Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🔋 Nytt batteri kan ge snabbare snabbladdning för elbilar

🔋 Nytt batteri kan ge snabbare snabbladdning för elbilar

BÀttre reglering av batteriets temperatur under laddning ska ge snabbladdning Àven pÄ mindre batterier och garantera att en laddning inte tar mer Àn tio minuter.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

Forskare vid Penn State University och batteritillverkaren EC Power har konstruerat ett batteri som i framtiden ska göra det möjligt att ladda en elbil pÄ tio minuter.

Nyckeln till framgÄngen Àr att forskarna hittat ett sÀtt att anvÀnda en nickelfolie för att reglera batteriets temperatur under laddning och se till att det kan snabbladdas utan att överhettas.

Snabbladdningen ska fungera för allt frÄn 150 kWh-batterier ner till mindre batterier pÄ 50 kWh.

Forskarna hoppas att det nya batteriet ska snabba pÄ övergÄngen till elbilar runt om i vÀrlden. I och med att det gÄr att snabbladda Àven mindre batterier blir sjÀlva laddningstiden inte lika avgörande lÀngre. Fler kan dÀrmed förhoppningsvis tÀnka sig att skaffa en elbil Àven om den inte har lika lÄng rÀckvidd som en bensinbil.

”Riktiga snabbladdande batterier skulle ha en direkt pĂ„verkan. Eftersom det inte finns tillrĂ€ckligt med rĂ„material för att ersĂ€tta varje bil som har en förbrĂ€nningsmotor med en elbil med ett 150 kWh batteri sĂ„ Ă€r snabbladdning ett mĂ„ste för att elbilar ska bli det naturliga valet”, sĂ€ger Chao-Yang Wang, professor vid Penn State och huvudförfattare till studien.

EC Power jobbar nu med att kunna börja massproducera batteriet. NÀr det finns en kommersiell produkt Àr dock inte klart Àn.

LÀs hela studien hÀr.

🚗 Biltillverkarna dubblar investeringarna i elbilar
VÀrldens biltillverkare kommer att satsa över en biljon dollar fram till 2030 dÄ hÀlften av alla bilar som byggs kommer att vara eldrivna.
🔋 Framtidens batterier kan rĂ€cka hundra Ă„r
BÄde elbilstillverkaren Tesla och forskare arbetar med batterier som kan komma att överleva sjÀlva bilen. LÄnglivade batterier kommer göra elfordon Àn mer attraktiva.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.