Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🛵 Honda storsatsar på elmotorcyklar

🛵 Honda storsatsar på elmotorcyklar

Honda släpper nya elmotorcyklar som ska passa alla från entusiaster till de som bara vill ha ett enkelt och billigt transportmedel.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

Med 17 miljoner sålda motorcyklar under 2022 är Honda en av världens största motorcykeltillverkare. Nu tänker företaget satsa hårt på elmotorcyklar. Under de närmaste tre åren ska Honda lansera tio nya elmodeller.

Det rör sig om allt från tunga motorcyklar för de som vill ha en lyxig modell till enklare scootrar för de som bara vill ha ett praktiskt och billigt transportmedel. Sju av modellerna är av scootertyp så Honda satsar mest på de som ser motorcykeln som ett dagligt transportmedel.

För att det ska finnas tillräckligt med laddställen för alla de nya elmotorcyklar som Honda hoppas sälja har företaget startat en rad samarbeten med lokala partners runt om i världen. Det handlar då även om att ha platser där det snabbt går att byta till ett nytt fulladdat batteri i stället för att behöva ladda det gamla batteriet.

Honda står idag för 34 procent av alla motorcyklar som säljs i världen så när de ställer om till att sälja mer elmotorcyklar kan det få ett stort genomslag på den totala försäljningen. Företaget har också som mål att hela deras motorcykelproduktion ska vara koldioxidneutral runt 2040.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.