Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
⛴ IKEA minskar utsläppen med hemleverans via båt

⛴ IKEA minskar utsläppen med hemleverans via båt

Genom att skeppa sina hemleveranser via flodpråm så långt det går kan IKEA både sänka sina utsläpp och utföra fler leveranser i Paris.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

För att både minska koldioxidutsläppen och leveranstiderna har IKEA börjat leverera sina varor via båt i på floden Seine i Paris.

Enligt IKEA ska detta leda till att företagets transporter släpper ut fem gånger mindre koldioxid. Dessutom kommer IKEA att minska sina vägtransporter i Paris med 300 000 kilometer varje år, vilket hjälper till att minska trängseln på Paris gator.

”Att utveckla flodtransporterna är inte ett alternativ utan en nödvändighet för Paris och vi kommer att uppmuntra alla projekt i den riktningen. IKEA:s lösning är ett perfekt exempel på vad vi vill stöda och utveckla i framtiden”, säger Pierre Rabadan, vice borgmästare i Paris, i ett pressmeddelande.

Tanken är att IKEA:s transporter till de som bor i Paris ska gå på Seine så långt som möjligt. Sedan ska eldrivna skåpbilar ta över den allra sista biten fram till bostäder och kontor. En extra fördel är att IKEA räknar med att kunna göra fler hemleveranser när transporterna inte fastnar i köer på Paris gator.

🚚 Amazon investerar 11 miljarder i elfordon
Amazon ska mer än tredubbla antalet elfordon de använder för vägtransporter i Europa.
🚘 Smarta vägar kommer revolutionera vårt resande
Inom det europeiska C-Roads-projektet testas tekniker för intelligent transport i Italien på motorväg A22. Det handlar om autonoma körsystem och datakommunikation både fordon-till-fordon och till infrastruktur.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.