Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸŒ WWF hjĂ€lper företag hantera biologisk mĂ„ngfald bĂ€ttre

đŸŒ WWF hjĂ€lper företag hantera biologisk mĂ„ngfald bĂ€ttre

Ett riskfilter ska visa företagen vilka risker den egna verksamheten innebÀr för den biologiska mÄngfalden i vÀrlden.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

Enligt VÀrldsnaturfonden WWF Àr över 50 procent av vÀrldens BNP beroende av att det finns fungerande ekosystem. Det Àr dÀrför livsviktigt Àven för företag att bevara den biologiska mÄngfalden resonerar WWF. För att hjÀlpa företagen att inte riskera den biologiska mÄngfalden med sina verksamheter och försörjningskedjor har WWF tagit fram ett verktyg som fungerar som ett riskfilter.

”De flesta företag och finansiella aktörer vet att de mĂ„ste hantera frĂ„gan kring biologisk mĂ„ngfald, men fĂ„ vet hur. HĂ€r ger riskfiltret stöd i att kartlĂ€gga verksamhetens naturrelaterade affĂ€rsrisker. Att förstĂ„ sina risker Ă€r ett första steg för att hantera dem och kunna sĂ€tta relevanta mĂ„l för biologisk mĂ„ngfald, nĂ„got som nog allt fler företag gör nu med det nya globala ramverket för naturen pĂ„ plats”, sĂ€ger Gustaf Lind, generalsekreterare för WWF, i ett pressmeddelande.

Riskfiltret visar kartor, statistik och annan information som ska visa vilka risker ett företag har ur ett natur- och affÀrsperspektiv, anpassat efter bransch och geografiska förutsÀttningar. Riskfiltret kan Àven hjÀlpa företagen att se om de nÄr kraven inom ramverk som Taskforce on Nature-Related Disclosures (TNFD), Science Based Targets for Nature (SBTN) och FNs mÄl för hÄllbar utveckling (SDG)

”Det nya riskfiltret Ă€r en viktig dörröppnare för att fĂ„ fler aktörer att bli medvetna om och aktivt minska sin negativa pĂ„verkan pĂ„ naturen. Hittills har det saknats verktyg som stödjer bolag med relevant och vetenskapligt underlag kring risker för biologisk mĂ„ngfald i vĂ€rdekedja och innehav”, sĂ€ger Margareta Renström-Lindhe, sakkunnig biologisk mĂ„ngfald och nĂ€ringsliv pĂ„ VĂ€rldsnaturfonden WWF.

Riskfiltret hittar du hÀr.

đŸŸ Ny EU-lag ger hopp om ökad biologisk mĂ„ngfald
EU-kommissionen vill skÀrpa kraven pÄ medlemslÀnderna nÀr det gÀller att sÀkra den biologiska mÄngfalden i unionens naturomrÄden.
đŸŒČ 1000 miljarder trĂ€d planteras – för klimat och biologisk mĂ„ngfald
Sammantaget kommer en rad pÄgÄende projekt resultera i att 1000 miljarder nya trÀd planteras. Syftet Àr bÄde att binda koldioxid och gynna den biologiska mÄngfalden. Men det finns Ànnu fler fördelar.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.