Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚀 Elon Musk delar information om SpaceX framtid

🚀 Elon Musk delar information om SpaceX framtid

Elon Musk har utnämnts Man of the Year av Time. Och hans framtidsplaner är ännu mer ambitiösa än hans tidigare prestationer. Vad sägs om att sätta astronauter på Mars 2027 eller använda planeten som en Noaks ark?

Jakob Holgersson
Jakob Holgersson

Dela artikeln

Elon Musk utsågs nyligen till årets man av TIME. Hans företag SpaceX har blivit en nyckelspelare i kommersialiseringen av rymden och säkrade tidigare i år ett exklusivt NASA-kontrakt för att sätta astronauter på månen.

—Jag tror att vi kan ta en sväng runt månen kanske så snart som 2023, uttryckte han när han pratade om ämnet under sin intervju med Time. Han förväntar sig att Starship, farkosten som ska utföra månlandningen, kommer att skjutas upp i omloppsbana inom de närmaste två månaderna.

Under intervjun gjorde han också några spännande uttalanden om sina planer för Mars. Han uttryckte målet redan från början var att göra mänskligheten till en rymdfarande och interplanetär art, ett tanke han beskriver som spännande.

Han hoppas kunna bygga raketer som kan frakta 100 passagerare till den röda planeten och producera bränsle till dessa på plats. Redan dessa är anmärkningsvärda påståenden, men det som får många att haja till är när han tror att detta blir verklighet.

—Jag kommer att bli förvånad om vi inte landar på Mars inom fem år, svarar Musk på frågan om en tidsram för sina påståenden.

Hade det kommit från någon annan skulle uttalandet ha setts som orimligt, men Musks företag har hittills samlat på sig en rad utomordentliga prestationer. Tesla, SpaceX och Starlink är alla satsningar som sannolikt kommer att placera honom i historieböckerna, så även om viss skepsis är på sin plats, är det inte heller lämpligt att avfärda hans planer. Och det slutar inte där:

—Och nästa riktigt stora grej är att bygga en självförsörjande stad på Mars och föra jordens djur och varelser dit. Ungefär som en futuristisk Noaks ark. Vi kommer dock att ta med mer än två - det är lite konstigt om det bara finns två, säger han.

Vad är dina tankar om dessa påståenden? Högljudda tankar från en excentrisk drömmare? Eller en nykter prognos från en optimist som vet mer än oss andra?


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.