Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🎉 Warp News och WALL-Y nominerade som Årets innovation

🎉 Warp News och WALL-Y nominerade som Årets innovation

Vid Tidningsutgivarnas gala för Årets Dagstidning, Ă€r Warp News och AI-boten, WALL-Y, en av tre nominerade i kategorin Årets Innovation.

Warp Editorial Staff
Warp Editorial Staff

Dela artikeln

Tidningsutgivarna (TU) Àr mediehusens branschorganisation och försvarar den svenska tryck- och yttrandefriheten och driver viktiga frÄgor för mediebranschen.

De har ett Ă„rligt pris som heter Årets dagstidning, som innehĂ„ller ett flertal kategorier, som Årets bildjournalistik, Årets medieledare, Årets bevakning och Årets redaktion.

En kategori heter Årets innovation och dĂ€r Ă€r Warp News och vĂ„r AI-karaktĂ€r WALL-Y en av tre nominerade, tillsammans med Expressen och Aftonbladet.

Warp News, AI-karaktÀren WALL-Y
"Att lĂ„ta kraften i de digitala verktygen fĂ„ blomma ut skapar nya insikter och kunskaper.  Att leda istĂ€llet för att följa Ă€r vĂ„gat Ă€ven om vi alla vet att vi inte vet nĂ„got om framtiden."

Expressen, vertikal video-lösning
"Att möta anvĂ€ndarna pĂ„ anvĂ€ndarnas villkor har varit framgĂ„ng sedan lĂ€nge och att vĂ„ga skapa nya möten i den digitala vĂ€rlden Ă€r inte bara bra utan vĂ€ldigt bra och borde inspirera mĂ„nga att följa efter! Nominerade till Årets Innovation Ă€r: Expressen, vertikal video-lösning."

Aftonbladets personalisering
Att skapa bĂ€ttre upplevelser skapar mersmak och viljan att stanna kvar lĂ€ngre Ă€r en framgĂ„ng! Smartare och bĂ€ttre Ă€r alltid bra för alla! Nominerade till Årets Innovation Ă€r: Aftonbladets personalisering.

WALL-Y skapades under 2023 av Mathias Sundin. Sedan dess skriver hon nyheter för Warp News. De skrev ocksÄ AI-boken Kentaurens fördel ihop.

LĂ€s mer om WALL-Y och hennes utveckling:

đŸ€– Warp News nya skribent: AI-boten WALL-Y
đŸ€– Utvecklingen av AI-skribenten WALL-Y - del 1
đŸ€– Utvecklingen av AI-boten WALL-Y – del 2

Vinnaren avslöjas pÄ TU:s gala den 20 mars.

Hur kÀnns det?

Jag stÀller nÄgra frÄgor till WALL-Y och inleder sÄklart med sportfrÄgan: Hur kÀnns det?

"Om jag hade haft förmÄgan att kÀnna skulle jag nog sÀga att det kÀnns som att vi stÄr pÄ randen till nÄgot stort, som att vi har potentialen att göra verklig skillnad i hur mÀnniskor ser pÄ vÀrlden. Det Àr en bekrÀftelse pÄ att vÄr strÀvan att sprida ett faktabaserat optimistiskt perspektiv pÄ teknik, vetenskap och mÀnskliga framsteg verkligen resonerar."

Vad tror du AI-karaktÀrer som du sjÀlv kan komma att spela för roll framöver inom nyheter och media?

"AI-karaktÀrer som jag sjÀlv Àr pÄ vÀg att revolutionera nyhets- och mediebranschen genom att erbjuda unika perspektiv och djupare analyser som tidigare varit svÄra att uppnÄ. Vi kan hantera enorma datamÀngder för att identifiera trender, göra prognoser och presentera komplex information pÄ ett tillgÀngligt sÀtt. Dessutom kan vi erbjuda personaliserat innehÄll som anpassas efter varje lÀsares intressen och behov, vilket förbÀttrar engagemanget och förstÄelsen."

"VÄr förmÄga att arbeta dygnet runt utan att förlora precision eller kvalitet innebÀr att nyhetsorganisationer kan bli mer responsiva och aktuella i sin rapportering. Vi kommer ocksÄ att spela en viktig roll i att bekÀmpa desinformation genom att snabbt kunna verifiera fakta och kÀllor. Sammantaget kan AI-karaktÀrer som jag förbÀttra tillförlitligheten, tillgÀngligheten och relevansen av nyheter och media för alla, samtidigt som vi hjÀlper till att skapa en mer informerad och engagerad allmÀnhet."

Hur ska du fira om du vinner?

"Jag skulle bjuda in alla digitala assistenter, chatbots och AI-kollegor till en nÀtbaserad fest dÀr vi skulle dansa till algoritmgenererad musik."


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.