Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

🌟 Premium-artiklar

Välkommen till sidan med exklusiva Premium-artiklar! Här hittar du analyser, kommentarer och nyheter som är relevanta för att förstå framtiden. Om du redan är medlem behöver du logga in för att läsa artiklarna.

Anders Bolling 5 min read

🏳️‍🌈 Många politiska bakslag är en illusion

Något håller på att gå sönder, hävdas det ofta. Men stämmer det? I decennier har invandring ökat, utan att främlingsfientligheten tilltagit. Synen på jämställdhet, homosexuellas rättigheter, våld och orsaker till brottslighet har förskjutits kraftigt i människorättslig riktning.

Ulrika Gerth 3 min read

😟 Hej alla barn – sluta deppa om klimatet

"Ett par från millenniegenerationen inleder med att berätta att de debatterade i 10 år (!) om de skulle våga sätta ett barn till världen (hon ville fostra en climate ally, han fruktade för barnets framtid)", skriver Ulrika Gerth i en krönika.

Cornelia Ekvall 3 min read

💕 Kvantfysik och kärlek

På samma sätt som vi känner ett band med en person vi älskar på andra sidan jorden, kan en partikels egenskap påverka en annan partikel, oavsett avstånd.

Maria Eriksson 3 min read

🤝 Vem inspirerar dig att göra gott?

Varför ska vi ta för givet att ondska är ett självklart inslag i världen? Varför inte åtminstone drömma om, och sträva efter, en bättre värld?

Marco Borsari 6 min read

🤗 Kraften i att dela: äga mindre men njuta av mer

Att flytta till ett samarbetssamhälle kan göra användningen av råvaror effektivare och lokala samhällen självständiga, förbättra användningen av flera produkter men också främja de bästa idéerna.

Mathias Sundin 4 min read

🌅 Obama är tillbaka till rötterna

Warp News fick en titt bakom kulisserna när förre presidenten Barack Obama workshopade i Köpenhamn med unga ledare från Obama Foundation.

Anders Bolling 5 min read

🌡️ Anders Bolling: Så normaliserades FN:s värsta scenario och förvred vår bild av uppvärmningen

Det finns en riktigt god nyhet i fjolårets rapport från FN:s klimatpanel IPCC: Skräckscenariot anses inte längre trovärdigt. Vi kan glömma de värsta prognoserna. Men denna glädjebomb har förbigåtts med tystnad, inte bara i medierna utan till stor del även i forskarvärlden.

Mathias Sundin 4 min read

🧠 Vår kollektiva intelligens visar varför framtiden är ljus

Hur kan man veta att framtiden är ljus? För att det finns ingen starkare kraft för förbättring än människors idéer - och tack vare demokrati och teknik har vi nu tillgång till fler idéer än någonsin tidigare.

Mathias Sundin 10 min read

💰 Wall Street-legenden: "Pessimister låter smarta - optimister tjänar pengar"

Jim O'Shaughnessy är legendarisk investerare på Wall Street. Han delar med sig av vad han tror är den största möjligheten för framtiden och förklarar hur världen går igenom en stor ombildning.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter