Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

SpaceX

SpaceX, eller Space Exploration Technologies, är ett amerikanskt företag verksamt inom rymdtillverkning, rymdtransporttjänster och kommunikation. Huvudkontoret finns i Hawthorne, Kalifornien. SpaceX grundades 2002 av Elon Musk med målet att minska rymdtransportkostnaderna för att möjliggöra kolonisering av Mars.

Alexander Engelin

📡 Starlink ökar takten – fler får tillgång till internet via satellit

SpaceX räknar med att produktionen av användarterminaler till Starlink kommer att öka lavinartat, och att priset snart kommer att sjunka – trots att företaget än så länge gör förlust på varje enskilt köp.

Magnus Aschan

🚀 Nu är den första helt civila besättningen i omloppsbana runt jorden

Världens första besättning av "amatörastronauter" är nu i omloppsbana runt jorden, i rymdfarkosten SpaceX Crew Dragon. Där kommer de vara i tre dagar innan de återvänder till jorden under helgen.

Alexander Engelin

🛰 Värdet av att utforska rymden

De som tror att den nya rymdkapplöpningen handlar om att miljardärer slösar pengar har ingen aning om värdet av att utforska rymden. Mänsklighetens framtid finns där ute, skriver Alexander Engelin.

Magnus Aschan

🚀 Nu öppnas rymden upp för industrier och företagande

Kraftigt minskade kostnader för uppskjutning gör att rymden inte längre bara är öppen för forskning och utforskning. Nu öppnas rymden för företagare och industrier.

Jakob Holgersson

🚀 Inspiration4 – första rymdturisterna i omloppsbana runt jorden

Den nya rymdkapplöpningen är i full gång. Både Virgin Galactic och Blue Origin har genomfört lyckade bemannade rymdfärder. Inspiration4 är på väg att bli SpaceX motsvarighet – men tar rymdturismen till nästa nivå.

Rich Spuller

🛰️ Nu är andra generationens Starlink på väg

SpaceX avslöjar mer information om planerna för nästa generation av satellitnätet Starlink.

Rich Spuller

🏆 Vinn en Starlink på Warp Space Summit!

Warp Space Summit går av stapeln den 19 september och du kan vara med både personligen på plats och digitalt. Dessutom kommer en lycklig deltagare att vinna ett Starlink satellit-internetkit!

Rich Spuller

🛰️ Space lasers! Senaste uppdateringen från Starlink

Rymdlasrar, förbättrad satellitanslutning, högtemperaturhantering och appuppgraderingar. I veckan skickade Starlink-teamet ett meddelande till nuvarande betatestande kunder som förklarade de senaste förbättringarna. Här berättar vi allt om det!

Mathias Sundin

🚀 Hur Elon Musks SpaceX nästan dog

I det första föreevent innan Warp Space Summit pratar vi med Eric Berger, författare till boken Liftoff: Elon Musk and the Desperate Early Days That Launched SpaceX + det senaste om Starlink. Boka din biljett gratis!