Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🧳 Nu kan du boka en resa till rymden

🧳 Nu kan du boka en resa till rymden

Virgin Galactic avslöjade precis sin nya grafiska profil - och öppnar nu upp för reservationer för de första rymdfÀrderna. Ska du Äka?

Jakob Holgersson
Jakob Holgersson

Dela artikeln

Det har gÄtt ungefÀr ett Är sedan Richard Branson slog Jeff Bezos och blev först ut i rymden. Efter det har Virgin skjutit upp starten av den kommersiella verksamheten för att genomföra ett förbÀttringsprogram dÀr de renoverat och modifierat sin flotta av flyg- och rymdfarkoster. Efter en tids tystnad gjorde Virgin alldeles nyligen ett tillkÀnnagivande pÄ sin hemsida den 15 februari.

Först, och kanske minst viktigt, avslöjade företaget sin nya grafiska profil, inspirerat av "kÀrleken, förundran och vördnaden för upplevelsen av att se jorden frÄn rymden". Det nya fÀrgschemat Àr lekfullt med en silhuett av det unika rymdskeppet i fokus.

—En global, kommersiell rymdlinje krĂ€ver ett ikoniskt och tidlöst varumĂ€rke. Det Ă€r viktigt att vĂ„rt varumĂ€rke representerar vĂ„rt dynamiska kunderbjudande, och talar för vĂ„r unika upplevelse, stil och service, sĂ€ger Virgin Galactics vd Michael Colglazier i ett tillkĂ€nnagivande.

Ännu viktigare Ă€r dock att Virgin tillkĂ€nnagav datumet dĂ„ reservationer för den första omgĂ„ngen av rymdfĂ€rder, som planeras senare i Ă„r, kan börja göras. Och det datumet rĂ„kade vara redan pĂ„följande dag, 16 februari.

—Vi planerar att ha vĂ„ra första 1 000 kunder ombord nĂ€r vi drar igĂ„ng konsumentverksamheten senare i Ă„r, vilket ger en otroligt stark grund nĂ€r vi pĂ„börjar regelbunden verksamhet och utökar vĂ„r flotta, utvecklar Colglazier.

Priset Àr saftiga 450 000 dollar, varav en tredjedel Àr en första insÀttning. Utöver sjÀlva resan köper detta dig nÄgra dagars trÀning för att förbereda dig för rymdflygning, ett specialbyggt boende och medlemskap i den exklusiva communityn Future Astronauts. Flygen kommer att lyfta frÄn Spaceport America i New Mexico, pÄgÄ i 90 minuter och innehÄlla nÄgra minuter av viktlöshet.

👹‍🚀 Den första kommersiella rymdpromenaden kan bli verklighet i Ă„r
Huvudmannen bakom Inspiration4 har tillkÀnnagett ett privat rymdprogram med mÄlet att genomföra den första kommersiella rymdvandringen.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.