internetanslutning pÄ mÄnga mÄnader nu, och mina hastigheter Àr konsekvent över 150 Mbps, med frekventa toppar pÄ över 200 Mbps. För mig, och jag förestÀller mig en stor majoritet av hemanvÀndare, Àr detta mer Àn tillrÀckligt.

Även om denna spĂ€nnande nyhet om Starlink Premium kanske inte riktar sig till oss hemanvĂ€ndare, stĂ€rker den det övergripande nĂ€tverket, attraherar ett helt nytt marknadssegment inom företag och "superanvĂ€ndare" och kommer utan tvekan att bidra till Starlinks fortsatta förbĂ€ttringar av infrastrukturen.

Starlink fortsÀtter alltsÄ att revolutionera den internetuppkopplade vÀrlden.


Glöm inte att kolla in Optimist's Edge-artikeln, Hur nÀsta utveckling av satellitinternet kommer att revolutionera vÀrlden.

💡 Optimist’s Edge: Hur utvecklingen av satellit-internet kommer att revolutionera vĂ€rlden
Efter 25 Är av lÄga hastigheter, störningar och dÄlig mottagning har satellit-internet fÄtt ett dÄligt rykte. Men med ny teknik förÀndrar satellit-internet, med Starlink i spetsen, branschen och startar nÀsta evolution av internettjÀnster med mÄlet att koppla upp hela jorden.
📡 Starlink ökar takten – fler fĂ„r tillgĂ„ng till internet via satellit
SpaceX rĂ€knar med att produktionen av anvĂ€ndarterminaler till Starlink kommer att öka lavinartat, och att priset snart kommer att sjunka – trots att företaget Ă€n sĂ„ lĂ€nge gör förlust pĂ„ varje enskilt köp.
đŸ›°ïž Nu Ă€r andra generationens Starlink pĂ„ vĂ€g
SpaceX avslöjar mer information om planerna för nÀsta generation av satellitnÀtet Starlink.
đŸ›°ïž SpaceX Starlink kit: Unboxing, installation och test av internethastighet
Nu testar vi Starlinks satellit-internet! I den hĂ€r videon presenterar Warp News medgrundare och podcast-vĂ€rd Rich Spuller en “unboxing”, installation och granskning av Starlink. Rich bor i North Carolina pĂ„ USA:s östkust och Starlink har just lanserats i regionen.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.