Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

Media

Mathias Sundin

📰 Optimistiska nyheter är inte en snuttefilt, Karin Olsson

Traditionella nyhetsmedier behandlar optimistiska nyheter som en snuttefilt. Något att trösta sig med när man läst om allt elände. Men vad de måste göra är att i grunden ändra sitt arbete och ge läsarna en verklig beskrivning av världen, inte en överdrivet pessimistisk, som de gör idag.

Magnus Aschan

💬 Medias obalanserade rapportering kan inte viftas bort med gulliga uttrar

Bara 28 procent tycker att nyheterna är balanserade, visar en färsk undersökning. Det här är allvarligt eftersom förväntan är att medierna ska beskriva verkligheten och det kan inte viftas bort med artiklar om gulliga uttrar, skriver Warp News chefredaktör Magnus Aschan.

Elina Holmgren Tyskling

📰 Svenska nyhetsmedier övervägande negativa och gör oss pessimistiska visar ny undersökning

60 procent tycker att svenska medier har övervägande negativa nyheter och 42 procent känner sig mer pessimistiska när de tar del av nyhetsmedierna. Det visar en ny undersökning genomförd av Norstat, på uppdrag av Warp News.

Mathias Sundin

📰 OMG! Liket lever! Lokalnyheter gör comeback

Lokaltidningar dör, men lokalnyheter gör comeback. Nya aktörer som Overstory Media Group gör nu ett stor satsning för att expandera lokaljournalistik. Det är inte förvånande alls - möjligheten är bättre än någonsin tidigare. Om du vill starta ett lokalt nyhetsbrev bör du läsa detta.

Magnus Aschan

📝 Warp News söker webbredaktör

Är du redo att skaka om mediabranschen och arbeta för ett gott ändamål? Nu söker vi på Warp News en webbredaktör med koll på både språk och teknik.

Mathias Sundin

🗞️ Du kan rädda lokaljournalistiken och tjäna tonvis med pengar - vill du veta hur?

Alla tror att lokaljournalistik är en förlustaffär, men de förväxlar den med lokaltidningar. Noll distributionskostnad är en betydande tillgång som kan hjälpa dig att fånga en av vår nutids största affärsmöjligheter och samtidigt stödja lokaldemokratin.

Magnus Aschan

✏️ Warp News söker skribenter och redaktörer

Nu söker vi skribenter och redaktörer som har goda kunskaper inom både svenska och engelska och god teknisk förståelse.

Mathias Sundin

🤯 Svensk politisk debatt måste sluta vara ensidig och kortsiktig

SVT:s Aktuellt har genomfört halvtidsintervjuer med partiledarna, nu när halva mandatperioden är avklarad. Bra tillfälle att lyfta sig över de dagsaktuella frågorna och blicka framåt… haha, jo tjena.

Mathias Sundin

📺 Varför är människor så pessimistiska till framtiden? Del 2 - media

Bra journalistik är en av de viktigaste saker vi har i samhället. Men nyhetsmedia är obalanserade och rapporterar många fler negativa än positiva nyheter, vilket ger oss en förvrängd och pessimistisk bild av verkligheten.