Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🎞 2024 - Ă„ret dĂ„ rymden fĂ„r sin första "nöjesarena"

🎞 2024 - Ă„ret dĂ„ rymden fĂ„r sin första "nöjesarena"

Företaget bakom Tom Cruises kommande film vill göra rymden tillgÀnglig för musik och sport.

Jakob Holgersson
Jakob Holgersson

Dela artikeln

HÀr pÄ Warp har vi tidigare rapporterat om upp hur tvÄ lÄngfilmsprojekt tÀvlar om att bli de första som spelas in i rymden: en rysk respektive en amerikansk produktion.

Den amerikanska filmen, vilken Ànnu saknar titel, med Tom Cruise i huvudrollen har dock blivit omsprungen pÄ upploppet. Det Àr ryska "Challenge" ("Vyzov"), med Yulia Pereslid i huvudrollen, som blir den första inspelade filmen i rymden.

Det brittiska företaget bakom Tom Cruise-projektet, Space Entertainment Enterprise, storsatsar nu pÄ att skapa underhÄllning i rymden. I ett uttalande meddelade de att de kommer att bygga den första "Entertainment Arena and Content Studio" i rymden, under benÀmningen SEE-1.

—FrĂ„n Jules Verne till Star Trek, har science fiction-underhĂ„llning inspirerat miljontals mĂ€nniskor runt om i vĂ€rlden att drömma om vad framtiden kan ge. Att skapa en nĂ€sta generations nöjeslokal i rymden öppnar otaliga dörrar för att skapa otroligt nytt innehĂ„ll och göra dessa drömmar till verklighet, sĂ€ger Richard Johnston, COO, Space Entertainment Enterprise.

SEE-1 Àr en modul som kommer att anslutas till den internationella rymdstationen ISS. Axiom Space har fÄtt uppdraget att bygga. Axiom, som grundades 2016, kommer att lÀgga till en kommersiell sektion till ISS 2024 vilken SEE-1 sedan kommer att anslutas senare samma Är. Modulen Àr en uppblÄsbar konstruktion som kommer att ha en radie pÄ sex meter.

Den hÀr skapelsen kommer dock vara mer Àn bara en "filmscen" för att kunna spela in lÄngfilmer pÄ. Tanken Àr att dra nytta av mikrogravitationsmiljön för flera olika slags aktiviteter som exempelvis musikproduktion och sport.

ISS Àr för nÀrvarande planerad att ta ur drift 2028. En tid innan dess kommer Axioms kommersiella sektion att kopplas loss frÄn ISS och bli vÀrldens första kommersiella rymdstation, Axiom Station.

💬 Den nya rymdkapplöpningen Ă€r det bĂ€sta som kan hĂ€nda jorden
Den nya rymdkapplöpningen, med företag som SpaceX, Virgin Galactic och Blue Origin i spetsen, Àr tillsammans med resan till Mars vÄr rÀddning. Warp News chefredaktör Magnus Aschan förklarar varför.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.