Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
đŸ§˜â€â™€ïž Mindfulness kan fungera lika bra som antidepressiva

đŸ§˜â€â™€ïž Mindfulness kan fungera lika bra som antidepressiva

Meditation kan fungera som ett alternativ till antidepressiva lÀkemedel för de som lider av Ängest.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

NÀr forskare frÄn Georgetown University Medical Center jÀmförde hur mindfulness meditation (MBSR) och antidepressiva lÀkemedel kunde minska Ängest sÄ blev det jÀmnt skÀgg. I bÄda fallen minskade patienternas upplevda ÄngestnivÄ med runt 30 procent.

Mindfulness var alltsÄ inte effektivare Àn antidepressiva lÀkemedel, men det finns ÀndÄ fördelar med mindfulness.

”En stor fördel med mindfulness meditation Ă€r att man inte behöver ha en medicinsk utbildning för att jobba som mindfulness instruktör. Dessutom Ă€r det enkelt att anordna sessioner utanför vĂ„rdlokaler som i exempelvis skolor eller aktivitetshus”, sĂ€ger Elizabeth Hoge, professor i psykiatri vid Georgetown University Medical Center och en av forskarna bakom studien, i ett pressmeddelande.

För att testa metoderna delade forskarna upp 276 patienter i tvÄ slumpmÀssigt ordnade grupper. Den ena gruppen fick ett antidepressivt lÀkemedel medan den andra gruppen fick 2,5 timmar i veckan med en instruktör i mindfulness.

NÀr forskarna sedan efter Ätta veckor bedömde patienternas ÄngestnivÄ pÄ en sjugradig skala hade bÄda grupperna minskat sin Ängest ungefÀr lika mycket.

SÄ mindfulness kan fungera som ett fullvÀrdigt alternativ till antidepressiva medel, men det krÀver lite mer av patienterna.

”Det Ă€r viktigt att notera att Ă€ven om mindfulness meditation fungerar sĂ„ Ă€r det inte alla som Ă€r villiga att lĂ€gga ner den tid och anstrĂ€ngning det innebĂ€r att regelbundet meditera och fullfölja alla sessioner, vilket ökar effekten”, sĂ€ger Elizabeth Hoge.

LÀs hela studien hÀr.

đŸ“± App lindrar posttraumatisk stress
Forskare vid Uppsala universitet har undersökt om en mobilapp kan lindra posttraumatisk stress och nedstÀmdhet och resultatet Àr lovande.
Warp Impact: 😟 Headsetet som behandlar depression med hjĂ€rnstimulering
HjĂ€rnstimulering kan anvĂ€ndas mot depression, men ocksĂ„ för att förbĂ€ttra hjĂ€rnans förmĂ„ga. “Det Ă€r ett vĂ€ldigt spĂ€nnande fĂ€lt, sĂ€ger Erik Rehn, medgrundare till Flow Neuroscience.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.