Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🛰 SpaceX Starlink förvĂ€ntar sig global tĂ€ckning i september

🛰 SpaceX Starlink förvĂ€ntar sig global tĂ€ckning i september

Starlink, SpaceX och Elon Musks satellit-internet, förvÀntas ha kontinuerlig global tÀckning redan i september. Men, det krÀvs att myndigheter i respektive land hinner med att ge godkÀnnande, menar SpaceX COO Gwynne Shotwell.

Magnus Aschan
Magnus Aschan

Dela artikeln

Starlink, den satellitbaserade internetjÀnst som drivs av Elon Musks SpaceX, förvÀntas ha kontinuerlig global tÀckning i september i Är. Men bolaget behöver söka och fÄ myndighetsgodkÀnnanden innan dess, sa bolagets operativa chef Gwynne Shotwell under tisdagen, rapporterar Reuters.

– Vi har framgĂ„ngsrikt distribuerat 1,800 satelliter och nĂ€r alla dessa satelliter nĂ„r sin operativa omloppsbana kommer vi att ha kontinuerlig global tĂ€ckning, sĂ„ det borde vara i september, berĂ€ttade hon i en webcast för en teknikkonferens arrangerad av Macquarie Group.

SpaceX COO Gwynne Shotwell. HÀr tillsammans med dÄvarande NASA-chefen Jim Bridenstine. Foto: NASA/Bill Ingalls

– Men dĂ„ har vi regulatoriskt arbete för att gĂ„ in i alla lĂ€nder och bli godkĂ€nda för att tillhandahĂ„lla telekomtjĂ€nster, tillade hon.

Starlink, som har sagt att man planerar att distribuera totalt 12,000 satelliter till en kostnad av cirka 10 miljarder dollar, erbjuder för nÀrvarande sin betatjÀnst i 11 lÀnder, enligt Shotwell.

I maj meddelade Elon Musk att den satellitbaserade internet-tjÀnsten hade fÄtt över 500,000 förbestÀllningar och förutspÄdde inga tekniska problem för att möta efterfrÄgan.

đŸ›°ïž Nu kan du bestĂ€lla Elon Musks Starlink i Sverige
Starlink Àr Elon Musks rymdinternet som kommer göra snabbt internet tillgÀngligt över hela planeten. Nu börjar det rullas ut och gÄr att bestÀlla Àven i Sverige.
đŸ›°ïž SpaceX Starlink kit: Unboxing, installation och test av internethastighet
Nu testar vi Starlinks satellit-internet! I den hĂ€r videon presenterar Warp News medgrundare och podcast-vĂ€rd Rich Spuller en “unboxing”, installation och granskning av Starlink. Rich bor i North Carolina pĂ„ USA:s östkust och Starlink har just lanserats i regionen.
📡 Starlink- 5 saker jag lĂ€rt mig efter 2 veckor med SpaceX internettjĂ€nst
Det har gÄtt cirka tvÄ veckor sedan Rich packade upp sitt Starlink satellit-internet frÄn SpaceX. Nu delar han med sig av 5 tips pÄ hur du fÄr ut det mesta av ditt Starlink-internet.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.