Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ›°ïž Nu Ă€r andra generationens Starlink pĂ„ vĂ€g

đŸ›°ïž Nu Ă€r andra generationens Starlink pĂ„ vĂ€g

SpaceX avslöjar mer information om planerna för nÀsta generation av satellitnÀtet Starlink.

Rich Spuller
Rich Spuller

Dela artikeln

Elon Musks revolutionerande rymdbolag SpaceX lÀmnade pÄ onsdagen den 25:E augusti in ett Àndringsförslag till USA:s FCC, Federal Communications Commission, som innehöll information om planer för "Gen2 System" av Starlink. I ansökan skrev SpaceX:

"Gen2-systemet Àr utformat som komplement till första generationens formation som SpaceX för nÀrvarande sÀtter i bruk. Medan den ursprungliga formationen ger en aldrig tidigare skÄdad kapacitet för ett satellitsystem, fortsÀtter efterfrÄgan pÄ mer bredband att vÀxa oförminskat och anvÀndarnas behov av uppkoppling har aldrig varit viktigare."

SpaceX planerar att anvÀnda sin enorma Starship-raket för att sÀtta Gen2-satelliterna i omloppsbana.

Starlink-tjÀnsten Àr fortfarande i ett betastadie, men har nyligen tagit fart och börjar dÀrmed nÀrma sig 100,000 anvÀndare. Starlink Àr för nÀrvarande tillgÀngligt i 11 lÀnder.

Hittills har SpaceX skjutit upp 1,740 Starlink-satelliter. De första sköts upp i november 2019. Gen2 Àr planerat att öka antalet till totalt 30,000.

60 Starlink-satelliter staplade före uppskjutning. Foto: SpaceX

Gen2 syftar till att sprida nya satelliter jÀmnare över upp till 12 omloppsbanor för att ge tÀtare poltÀckning för landsbygdsabonnenter, nationella sÀkerhetsorganisationer och rÀddningstjÀnst. Det Àr ocksÄ avsett att göra nÀtverkets prestanda jÀmnare.

"Genom att rikta in sig pÄ flera lutningar kommer dessa reviderade omloppsparametrar att jÀmnare fördela kapaciteten efter latitud för att sÀkerstÀlla bÀttre och mer konsekvent global tÀckning", skriver SpaceX i FCC -ansökan.

Gen2-satelliter Àr större och kommer att generera mer kraft Àn sina föregÄngare. Men SpaceX uppgav att deras analys visar att Gen2 inte skulle störa andra konstellationer eller öka risken för kollisioner i rymden.


Med tanke pÄ det nyhetsflöde som finns rörande Starlink-tjÀnsten just nu Àr det rimligt att hoppas att bÄde global tÀckning och slutet av betastadiet Àr nÀra förestÄende. För nÀrvarande Àr Starlink endast tillgÀngligt för ett begrÀnsat antal anvÀndare per tÀckningsomrÄde och nya bestÀllningar levereras enligt först till kvarn-principen.

Om du Àr sugen pÄ att fÄ tillgÄng till Starlink sÄ snart som möjligt, se till att hÄlla koll pÄ Starlinks hemsida.

En lyckligt lottad Premium Supporter som nÀrvarar vid Warp Space Summit kommer att vinna en Starlink. Vinnaren dras den 19:e september och kommer att fÄ sitt Starlink-kit sÄ snart det blir tillgÀngligt i det omrÄde de bor.

För att delta i dragningen Ă€r det bara att gĂ„ med oss ​​som Premium Supporter och skaffa din biljett till Warp Space Summit den 19:e september, live i Linköping, Sverige, eller digitalt live-streamat via Hopin.

STARLINK GIVEAWAY pÄ Warp Space Summit!

Det finns mycket spÀnnande med Starlink och jag har dokumenterat min personliga resa med tjÀnsten frÄn och med den första dagen jag fick mitt kit.

Du kan kolla in den resan nedan och se till att följa Warp Institute pÄ YouTube för att hÄlla dig uppdaterad om framtida avsnitt.

Starlink: Unboxing, installation och hastighetstest av betaprogrammet
Starlink – 5 saker jag har lĂ€rt mig efter 2 veckor med SpaceX-tjĂ€nsten
Starlink-uppdateringar! Rymdlasrar, anslut till den bÀsta satelliten och mer!

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.