Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

Krönika

Magnus Aschan Krönika

💉 Så lurar hjärnan dig att bli rädd för extremt ovanliga biverkningar

Våra hjärnor är fantastiska men har också mentala genvägar som kan lura oss. Det här är skälet till att så många nu blir rädda för vaccin med extremt ovanliga biverkningar. Men vi kan tänka rationellt genom att förstå hur hjärnan fungerar.

Kelly Odell Krönika

🏆 Låt andras pessimism göra dig mer framgångsrik

Vad händer om vi gör negativitet till en positiv kraft i våra organisationer? Detta kan låta som nonsens, men genom att tillämpa viss vetenskaplig forskning på mänskligt beteende kan vi göra just det, skriver Kelly Odell.

Nicklas Berild Lundblad Krönika

⬆️ Optimismens kunskapsteori

Optimistens blick skiljer sig från pessimistens i ett grundläggande avseende: optimisten ser vad man skulle kunna göra med det halvfulla glaset, vad det kan användas till och vem som kanske skulle behöva litet vatten just nu, skriver Nicklas Berild Lundblad.

Matt Ridley ❤️ Health Tech

💉 Matt Ridley: Vaccinernas oväntade historia och mirakulösa framgång

I en tid då vaccinernas mirakulösa framgång har förändrat kampen mot pandemin är det lämpligt att komma ihåg den generella idéen och oväntade historien bakom vaccination, skriver Matt Ridley, författaren bakom The Rational Optimist och How Innovation Works.

Magnus Aschan ❤️ Health Tech

💉 Hetsen kring Astra-vaccinet visar igen hur media driver på rädsla – och det kostar liv

Mediernas hets kring AstraZeneca-vaccinet kan viftas bort som en del av medielogiken och truismen ”if it bleeds it leads”. Men i det här fallet, och i många andra, kostar det liv. Det kan inte viftas bort.

Victoria Bäck Krönika

☀️ Har ungdomsgenerationen verkligen gett upp hoppet om framtiden?

Pandemin har befäst idén att dagens unga är pessimister. Men det är en stereotyp som rymmer motsägelser och som rimmar illa med utvecklingens långa linjer, skriver Victoria Bäck.

Anna Rennéus Guthrie 📈 Mänskliga framsteg

💻 Pandemin visar digitaliseringens enorma fördelar

Större flexibilitet, högre produktivitet, högre livskvalitet och färre dagar av sjukfrånvaro. Att arbeta hemifrån är inte helt problemfritt, men studier visar att fördelarna väger upp nackdelarna. Det krävdes en pandemi för att inse detta, skriver Anna Rennéus Guthrie.

Magnus Aschan Krönika

💡 "Om det låter för dåligt för att vara sant – så är det nog det"

Det är klokt att vara kritiskt tänkande. Problemet är att alltför många förväxlar kritiskt tänkande med pessimism. Lyckligtvis finns det en lösning, skriver Magnus Aschan, chefredaktör på Warp News.

Victoria Bäck Krönika

🌱 Att odla utopier är att ta ansvar för sin tillvaro

Sedan pandemin gjorde entré i början av året har flera målat bilden av 2020 som en dystopi. Men i denna mörka teckning finns all anledning att börja formulera våra utopier. Frågan är bara om vi vågar, skriver Victoria Bäck.