Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚀 SpaceX fortsätter att växa – Elon Musk vill att fler flyttar till Texas

🚀 SpaceX fortsätter att växa – Elon Musk vill att fler flyttar till Texas

Elon Musks SpaceX, vars ultimata mål är att befolka planeten Mars, fortsätter att växa. Nu vill Musk att fler flyttar till Texas och lovar att donera till lokala skolor.

Erik Almqvist
Erik Almqvist

Dela artikeln

Elon Musks företag SpaceX, som arbetar mot att sätta den första människan på Mars, expanderar och är nu i behov av mer personal. För att locka fler till Texas där SpaceX är lokaliserat har Musk lovat att donera 30 miljoner dollar till lokala skolor och staden Brownsville.

Utöver ingenjörer är SpaceX även i behov av annan personal så som kockar, säkerhetstekniker, svetsare, väktare och kranoperatörer. Elon Musk använde som vanligt twitter för att kommunicera ut sitt meddelande och Brownsvilles eget twitterkonto var snabba på att applådera förfrågan och svarade själva med: ”On the border, by the sea and beyond! Grateful for your support in making Brownsville a launching pad to Mars.”

Trots smärre motgångar den senaste tiden med de olika prototyper som SpaceX har testat finns en enorm framtidstro i Boca Chica där testerna idag utförs på anläggningen ”Starbase”. Det har också funnit en hel del indikationer på att Musk och SpaceX planerar att förvandla en del av Texas till ett nav för rymdaktiviteter samt en ”21st Century Spaceport” med tillhörande anläggningar för badsemester vid den Mexikanska golfen.

Lyckas Musk inte bara ta de första människorna till Mars utan även omvandla delar av Texas till en hamn för rymdresor är det svårt att ens föreställa sig vad som kommer ske härnäst.

En sak är i alla fall säker. Alla ni som såg Star Wars och Star Trek med en längtan om att färdas på egna rymdäventyr, er längtan kan snart vara över...


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.