Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚗 Snart kan du ladda elbilen pĂ„ bara en kvart

🚗 Snart kan du ladda elbilen pĂ„ bara en kvart

Med 360 kW i maximal uteffekt ska ABB:s Terra 360 vara den kraftfullaste elbilsladdaren pÄ marknaden och ge den snabbaste laddningen.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

ABB slÀpper en ny elbilsladdare, Terra 360, som enligt företaget ska ge den snabbaste laddningen hittills.

Det ska inte ta mer Àn 15 minuter att fulladda en elbil enligt ABB. Har du mer brÄttom Àn sÄ kan Terra 360 pÄ bara tre minuter ge dig tillrÀckligt med laddning för att ta dig 100 kilometer.

Laddarna Àr tÀnkta att anvÀndas i offentliga miljöer som bensinstationer, parkeringsplatser och liknande. De första laddarna ska levereras i Europa senare i Är och i resten av vÀrlden med början nÀsta Är.

360 i namnet kommer frÄn att laddaren har en maximal uteffekt pÄ 360 kW. Teslas Supercharger V3 har som jÀmförelse en uteffekt pÄ 250 kW.

Terra 360 kan ladda fyra bilar samtidigt och förutom hög uteffekt ska den ocksÄ vara vÀldigt lÀtt att anvÀnda. Ett belysningssystem ska med ljussignaler lotsa kunderna genom laddningsprocessen. Systemet visar laddstatus för elbilsbatteriet och ÄterstÄende tid innan en optimal laddsession Àr avslutad.

ABB hoppas nu att mÄnga företag kommer att köpa in Terra 360 och gÄ över till elbilar.

– VĂ€gtransporter stĂ„r för nĂ€stan en femtedel av de globala koldioxidutslĂ€ppen, sĂ„ e-mobilitet Ă€r avgörande om vi ska uppnĂ„ klimatmĂ„len i Parisavtalet. Vi kommer ocksĂ„ att föregĂ„ med gott exempel genom att konvertera hela vĂ„r fordonsflotta pĂ„ över 10 000 fordon till utslĂ€ppsfria fordon, sĂ€ger Theodor Swedjemark, ABB:s globala kommunikations- och hĂ„llbarhetschef, i ett pressmeddelande.

Bild: ABB


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.