Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ›” Honda storsatsar pĂ„ elmotorcyklar

đŸ›” Honda storsatsar pĂ„ elmotorcyklar

Honda slÀpper nya elmotorcyklar som ska passa alla frÄn entusiaster till de som bara vill ha ett enkelt och billigt transportmedel.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

Med 17 miljoner sÄlda motorcyklar under 2022 Àr Honda en av vÀrldens största motorcykeltillverkare. Nu tÀnker företaget satsa hÄrt pÄ elmotorcyklar. Under de nÀrmaste tre Ären ska Honda lansera tio nya elmodeller.

Det rör sig om allt frÄn tunga motorcyklar för de som vill ha en lyxig modell till enklare scootrar för de som bara vill ha ett praktiskt och billigt transportmedel. Sju av modellerna Àr av scootertyp sÄ Honda satsar mest pÄ de som ser motorcykeln som ett dagligt transportmedel.

För att det ska finnas tillrÀckligt med laddstÀllen för alla de nya elmotorcyklar som Honda hoppas sÀlja har företaget startat en rad samarbeten med lokala partners runt om i vÀrlden. Det handlar dÄ Àven om att ha platser dÀr det snabbt gÄr att byta till ett nytt fulladdat batteri i stÀllet för att behöva ladda det gamla batteriet.

Honda stÄr idag för 34 procent av alla motorcyklar som sÀljs i vÀrlden sÄ nÀr de stÀller om till att sÀlja mer elmotorcyklar kan det fÄ ett stort genomslag pÄ den totala försÀljningen. Företaget har ocksÄ som mÄl att hela deras motorcykelproduktion ska vara koldioxidneutral runt 2040.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.