Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🧳 Nu kan du boka en resa till rymden

🧳 Nu kan du boka en resa till rymden

Virgin Galactic avslöjade precis sin nya grafiska profil - och öppnar nu upp för reservationer för de första rymdfärderna. Ska du åka?

Jakob Holgersson
Jakob Holgersson

Dela artikeln

Det har gått ungefär ett år sedan Richard Branson slog Jeff Bezos och blev först ut i rymden. Efter det har Virgin skjutit upp starten av den kommersiella verksamheten för att genomföra ett förbättringsprogram där de renoverat och modifierat sin flotta av flyg- och rymdfarkoster. Efter en tids tystnad gjorde Virgin alldeles nyligen ett tillkännagivande på sin hemsida den 15 februari.

Först, och kanske minst viktigt, avslöjade företaget sin nya grafiska profil, inspirerat av "kärleken, förundran och vördnaden för upplevelsen av att se jorden från rymden". Det nya färgschemat är lekfullt med en silhuett av det unika rymdskeppet i fokus.

—En global, kommersiell rymdlinje kräver ett ikoniskt och tidlöst varumärke. Det är viktigt att vårt varumärke representerar vårt dynamiska kunderbjudande, och talar för vår unika upplevelse, stil och service, säger Virgin Galactics vd Michael Colglazier i ett tillkännagivande.

Ännu viktigare är dock att Virgin tillkännagav datumet då reservationer för den första omgången av rymdfärder, som planeras senare i år, kan börja göras. Och det datumet råkade vara redan påföljande dag, 16 februari.

—Vi planerar att ha våra första 1 000 kunder ombord när vi drar igång konsumentverksamheten senare i år, vilket ger en otroligt stark grund när vi påbörjar regelbunden verksamhet och utökar vår flotta, utvecklar Colglazier.

Priset är saftiga 450 000 dollar, varav en tredjedel är en första insättning. Utöver själva resan köper detta dig några dagars träning för att förbereda dig för rymdflygning, ett specialbyggt boende och medlemskap i den exklusiva communityn Future Astronauts. Flygen kommer att lyfta från Spaceport America i New Mexico, pågå i 90 minuter och innehålla några minuter av viktlöshet.

👨‍🚀 Den första kommersiella rymdpromenaden kan bli verklighet i år
Huvudmannen bakom Inspiration4 har tillkännagett ett privat rymdprogram med målet att genomföra den första kommersiella rymdvandringen.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.