Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🛾 Clas Svahn om UFO-rapporten: "AnmĂ€rkningsvĂ€rd"

🛾 Clas Svahn om UFO-rapporten: "AnmĂ€rkningsvĂ€rd"

Den amerikanska UFO-rapporten Àr slÀppt och överlÀmnad till kongressen. I rapporten kan man lÀsa att endast 1 av 144 undersökta fall Àr identifierat. Vad övriga objekt Àr förblir en gÄta.

Elina Holmgren Tyskling
Elina Holmgren Tyskling

Dela artikeln


I fredags förra veckan slÀpptes den amerikanska UFO-rapporten. Den som vill lÀsa mer om vad som föranlett denna historiska rapport kan lÀsa mer i denna artikel:  
🛾 Allt du behöver veta inför UFO-rapporten som slĂ€pps i juni (warpnews.se).

Kongressen fick en klassificerad rapport och allmÀnheten en tunnare detaljfattigare version. Den senare Àr pÄ sju sidor text, nio med för-och efterblad. I rapporten avvÀnds begreppet UAP, som stÄr för unidentified aerial phenomena.

Rapporten har titeln "PreliminÀr bedömning " och enligt Clas Svahn, som Àr internationellt ansvarig pÄ UFO Sverige, finns det indikationer pÄ att det kommer att slÀppas en ny fördjupande rapport för allmÀnheten om 90 dagar.

I UFO-rapporten konstateras att endast ett objekt av 144 rapporter kunnat identifierats. Materialet som analyserats bestÄr av videoupptagningar och sensordata som samlats in av den amerikanska militÀren under övningar.
Övriga filmer förblir en gĂ„ta. Man konstaterar Ă€ven att det behövs mer resurser och mer tid för att försöka ta reda pĂ„ vad filmerna visar.

Vad tÀnker du kring rapporten?
–
Att den var anmÀrkningsvÀrd pÄ flera sÀtt. De har inte kunnat identifiera fler Àn ett föremÄl av alla de 144 fall som studerades. Detta trots att de har en sÄdan enorm kapacitet att bevaka luftrummet. Sedan fanns det Àven 11 tillfÀllen dÄ amerikanska piloter varit nÀra att kollidera med dessa objekt, sÀger Clas Svahn.  

I rapporten kan man ocksÄ lÀsa att 80 UAP:s fÄngats av flera olika sensorer, och det stÄr att de i det flesta fall troligen handlar om solida objekt.
I 18 fall har de uppvisat ovanliga mönster eller flygbeteenden sÄ som att röra sig abrupt, i hög fart och mot vinden. I ett litet antal fall har militÀrflygplanen Àven mottagit radiofrekvenser i association till mötet med UAP:s.

Trots det ovanliga med att det slÀppts en rapport kan man i vissa fall skönja en viss besvikelse i UFO-forum pÄ nÀtet.

Är du nöjd med rapporten?
– Jag hade inte vĂ€ntat mig att de skulle peka ut exakt vad fenomenet Ă€r i rapporten sĂ„ som att de Ă€r Kina eller ET:s. Jag blev inte besviken, men det som Ă€r lite dĂ„ligt Ă€r att den rapport kongressen fick var pĂ„ 270 sidor och dĂ€r ingick 40 timmar videofilm. Den som slĂ€pptes till offentligheten Ă€r vĂ€ldigt liten trots att de hade fĂ„tt i uppgift att slĂ€ppa en utförlig rapport.

Vad kommer den att fÄ för konsekvenser?
–  Det kommer fĂ„ flera konsekvenser. Den ena Ă€r att det kommer att bli en permanent grupp som kommer att undersöka detta, och det Ă€r bra. Det andra Ă€r att det kommer fĂ„ Ă„terverkningar, det Ă€r tydligen mycket man inte kan hĂ„lla koll pĂ„ i luftrummet och dĂ€rför kommer verktyg att vĂ€ssas, den tredje Ă€r att de som sett UFO-fenomen fĂ„r en upprĂ€ttelse, man kan se saker som inte gĂ„r att förklara och som inte ens de vassaste utredarna klarar av att förklara.

Om USA:s militÀr och sÀkerhetstjÀnst visste att det var utomjordiska fenomen, tror du att allmÀnheten skulle fÄ reda pÄ det?
– Ja det tror jag, vi skulle fĂ„ veta. De har briefat vĂ€ldigt mĂ„nga politiker i detta och om det var sĂ„ att de visste det skulle nĂ„gon politiker tycka att de borde lĂ€cka den informationen.

Behövs mer vetenskap

Reaktionerna har varit blandade. Den före detta senatorn Harry Reid, som tagit en ledande roll i att föra fram UFO-fenomenet pÄ agendan, sade i en intervju med UFO-journalisten George Knapp:
– Vi mĂ„ste titta pĂ„ det hĂ€r ur ett vetenskapligt perspektiv, snarare Ă€n att byrĂ„krater ska sitta och försöka föra ihop pusselbitarna, vi mĂ„ste fĂ„ vetenskapligt lagda mĂ€nniskor att titta pĂ„ det hĂ€r, och det ska inte baseras pĂ„ de senaste rubrikerna i media.

I UFO-rapporten stÄr det att "vi kan behöva en utökad vetenskaplig kunskap för att framgÄngsrikt kunna samla in, analysera och kategorisera dem".

LÀs hela rapporten hÀr.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.