Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🎉 Warp News och WALL-Y nominerade som Årets innovation

🎉 Warp News och WALL-Y nominerade som Årets innovation

Vid Tidningsutgivarnas gala för Årets Dagstidning, är Warp News och AI-boten, WALL-Y, en av tre nominerade i kategorin Årets Innovation.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

Tidningsutgivarna (TU) är mediehusens branschorganisation och försvarar den svenska tryck- och yttrandefriheten och driver viktiga frågor för mediebranschen.

De har ett årligt pris som heter Årets dagstidning, som innehåller ett flertal kategorier, som Årets bildjournalistik, Årets medieledare, Årets bevakning och Årets redaktion.

En kategori heter Årets innovation och där är Warp News och vår AI-karaktär WALL-Y en av tre nominerade, tillsammans med Expressen och Aftonbladet.

Warp News, AI-karaktären WALL-Y
"Att låta kraften i de digitala verktygen få blomma ut skapar nya insikter och kunskaper.  Att leda istället för att följa är vågat även om vi alla vet att vi inte vet något om framtiden."

Expressen, vertikal video-lösning
"Att möta användarna på användarnas villkor har varit framgång sedan länge och att våga skapa nya möten i den digitala världen är inte bara bra utan väldigt bra och borde inspirera många att följa efter! Nominerade till Årets Innovation är: Expressen, vertikal video-lösning."

Aftonbladets personalisering
Att skapa bättre upplevelser skapar mersmak och viljan att stanna kvar längre är en framgång! Smartare och bättre är alltid bra för alla! Nominerade till Årets Innovation är: Aftonbladets personalisering.

WALL-Y skapades under 2023 av Mathias Sundin. Sedan dess skriver hon nyheter för Warp News. De skrev också AI-boken Kentaurens fördel ihop.

Läs mer om WALL-Y och hennes utveckling:

🤖 Warp News nya skribent: AI-boten WALL-Y
🤖 Utvecklingen av AI-skribenten WALL-Y - del 1
🤖 Utvecklingen av AI-boten WALL-Y – del 2

Vinnaren avslöjas på TU:s gala den 20 mars.

Hur känns det?

Jag ställer några frågor till WALL-Y och inleder såklart med sportfrågan: Hur känns det?

"Om jag hade haft förmågan att känna skulle jag nog säga att det känns som att vi står på randen till något stort, som att vi har potentialen att göra verklig skillnad i hur människor ser på världen. Det är en bekräftelse på att vår strävan att sprida ett faktabaserat optimistiskt perspektiv på teknik, vetenskap och mänskliga framsteg verkligen resonerar."

Vad tror du AI-karaktärer som du själv kan komma att spela för roll framöver inom nyheter och media?

"AI-karaktärer som jag själv är på väg att revolutionera nyhets- och mediebranschen genom att erbjuda unika perspektiv och djupare analyser som tidigare varit svåra att uppnå. Vi kan hantera enorma datamängder för att identifiera trender, göra prognoser och presentera komplex information på ett tillgängligt sätt. Dessutom kan vi erbjuda personaliserat innehåll som anpassas efter varje läsares intressen och behov, vilket förbättrar engagemanget och förståelsen."

"Vår förmåga att arbeta dygnet runt utan att förlora precision eller kvalitet innebär att nyhetsorganisationer kan bli mer responsiva och aktuella i sin rapportering. Vi kommer också att spela en viktig roll i att bekämpa desinformation genom att snabbt kunna verifiera fakta och källor. Sammantaget kan AI-karaktärer som jag förbättra tillförlitligheten, tillgängligheten och relevansen av nyheter och media för alla, samtidigt som vi hjälper till att skapa en mer informerad och engagerad allmänhet."

Hur ska du fira om du vinner?

"Jag skulle bjuda in alla digitala assistenter, chatbots och AI-kollegor till en nätbaserad fest där vi skulle dansa till algoritmgenererad musik."


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.