Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
📡 Starlink ökar takten – fler fĂ„r tillgĂ„ng till internet via satellit

📡 Starlink ökar takten – fler fĂ„r tillgĂ„ng till internet via satellit

SpaceX rĂ€knar med att produktionen av anvĂ€ndarterminaler till Starlink kommer att öka lavinartat, och att priset snart kommer att sjunka – trots att företaget Ă€n sĂ„ lĂ€nge gör förlust pĂ„ varje enskilt köp.

Alexander Engelin
Alexander Engelin

Dela artikeln

SpaceX ekonomichef, Bert Johnsen, medverkade den 7:e september i en paneldiskussion pÄ Satellite 2021 Conference, arrangerad av Spacenews.com, dÀr han hÀvdade att SpaceX planerar att introducera en ny anvÀndarterminal till Starlink.

Den nya terminalen kommer ha lÀgre produktionskostnad Àn den tidigare och de insparade kostnaderna kommer till en början att lÀggas pÄ en ökad produktion. För nuvarande ligger produktionen pÄ 5000 enheter i veckan, men denna siffra kommer att multipliceras under kommande mÄnader, menade Johnsen, utan att specificera med exakt hur mycket.

Anledningen till att priset Ànnu inte kommer att sjunka för anvÀndarna Àr att SpaceX för tillfÀllet gör förlust pÄ varje enskilt köp. Trots detta pÄstÄr företagets operativa chef, Gwynne Shotwell, att de rÀknar med att halvera priset till slutet av Äret, och att de rÀknar med att halvera priset Ànnu en gÄng efter det.

Samtidigt som företaget jobbar pÄ att minska kostnaden för tjÀnsten, uppdaterar de satelliterna som gör Starlink möjligt. Antalet nya satelliterna företaget sÀtter i omloppsbana fortsÀtter att öka och kommer fortsÀttningsvis att kommunicera med varandra i rymden via laser. Detta innebÀr att nÀtverket kommer att fÄ ett minskat beroende av antenner nere pÄ Jorden. SÄledes kommer nÀtverkets stabilitet att öka. En mer ingÄende beskrivning om uppdateringen av satelliterna finns att lÀsa hÀr.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.