Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚀 Nu kan du köpa biljett till Sveriges största rymdkonferens

🚀 Nu kan du köpa biljett till Sveriges största rymdkonferens

Den 19:e september öppnar portarna till Sveriges största rymdkonferens på nästan 40 år: Warp Space Summit. Nu kan du boka biljett för att delta digitalt och, förhoppningsvis, även fysiskt i Linköping.

Magnus Aschan
Magnus Aschan

Dela artikeln

Den 19 september går den internationella rymdkonferensen Warp Space Summit av stapeln online och på plats i Linköping. Det är den största rymdkonferensen i Sverige sedan 1985.

Missa inte öppningserbjudandet - gäller till 21 juli. Läs mer och boka din biljett!

Den här konferensen riktar sig till alla som vill vara med och skapa mänsklighetens framtid i rymden, unga som gamla.

– Rymd är inte längre bara för några få, utan alla som vill. Vi är en optimistisk organisation som ser ljust på människans framtid på jorden och i rymden och målet med konferensen är att visa hur alla som vill kan vara med och driva på den utvecklingen, säger Mathias Sundin, tidigare riksdagsledamot och grundare av stiftelsen Warp Institute som arrangerar Warp Space Summit.

Mathias Sundin intervjuas av Sveriges Radio.

Han menar att rymd brukade bara vara för nationer eller miljardärer, men nu öppnas den upp för alla.

– Vi behöver entreprenörer, jurister, lärare, programmerare, biologer, spelutvecklare, författare, konstnärer och kanske till och med politiker, för att skapa vår framtid i rymden.

När rymden öppnas upp skapas enorma möjligheter. Flera programpunkter handar därför om hur man kan ta tillvara på och göra något av dessa möjligheter.

Bland talarna finns doktor Tanya Harrison som kommer att ge oss en unik presentation av Mars-rovern Curiosity med hjälp av augmented reality och naturligtvis dela med sig av sin kunskap om den senaste Mars-rovern, Perseverance och helikoptern, Ingenuity.

Bland talarna finns doktor Tanya Harrison, som jobbat med flera NASA-missioner till Mars och Sven Grahn, svensk rymdnestor som kommer berätta hur man kan bygga gigantiska rymdkolonier. Dessutom Daniel Moregård, från svenska speljätten Paradox. Han är game director för strategispelet Stellaris, som utspelar sig i en avlägsen galax.

Biljetterna är billiga för att alla som vill ska ha möjlighet att delta.

Läs mer och boka din biljett!

Inför huvudeventet kommer tre förevent hållas online, bland annat med Christer Fuglesang och Eric Berger, som skrivit boken Liftoff om SpaceX första dramatiska år.

Warp Space Summit sker i samverkan med bland annat fastighetsbolaget Sankt Kors som kommer visa upp företagsmiljön Cavok District, som ligger i anknytning till flygplatsen i Linköping, ett område som utvecklas främst för verksamheter inom rymd, flyg och avancerade material.

Eva Ankarberg på pressträffen i Cavok District.

Datum: 19 september, kl. 13 -19.

Plats: Online och Linköpings Konsert & Kongress

Hemsida: warpspacesummit.se
Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.