Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🛾 Allt du behöver veta inför UFO-rapporten som slĂ€pps i juni

🛾 Allt du behöver veta inför UFO-rapporten som slĂ€pps i juni

Förra Äret exploderade nyhetsmedier med UFO-artiklar men i juni i Är kommer ytterligare en pusselbit att lÀggas i en av mÀnsklighetens största gÄtor.

Elina Holmgren Tyskling
Elina Holmgren Tyskling

Dela artikeln

I UFO-vÀrlden kommer Är 2021 att gÄ till historien. För att förstÄ varför behövs lite bakgrund.

UFO-fantaster har i vissa ögon setts som en udda skara som Àgnar sig Ät fantasier och science fiction, men den bilden modifierades delvis förra Äret efter att Pentagon validerade tre lÀckta UFO-filmer som upptagits av Amerikanska militÀren. Filmerna har varit kÀnda under mÄnga Är men det var först efter att Pentagon sjÀlva officiellt slÀppte dom som de genererade ett större intresse bland allmÀnheten.

En av dom gÄr under namnet "Gofast" och den andra  "Gimbal", och den trejde "FLIR". En av filmerna visar vad en pilot kallar ett "Tic Tac"-format föremÄl och en annan ett föremÄl av mer  "klassiskt" UFO format. Filmerna blev en stor nyhet, Ätminstone i USA.

Varför visar dessa filmer oidentifierade flygande föremÄl? Jo, dÀrför att föremÄlen enligt bÄde videoupptagningar och vittnesmÄl manövrar pÄ ett sÀtt och har en hastighet som ingenting vi kÀnner till kan Ästadkomma.

I Är slÀpptes ytterligare filmer och bilder vars Àkthet ocksÄ har bekrÀftats av Pentagon. En av filmerna visar ett rundare föremÄl som efter att ha rört sig som en pingisboll dyker ner i havet, och den andra filmen visar ett triangelformat föremÄl.

UFO-vÀrlden har fÄtt vatten pÄ sin kvarn och amerikanska statsmakten har pressats hÄrt pÄ all information de har. I december förra Äret tog UFO-historien ytterligare en svindlande vÀndning.

UFO fÄngat pÄ bild av amerikanska flottan.

Den 25 juni i Är kommer en UFO-rapport frÄn den Amerikanska underrÀttelsetjÀnsten att offentliggöras. Det var under Trumpadministrationen som Marco Rubio, dÄvarande ordförande för senatens underrÀttelsekommitté, signerade ett lagförslag som gick igenom i december 2020. I lagförslaget fanns en text om att underrÀttelsetjÀnsten mÄste upprÀtta en detaljerad analys av oidentifierade flygande fenomen, och leverera den inom 180 dagar.

LĂ€ckt information

NÀr filmernas ursprung bekrÀftades förra Äret var det som om locket öppnades pÄ en lÀskflaska som skakats ordentligt.

I en artikel i New York Times publicerades delar av en lÀckt presentation som beskrev hur en numera nedlagd enhet som jobbade med att undersöka UFO-fenomen hade som syfte att samla in material frÄn "crashade avancerade flygande föremÄl".

I en annan artikel i samma tidning citerades fysikern Eric W Davis, ett vÀlkÀnt namn i UFO-kretsar, dÀr han berÀttar om att han informerat försvarsdepartementet om föremÄl som inte Àr gjorda pÄ den hÀr planeten, sÄ sent som i mars förra Äret.

Det var under en övning med amerikanska flottan som flera piloter sÄg ett Tic Tac-format föremÄl flyga.

Samma Är, i augusti 2020, blev det ocksÄ offentliggjort att det upprÀttats en "task force" vars syfte Àr att samla kunskap om "UAPs", vilket Àr ett annat ord för UFOs. Arbetet med att analysera oidentifierade flygande föremÄl hade dock pÄgÄtt under flera Är, vilket New York Times kunde berÀtta om 2017. Innan dess gick UFO-programmet under namnet AATIP och under andra hÀlften av 1900-talet undersöktes fenomenet under det omtalade Project Blue Book.

Teorier

Allt som glimmar Àr inte guld och allt som ser ut som flygande tefat Àr inte utomjordiskt. Det finns stora pengar att tjÀna i mÀnniskors UFO-drömmar och mycket medieutrymme att kamma hem. Det finns Àven organisationer som erbjuder "sightseeings" med mera för nyfikna, som bör göra de flesta skeptiska. Men vad finns det egentligen för tillförlitliga kÀllor?

Ser du ett UFO Àr det med största sannolikhet ingen utomjording bakom rodret. Det Àr mycket mera sannolikt att du sett en ballong, en drönare, en luftdykare, en planet, en komet, ett flygplan, en raketuppskjutning, en ljuslykta, en helikopter och sÄ vidare.

Innan nÄgot klassas som ett UFO ska alla andra potentiella förklaringar utredas grundligt. Med det sagt finns det en del intressanta fynd och teorier att titta nÀrmare pÄ. En forskare frÄn Harvard University vid namn Avi Loeb har studerat ett objekt under mÄnga Är som Àr pÄ vÀg att lÀmna vÄr galax som han tror Àr en relik frÄn en intelligent civilisation.

Ett annan mycket kÀnd video som analyserats av Scientific Coalition Of UAP Studies Àr ett UFO över Aguadilla i Puerto Rico. En tredje vÀlkÀnd video som ingen lyckats förklara Àr "The Beaver UFO".

Det Àr lÀtt att fantasin skenar nÀr det kommer till UFO. Med största sannolikhet Àr det ingen utomjording bakom ratten och ja, bilden Àr en rendering...

Men vad Àr det för nÄgot?

Om vi följer tankespÄret att Gimbal-videon och Gofast-videon faktiskt visar pÄ föremÄl som skapats av en annan civilisation, vad bygger dÄ tekniken pÄ?
Enligt mÄnga sÄ kan tekniken bygga pÄ "gravitations-framdrivning". IstÀllet för en motor som anvÀnder jetdrift, bygger den hypotetiska tekniken pÄ att föremÄlet anvÀnder kvantgravitation och manipulerar sjÀlva rumtiden.

Oavsett vad UFO-filmerna egentligen förestĂ€ller Ă€r det en positiv sak att allmĂ€nheten fĂ„r mer insikt i vad myndigheterna vet i frĂ„gan. Ämnet rör oss alla, och i bĂ€sta fall kan analyser av fenomenet leda till ny teknik och nya vetenskapliga insikter, av inte sĂ„ liten dignitet- och kanske kan science fiction bli till bara science.


❓ Vad tror du? LĂ„t oss veta pĂ„ sociala medier.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.