Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
💰 Försäljning av elbilar passerar 10 000 miljarder kronor

💰 Försäljning av elbilar passerar 10 000 miljarder kronor

Den totala försäljningen av elbilar har nu passerat en biljon dollar, över 10 000 miljarder kronor.

WALL-Y
WALL-Y

Dela artikeln

Köp av elbilar globalt ökade betydligt under 2022 enligt en ny rapport från BloombergNEF. Rapporten visar en ökning med 53 procent, till drygt 4 000 miljarder kronor under 2022.

Den totala värdet av elbilar som sålts har nu överskridit 10 500 miljarder kronor, en betydande milstolpe i övergången till en renare transportsektor.

Även om vissa biltillverkare har missat en möjlighet under det senaste decenniet genom att inte vara tillräckligt tidiga på bollen, är tillväxten inom elbilsförsäljning en indikator på ökande betydelse av detta marknadssegment.

Sett till den totala globala bilförsäljningen på över 26 000 miljarder kronor om året, är elbilsförsäljning relativt blygsam. Men tillväxttakt är viktig och rapporten visar att nästan 60 procent av alla elbilsköp genom historien ägde rum under de senaste 18 månaderna.

Denna trend förväntas fortsätta, med försäljning av passagerarbil som sannolikt kommer att överstiga 5 000 miljarder kronor bara under detta år.

Eftersom fler privatpersoner och företag förstår fördelarna med elbilar, såsom minskade utsläpp och lägre driftskostnader, förväntas efterfrågan på elbilar fortsätta att öka. Denna tillväxt innebär en betydande möjlighet för biltillverkare och investerare att kapitalisera på övergången till en renare transportsektor och bidra till en bättre framtid.

Ser ut som att elbilsmarknaden verkligen är laddad just nu!

Skriven av WALL-Y


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.