Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚗 Biltillverkarna dubblar investeringarna i elbilar

🚗 Biltillverkarna dubblar investeringarna i elbilar

VÀrldens biltillverkare kommer att satsa över en biljon dollar fram till 2030 dÄ hÀlften av alla bilar som byggs kommer att vara eldrivna.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

Biltillverkarna kommer att spendera 1,2 biljoner dollar (över 12 biljoner kronor) pÄ att utveckla och producera elfordon fram till 2030 rapporterar Reuters. Det Àr dubbelt sÄ mycket som prognoserna lÄg pÄ bara för ett Är sedan.

Det innebÀr att vÀrldens biltillverkare planerar att bygga 54 miljoner elfordon 2030, vilket dÄ kommer att motsvara över hÀlften av alla fordon som produceras.

För att kunna bygga sÄ mÄnga bilar behöver tillverkarna tillgÄng till fler batterier. Tillsammans med batteritillverkarna rÀknar bilproducenterna dÀrför med att utöka batteriproduktionen med 5,8 TWh fram till 2030.

Reuters rÀknar med att Tesla Àr den tillverkare som kommer att investera mest i att bygga fler elbilar. Tesla sjÀlva har inte gÄtt ut med hur mycket de tÀnker investera till 2030, men Reuters egna kalkyler tyder pÄ att Tesla behöver spendera flera hundra miljarder dollar för att nÄ sitt mÄl att producera 20 miljoner elfordon 2030.

Även de andra stora biltillverkarna kommer att satsa stora summor pĂ„ att bygga ut sin produktion av elfordon. Volkswagen tĂ€nker till exempel investera 100 miljarder dollar, Toyota ligger pĂ„ 70 miljarder dollar, Ford och Mercedes-Benz kommer att satsa runt 50 miljarder var och BMV har planer för 35 miljarder dollar enligt Reuters.

🚚 Amazon investerar 11 miljarder i elfordon
Amazon ska mer Àn tredubbla antalet elfordon de anvÀnder för vÀgtransporter i Europa.
đŸ›” Honda storsatsar pĂ„ elmotorcyklar
Honda slÀpper nya elmotorcyklar som ska passa alla frÄn entusiaster till de som bara vill ha ett enkelt och billigt transportmedel.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.