Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

Krönika

Anders Bolling 5 min read

🏳️‍🌈 Många politiska bakslag är en illusion

Något håller på att gå sönder, hävdas det ofta. Men stämmer det? I decennier har invandring ökat, utan att främlingsfientligheten tilltagit. Synen på jämställdhet, homosexuellas rättigheter, våld och orsaker till brottslighet har förskjutits kraftigt i människorättslig riktning.

Ulrika Gerth 3 min read

😟 Hej alla barn – sluta deppa om klimatet

"Ett par från millenniegenerationen inleder med att berätta att de debatterade i 10 år (!) om de skulle våga sätta ett barn till världen (hon ville fostra en climate ally, han fruktade för barnets framtid)", skriver Ulrika Gerth i en krönika.

Cornelia Ekvall 3 min read

💕 Kvantfysik och kärlek

På samma sätt som vi känner ett band med en person vi älskar på andra sidan jorden, kan en partikels egenskap påverka en annan partikel, oavsett avstånd.

Maria Eriksson 3 min read

🤝 Vem inspirerar dig att göra gott?

Varför ska vi ta för givet att ondska är ett självklart inslag i världen? Varför inte åtminstone drömma om, och sträva efter, en bättre värld?

Mathias Sundin 2 min read

😡 Politiker har ett ansvar att inte bara vara negativa i valrörelsen

Det är mindre än två månader kvar till det svenska riksdagsvalet, men trots det saknas fortfarande något viktigt i valrörelsen: Framtidstro. Sverige har stora möjligheter, men lyssnar man på partierna finns det bara problem. Här är nio tips på möjligheter som partierna kan lyfta i valrörelsen.

Mathias Sundin 5 min read

😟 Fritt från framtidstro i Almedalstalen

Om du hoppades höra några positiva framtidsidéer för Sverige från partiledarna i Almedalen, blev du gruvligt besviken. Det var kris, krig och katastrof för hela slanten. Talen var kliniskt befriade från framtidstro. Det duger inte. Svenska väljare förtjänar bättre i valet.

Magnus Aschan 2 min read

☀️ Är vi på väg att bota cancer?

För knappt hundra år sedan kunde cancer inte behandlas. Många dog utan att ens förstå allvaret i diagnosen. Mycket har hänt sedan dess. Är vi nu till och med på väg att bota cancer, frågar sig Magnus Aschan.

Mathias Sundin 3 min read

🚀 Kan nya rymdministern, Anna Ekström, lyfta svensk rymd?

Med små insatser kan svensk rymd verkligen lyfta, men intresset från svenska politiker har varit svalt. Om nya rymdminister Anna Ekström kan bidra till en nystart kommer vi se många nya jobb, spetsteknologi, en positiv påverkan på människans framtid och marknadsföring av Sverige.

Khumbu Muleya 4 min read

🌍 De ungas röst växer sig allt starkare i Afrika

Utmaningarna som unga människor står inför i Afrika är många. Det finns dock mycket optimism hos de unga som tar tillvara på utbildning och sina rättigheter att delta i den politiska debatten, skriver Khumbu Muleya.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter