Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚀 SpaceX fortsĂ€tter att vĂ€xa – Elon Musk vill att fler flyttar till Texas

🚀 SpaceX fortsĂ€tter att vĂ€xa – Elon Musk vill att fler flyttar till Texas

Elon Musks SpaceX, vars ultimata mÄl Àr att befolka planeten Mars, fortsÀtter att vÀxa. Nu vill Musk att fler flyttar till Texas och lovar att donera till lokala skolor.

Erik Almqvist
Erik Almqvist

Dela artikeln

Elon Musks företag SpaceX, som arbetar mot att sÀtta den första mÀnniskan pÄ Mars, expanderar och Àr nu i behov av mer personal. För att locka fler till Texas dÀr SpaceX Àr lokaliserat har Musk lovat att donera 30 miljoner dollar till lokala skolor och staden Brownsville.

Utöver ingenjörer Ă€r SpaceX Ă€ven i behov av annan personal sĂ„ som kockar, sĂ€kerhetstekniker, svetsare, vĂ€ktare och kranoperatörer. Elon Musk anvĂ€nde som vanligt twitter för att kommunicera ut sitt meddelande och Brownsvilles eget twitterkonto var snabba pĂ„ att applĂ„dera förfrĂ„gan och svarade sjĂ€lva med: ”On the border, by the sea and beyond! Grateful for your support in making Brownsville a launching pad to Mars.”

Trots smĂ€rre motgĂ„ngar den senaste tiden med de olika prototyper som SpaceX har testat finns en enorm framtidstro i Boca Chica dĂ€r testerna idag utförs pĂ„ anlĂ€ggningen ”Starbase”. Det har ocksĂ„ funnit en hel del indikationer pĂ„ att Musk och SpaceX planerar att förvandla en del av Texas till ett nav för rymdaktiviteter samt en ”21st Century Spaceport” med tillhörande anlĂ€ggningar för badsemester vid den Mexikanska golfen.

Lyckas Musk inte bara ta de första mÀnniskorna till Mars utan Àven omvandla delar av Texas till en hamn för rymdresor Àr det svÄrt att ens förestÀlla sig vad som kommer ske hÀrnÀst.

En sak Àr i alla fall sÀker. Alla ni som sÄg Star Wars och Star Trek med en lÀngtan om att fÀrdas pÄ egna rymdÀventyr, er lÀngtan kan snart vara över...


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.