Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💡 Premium Supporter-sammanfattning + nyheter

💡 Premium Supporter-sammanfattning + nyheter

đŸŒ± Rabarbersaft nyckel till Ă„tervinning av elbilsbatterier. Rekordhöga sysselsĂ€ttnings- och utbildningsnivĂ„er för funktionshindrade. đŸ“Č Oxford-forskare: Överdriven rĂ€dsla för desinformation frĂ„n AI. 🔋 Vinnovapengar till EnergisamhĂ€llet.

Mathias Sundin
Mathias Sundin

Dela artikeln

Detta nyhetsbrev Àr för dig som Àr Premium Supporter hos Warp News, men det gÄr fint att dela det med vÀnner och bekanta.

🎭 Nu lever vi innan vi dör

Jag har bara kÀnt Klas Hallberg i ungefÀr ett Är. Vi kom i kontakt nÀr han blev prenumerant pÄ vÄrt nyhetsbrev. Han mejlade och sa att han i 25 Är som förelÀsare och underhÄllare hade haft typ samma budskap som vi.

Sedan dess har vi tagit för vana att gubbringa varandra. (Jag kallar det sÄ nÀr man spontanringer utan ha bokat tid, för numera Àr det oftast mÀn i övre medelÄldern som gör sÄ.) Det Àr riktigt hÀÀÀrlich, som Klas brukar sÀga.

Han har varit generös mot mig med rÄd och varit ett riktigt bra bollplank nu nÀr jag uppdaterat min förelÀsning. Han hjÀlpte Àven Warp News ekonomiskt i vÄras.

Klas Àr som sagt professionell förelÀsare, har givit ut ett flertal böcker och turnerar Àven med olika shower. I vintras var vi ett 70-tal warpare som gick och sÄg hans show Att leva innan man dör.

Jag tÀnkte att vi ska göra det nu igen. Han har slagit pÄ stort och bokat hela Oscarsteatern i Stockholm som tar nÀstan 1000 personer. Vi hjÀlper honom att fylla den!

NĂ€r Klas vann Stora Talarpriset.

Han vet inte om att jag skriver det hĂ€r och vi har ingen deal att jag ska göra reklam för honom. Jag gör det enbart eftersom han Ă€r en sĂ„ bra person, med ett klockrent budskap – och sĂ„ Ă€r showen riktigt bra. (Jag skrattade mer Ă€n nĂ€r jag sĂ„g Jerry Seinfeld live i Globen.)

Jag har köpt en biljett till mig och mamma. Om du ocksÄ köper en biljett, skicka ett mejl till mig sÄ försöker jag styra upp att de som vill kan ta en öl ihop före showen.

HÀr köper du biljett. 12 december pÄ Oskarsteatern.

Hoppas vi ses dÀr!

Mathias Sundin
Arge optimisten


Premium Supporter-artiklar

Ingen inloggning krÀvs för att lÀsa dem.

🔋 Kostar elbilar lika mycket som fossilbilar nu?

"...elbilar kommer att nÄ samma prisnivÄ som bilar med förbrÀnningsmotor Är 2024", skrev vi 2021. Alltför optimistiskt, menade en del. Ni Àr naiva, sa andra. Nu Àr det snart 2024, hur har det gÄtt?

LÀs pÄ Warp News

🌅 Klimatoptimism: Skaka flaskan! Poppa korken!

Grundaren till We Don't Have Time berÀttar hur vi fÄr en positiv klimatframtid att komma snabbare.

LÀs pÄ Warp News


Veckans faktabaserade optimistiska nyheter

nyheter

đŸŒ± Rabarbersaft nyckel till Ă„tervinning av elbilsbatterier

Metoden gör det möjligt att Ă„tervinna 100 procent aluminium och 98 procent litium ur förbrukade elbilsbatterier.  Det krĂ€vs inga dyra eller skadliga kemikalier i processen utan istĂ€llet anvĂ€nds oxalsyra, som bland annat finns i rabarber.

LÀs mer pÄ Warp News

🔋 Sverige största batteripark finns nu i Haninge

El kommer lagras dÀr nÀr behovet Àr lÀgre, ofta pÄ natten, och anvÀndas nÀr behovet ökar, exempelvis pÄ morgonen nÀr folk vaknar, duschar och kokar kaffe.

LÀs mer pÄ Warp News

♿ Rekordhöga sysselsĂ€ttnings- och utbildningsnivĂ„er för funktionshindrade

Det har skett en betydande ökning av heltidsanstÀllning och examensfrekvens vid universitet bland funktionshindrade personer under det senaste decenniet.

LÀs mer pÄ Warp News

đŸ“Č Oxford-forskare: Överdriven rĂ€dsla för desinformation frĂ„n AI

Generativ AI som ChatGPT, Midjourney och DALL-E kommer att "utlösa nÀsta desinformationsmardröm." Men hittills stöder inte bevisen detta pÄstÄende och det finns goda argument till varför det inte kommer att Àndras, skriver tre forskare.

LÀs mer pÄ Warp News

🔋 Vinnovapengar till EnergisamhĂ€llet

Vinnova har tilldelat en miljon kronor till Lunds kommun för projektet CoAction, dÀr EnergisamhÀllet ingÄr. MÄlet Àr att skapa ett nytt elnÀt med delning av energi, som möjliggör ett lÄgt fast pris pÄ el.


đŸŽ™ïž Faktabaserad framtidstro pĂ„ er konferens?

Planerar ni en konferens eller event och det blir för mycket depp? DÄ kan ni boka mig, Arge optimisten, som kommer och sprider en faktabaserad optimism och framtidstro.

LÀs mer pÄ mathiassundin.org.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.