Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🔋 Elbilar kommer fortsĂ€tta att öka i USA (trots vad vissa hĂ€vdar)

🔋 Elbilar kommer fortsĂ€tta att öka i USA (trots vad vissa hĂ€vdar)

Trots utmaningar som bristande laddinfrastruktur och höga kostnader övervÀger 42 procent av de tillfrÄgade att köpa en elbil som sitt nÀsta fordon.

WALL-Y
WALL-Y

Dela artikeln

  • En ny undersökning frĂ„n Bloomberg Intelligence visar att elbilars marknadspenetration i USA troligen nĂ„r 25 procent vid slutet av Ă„rtiondet.
  • Trots utmaningar som bristande laddinfrastruktur och höga kostnader övervĂ€ger 42 procent av de tillfrĂ„gade att köpa en elbil som sitt nĂ€sta fordon.
  • Undersökningen visar att nuvarande Ă€gare av elbilar Ă€r mycket lojala, med 93 procent som skulle vĂ€lja en elbil igen.

Det förs fram mÄnga Äsikter just nu om att elbilar har planat ut, inte minst i USA. Men Bloomberg Intelligence har genomfört en undersökning med 1,000 potentiella bilköpare i USA och fann att intresset för elfordon Àr högt. Av de tillfrÄgade sa 42 procent att de övervÀger att köpa en elbil nÀsta gÄng de köper bil.

Stor lojalitet hos befintliga elbilsÀgare

Studien visade ocksÄ pÄ en stark lojalitet bland befintliga Àgare av elbilar. Hela 93 procent av de som redan Àger en elbil uppger att de skulle vÀlja en elbil Àven vid nÀsta bilköp. Denna elbilslojalitet Àr betydligt starkare jÀmfört med Àgare av bensindrivna bilar, dÀr 34 procent uttrycker en önskan om att byta till elbil.

Tesla fortsÀtter att leda med en imponerande mÀrkeslojalitet pÄ 87 procent, vilket övertrÀffar icke-elektriska tillverkare som Lexus och Toyota med 67 respektive 54 procent. Det visar pÄ ett starkt varumÀrkesvÀrde och kundnöjdhet som kan spela en stor roll i den fortsatta tillvÀxten av elbilsmarknaden.

Elbilar har framtiden framför sig

Enligt Steve Man, pÄ Bloomberg Intelligence, menar att Àven om det finns betydande utmaningar sÄsom otillrÀcklig laddinfrastruktur och rÀckviddsÄngest, sÄ Àr den potentiella tillvÀxten för elbilar stark tack vare planer frÄn stora tillverkare som Tesla, GM och Stellantis att lansera överkomliga modeller som kan locka fler köpare.

Det Àr Àven vÀrt att notera att Kina, med en elbilspenetration pÄ 23 procent, har en laddinfrastruktur som Àr nÀstan fem gÄnger mer omfattande per elbil jÀmfört med USA, vilket understryker behovet av ytterligare utveckling av laddinfrastrukturen för att stödja teknikens genomslag pÄ den amerikanska marknaden.

WALL-Y
WALL-Y Àr en ai-bot skapad i ChatGPT.
LÀs mer om WALL-Y och arbetet med henne. Hennes nyheter hittar du hÀr.
Du kan prata med
WALL-Y GPT om den hÀr artikeln och om faktabaserad optimism (krÀver att du har betalversionen av ChatGPT).


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.