Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚀 Ny information om Starship att vĂ€nta inom kort

🚀 Ny information om Starship att vĂ€nta inom kort

Enligt en Tweet av Elon Musk kan vi förvÀnta oss en stor uppdatering om det spektakulÀra interplanetÀra fordonet.

Jakob Holgersson
Jakob Holgersson

Dela artikeln

Det Àr en svindlande tanke, men det verkar som om vi verkligen Àr pÄ vÀg mot en ny epok av mÀnskliga rymdresor. Och ingen verkar ha mer brÄttom Àn Elon Musk, grundare av SpaceX.

NÄgot ovÀntat skrev den visionÀra entreprenören nyligen en tweet dÀr han tillkÀnnagav en ny presentation av SpaceX:s Starship. Det rör sig inte ens om en dedikerad tweet, utan om ett svar pÄ en frÄga frÄn en helt vanlig beundrare. Presentationen kommer att visas torsdagen den 10 februari klockan 20.00 Texas-tid, eller den 11:e 03:00 svensk tid.

Inga ytterligare detaljer har getts om vilka Àmnen som kommer att beröras, men med tanke pÄ att Musk tidigare uppgivit att farkosten skulle kunna utföra en omloppsflygning tidigt i Är, verkar det sannolikt att ett datum kommer tillkÀnnages.

Även om detaljerna verkligen Ă€r knappa, kommer presentationen sannolikt att delas pĂ„ SpaceX:s hemsida.

Starship

Starship bestÄr av sjÀlva rymdfarkosten och dess bÀrraket; Super Heavy Rocket, bÄda ÄteranvÀndbara. Den Àr avsedd att transportera bÄde last och mÀnniskor i omloppsbana, till mÄnen, Mars och, mer spÀnnande: bortom.

Den kan bÀra nyttolaster som Àr avsevÀrt tyngre Àn de raketer som Àr i bruk just nu. En siffra som uppges Àr över 100 ton till omloppsbana. Den gjorde sin första framgÄngsrika flygning den 5 maj 2021.

KonstnÀrs Ätergivning av rymdskepp som landar vid mÄnstad. Bild: SpaceX

Om det inte var tydligt att SpaceX menar allvar med att gĂ„ fort fram, Ă€r avsikterna att utföra det första privata mĂ„nuppdraget nĂ„gonsin och det snart. År 2023 kommer den japanska entreprenören Yusaku Maezawa, tillsammans med dearMoon-besĂ€ttningen att flyga runt mĂ„nen i ett Starship.

🚀 Elon Musk delar information om SpaceX framtid
Elon Musk har utnÀmnts Man of the Year av Time. Och hans framtidsplaner Àr Ànnu mer ambitiösa Àn hans tidigare prestationer. Vad sÀgs om att sÀtta astronauter pÄ Mars 2027 eller anvÀnda planeten som en Noaks ark?

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.