Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚀 Elon Musk delar information om SpaceX framtid

🚀 Elon Musk delar information om SpaceX framtid

Elon Musk har utnÀmnts Man of the Year av Time. Och hans framtidsplaner Àr Ànnu mer ambitiösa Àn hans tidigare prestationer. Vad sÀgs om att sÀtta astronauter pÄ Mars 2027 eller anvÀnda planeten som en Noaks ark?

Jakob Holgersson
Jakob Holgersson

Dela artikeln

Elon Musk utsÄgs nyligen till Ärets man av TIME. Hans företag SpaceX har blivit en nyckelspelare i kommersialiseringen av rymden och sÀkrade tidigare i Är ett exklusivt NASA-kontrakt för att sÀtta astronauter pÄ mÄnen.

—Jag tror att vi kan ta en svĂ€ng runt mĂ„nen kanske sĂ„ snart som 2023, uttryckte han nĂ€r han pratade om Ă€mnet under sin intervju med Time. Han förvĂ€ntar sig att Starship, farkosten som ska utföra mĂ„nlandningen, kommer att skjutas upp i omloppsbana inom de nĂ€rmaste tvĂ„ mĂ„naderna.

Under intervjun gjorde han ocksÄ nÄgra spÀnnande uttalanden om sina planer för Mars. Han uttryckte mÄlet redan frÄn början var att göra mÀnskligheten till en rymdfarande och interplanetÀr art, ett tanke han beskriver som spÀnnande.

Han hoppas kunna bygga raketer som kan frakta 100 passagerare till den röda planeten och producera brÀnsle till dessa pÄ plats. Redan dessa Àr anmÀrkningsvÀrda pÄstÄenden, men det som fÄr mÄnga att haja till Àr nÀr han tror att detta blir verklighet.

—Jag kommer att bli förvĂ„nad om vi inte landar pĂ„ Mars inom fem Ă„r, svarar Musk pĂ„ frĂ„gan om en tidsram för sina pĂ„stĂ„enden.

Hade det kommit frÄn nÄgon annan skulle uttalandet ha setts som orimligt, men Musks företag har hittills samlat pÄ sig en rad utomordentliga prestationer. Tesla, SpaceX och Starlink Àr alla satsningar som sannolikt kommer att placera honom i historieböckerna, sÄ Àven om viss skepsis Àr pÄ sin plats, Àr det inte heller lÀmpligt att avfÀrda hans planer. Och det slutar inte dÀr:

—Och nĂ€sta riktigt stora grej Ă€r att bygga en sjĂ€lvförsörjande stad pĂ„ Mars och föra jordens djur och varelser dit. UngefĂ€r som en futuristisk Noaks ark. Vi kommer dock att ta med mer Ă€n tvĂ„ - det Ă€r lite konstigt om det bara finns tvĂ„, sĂ€ger han.

Vad Àr dina tankar om dessa pÄstÄenden? Högljudda tankar frÄn en excentrisk drömmare? Eller en nykter prognos frÄn en optimist som vet mer Àn oss andra?


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.