Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
📡 Starlink ökar takten – fler får tillgång till internet via satellit

📡 Starlink ökar takten – fler får tillgång till internet via satellit

SpaceX räknar med att produktionen av användarterminaler till Starlink kommer att öka lavinartat, och att priset snart kommer att sjunka – trots att företaget än så länge gör förlust på varje enskilt köp.

Alexander Engelin
Alexander Engelin

Dela artikeln

SpaceX ekonomichef, Bert Johnsen, medverkade den 7:e september i en paneldiskussion på Satellite 2021 Conference, arrangerad av Spacenews.com, där han hävdade att SpaceX planerar att introducera en ny användarterminal till Starlink.

Den nya terminalen kommer ha lägre produktionskostnad än den tidigare och de insparade kostnaderna kommer till en början att läggas på en ökad produktion. För nuvarande ligger produktionen på 5000 enheter i veckan, men denna siffra kommer att multipliceras under kommande månader, menade Johnsen, utan att specificera med exakt hur mycket.

Anledningen till att priset ännu inte kommer att sjunka för användarna är att SpaceX för tillfället gör förlust på varje enskilt köp. Trots detta påstår företagets operativa chef, Gwynne Shotwell, att de räknar med att halvera priset till slutet av året, och att de räknar med att halvera priset ännu en gång efter det.

Samtidigt som företaget jobbar på att minska kostnaden för tjänsten, uppdaterar de satelliterna som gör Starlink möjligt. Antalet nya satelliterna företaget sätter i omloppsbana fortsätter att öka och kommer fortsättningsvis att kommunicera med varandra i rymden via laser. Detta innebär att nätverket kommer att få ett minskat beroende av antenner nere på Jorden. Således kommer nätverkets stabilitet att öka. En mer ingående beskrivning om uppdateringen av satelliterna finns att läsa här.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.