Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚀 Nu kan du köpa biljett till Sveriges största rymdkonferens

🚀 Nu kan du köpa biljett till Sveriges största rymdkonferens

Den 19:e september öppnar portarna till Sveriges största rymdkonferens pÄ nÀstan 40 Är: Warp Space Summit. Nu kan du boka biljett för att delta digitalt och, förhoppningsvis, Àven fysiskt i Linköping.

Magnus Aschan
Magnus Aschan

Dela artikeln

Den 19 september gÄr den internationella rymdkonferensen Warp Space Summit av stapeln online och pÄ plats i Linköping. Det Àr den största rymdkonferensen i Sverige sedan 1985.

Missa inte öppningserbjudandet - gÀller till 21 juli. LÀs mer och boka din biljett!

Den hÀr konferensen riktar sig till alla som vill vara med och skapa mÀnsklighetens framtid i rymden, unga som gamla.

– Rymd Ă€r inte lĂ€ngre bara för nĂ„gra fĂ„, utan alla som vill. Vi Ă€r en optimistisk organisation som ser ljust pĂ„ mĂ€nniskans framtid pĂ„ jorden och i rymden och mĂ„let med konferensen Ă€r att visa hur alla som vill kan vara med och driva pĂ„ den utvecklingen, sĂ€ger Mathias Sundin, tidigare riksdagsledamot och grundare av stiftelsen Warp Institute som arrangerar Warp Space Summit.

Mathias Sundin intervjuas av Sveriges Radio.

Han menar att rymd brukade bara vara för nationer eller miljardÀrer, men nu öppnas den upp för alla.

– Vi behöver entreprenörer, jurister, lĂ€rare, programmerare, biologer, spelutvecklare, författare, konstnĂ€rer och kanske till och med politiker, för att skapa vĂ„r framtid i rymden.

NÀr rymden öppnas upp skapas enorma möjligheter. Flera programpunkter handar dÀrför om hur man kan ta tillvara pÄ och göra nÄgot av dessa möjligheter.

Bland talarna finns doktor Tanya Harrison som kommer att ge oss en unik presentation av Mars-rovern Curiosity med hjÀlp av augmented reality och naturligtvis dela med sig av sin kunskap om den senaste Mars-rovern, Perseverance och helikoptern, Ingenuity.

Bland talarna finns doktor Tanya Harrison, som jobbat med flera NASA-missioner till Mars och Sven Grahn, svensk rymdnestor som kommer berÀtta hur man kan bygga gigantiska rymdkolonier. Dessutom Daniel MoregÄrd, frÄn svenska speljÀtten Paradox. Han Àr game director för strategispelet Stellaris, som utspelar sig i en avlÀgsen galax.

Biljetterna Àr billiga för att alla som vill ska ha möjlighet att delta.

LĂ€s mer och boka din biljett!

Inför huvudeventet kommer tre förevent hÄllas online, bland annat med Christer Fuglesang och Eric Berger, som skrivit boken Liftoff om SpaceX första dramatiska Är.

Warp Space Summit sker i samverkan med bland annat fastighetsbolaget Sankt Kors som kommer visa upp företagsmiljön Cavok District, som ligger i anknytning till flygplatsen i Linköping, ett omrÄde som utvecklas frÀmst för verksamheter inom rymd, flyg och avancerade material.

Eva Ankarberg pÄ presstrÀffen i Cavok District.

Datum: 19 september, kl. 13 -19.

Plats: Online och Linköpings Konsert & Kongress

Hemsida: warpspacesummit.se
FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.