Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🛰 SpaceX Starlink förväntar sig global täckning i september

🛰 SpaceX Starlink förväntar sig global täckning i september

Starlink, SpaceX och Elon Musks satellit-internet, förväntas ha kontinuerlig global täckning redan i september. Men, det krävs att myndigheter i respektive land hinner med att ge godkännande, menar SpaceX COO Gwynne Shotwell.

Magnus Aschan
Magnus Aschan

Dela artikeln

Starlink, den satellitbaserade internetjänst som drivs av Elon Musks SpaceX, förväntas ha kontinuerlig global täckning i september i år. Men bolaget behöver söka och få myndighetsgodkännanden innan dess, sa bolagets operativa chef Gwynne Shotwell under tisdagen, rapporterar Reuters.

– Vi har framgångsrikt distribuerat 1,800 satelliter och när alla dessa satelliter når sin operativa omloppsbana kommer vi att ha kontinuerlig global täckning, så det borde vara i september, berättade hon i en webcast för en teknikkonferens arrangerad av Macquarie Group.

SpaceX COO Gwynne Shotwell. Här tillsammans med dåvarande NASA-chefen Jim Bridenstine. Foto: NASA/Bill Ingalls

– Men då har vi regulatoriskt arbete för att gå in i alla länder och bli godkända för att tillhandahålla telekomtjänster, tillade hon.

Starlink, som har sagt att man planerar att distribuera totalt 12,000 satelliter till en kostnad av cirka 10 miljarder dollar, erbjuder för närvarande sin betatjänst i 11 länder, enligt Shotwell.

I maj meddelade Elon Musk att den satellitbaserade internet-tjänsten hade fått över 500,000 förbeställningar och förutspådde inga tekniska problem för att möta efterfrågan.

🛰️ Nu kan du beställa Elon Musks Starlink i Sverige
Starlink är Elon Musks rymdinternet som kommer göra snabbt internet tillgängligt över hela planeten. Nu börjar det rullas ut och går att beställa även i Sverige.
🛰️ SpaceX Starlink kit: Unboxing, installation och test av internethastighet
Nu testar vi Starlinks satellit-internet! I den här videon presenterar Warp News medgrundare och podcast-värd Rich Spuller en “unboxing”, installation och granskning av Starlink. Rich bor i North Carolina på USA:s östkust och Starlink har just lanserats i regionen.
📡 Starlink- 5 saker jag lärt mig efter 2 veckor med SpaceX internettjänst
Det har gått cirka två veckor sedan Rich packade upp sitt Starlink satellit-internet från SpaceX. Nu delar han med sig av 5 tips på hur du får ut det mesta av ditt Starlink-internet.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.