Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

Blockchain

En blockchain, eller blockkedja, är en distribuerad och decentraliserad databas. Det är alltså en databas som lagras i många kopior, en på varje nod i ett peer-to-peer-nätverk. De många kopiorna och en sekvens av kryptografiska hashfunktioner gör det svårt eller, i princip, omöjligt att i efterhand manipulera databasens ändringshistorik. Varje händelse i databasen lagras genom att ett så kallat block läggs till databasen, och en sekvens av block kallas därför en blockkedja.

Elina Holmgren Tyskling

⚡ Ethereum är på väg att släppa uppdatering som minskar energiåtgången

Kryptovalutan Ethereum är på väg att uppgraderas och övergå till att bli "proof of stake". Detta kommer att innebära en betydligt minskad energiåtgång i nätverket, och anses därför vara en vinst för miljön.

Warp Editorial Staff

⛏️ Allt du behöver veta om bitcoin-brytning

Bitcoin-nätverket ändrar spelreglerna för hur ett monetärt system kan fungera och hur man bygger förtroende för det. Hela systemet är centrerat kring Bitcoin-brytning. Vi går igenom allt du behöver veta.

Mathias Sundin

Försäljning av NFT från 13,7 miljoner dollar till 2,5 miljarder dollar på ett år

Försäljningen av NFT:er ökade med över 18,000 procent på ett år.

Eric Porper

💡 Optimist's Edge: Media har fel om bitcoin – igen

Media har porträtterat det som att bitcoin är en miljökatastrof men i den här artikeln förklarar Eric Porner varför bitcoin är mer energieffektivt än traditionella valutor.

Magnus Aschan

🍺 Från ax till bärs – blockkedjan bakom Sveriges första spårbara öl

Nu kan du för första gången köpa en helt svensk, ekologisk och spårbar livsmedelsprodukt. "Helt Spårat" använder blockkedjan för att spåra ett öl genom hela tillverkningen – från ax till bärs.

Mathias Sundin

⛓️ En blockkedja som säkerställer att information inte manipuleras

Om vi kan digitalisera alla världens pappersdokument sparar vi både pengar och träd och underlättar för exempelvis global handel. Det är Enigios mission, och på köpet säkrar de dessutom information i ljud, bild och video från manipulation.

Mathias Sundin

⛓️ PayPal öppnar för bitcoin och andra digitala valutor

PayPal-kunder kommer att kunna ha blockchain-baserade kryptovalutor som bitcoin och ethereum i sina digitala plånböcker.

Rich Spuller

🤝 Världens första blockkedjetransaktion med flera signaturer i rymden

I en milstolpsprestation för blockkedje-ekosystemet främjar transaktionen visionen om att skapa en decentraliserad satellitkonstellation för fintech-applikationer och affärstransaktioner.

Rich Spuller

🏙️ Akon City – en futuristisk stad som enbart kommer att fungera med kryptovalutan akoin

Den senegalesisk-amerikanska stjärnan och filantropen Akon säger att kryptovaluta kommer att göra det möjligt för afrikaner att övervinna hinder, såsom hög inflation och korruption inom regeringen.