Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚗 Ford bygger jĂ€ttefabrik för elektriska fordon

🚗 Ford bygger jĂ€ttefabrik för elektriska fordon

Ford gör sin största investering nĂ„gonsin för att bygga fler elfordon och nĂ„ mĂ„lsĂ€ttningen att 30–40 procent av företagets produktion ska vara elfordon till 2030.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

Ford satsar 100 miljarder kronor (11,4 miljarder dollar) pÄ att bygga fabriker för att producera elbilar och batterier.

Blue Oval City, som de tvÄ anlÀggningarna i Kentucky och Tennesse kallas, ska producera Fords elpickup F-150 Lightning och ha en produktionskapacitet av batterier pÄ 129 GwH per Är.

Blue Oval City Ă€r en del i Fords satsning pĂ„ att 40–50 procent av alla fordon de tillverkar 2030 ska vara helt eldrivna. Fabrikerna ska ocksĂ„ vara koldioxidneutrala och Ă„tervinna allt restmaterial sĂ„ att ingenting hamnar pĂ„ soptippar. Totalt kommer satsningen Ă€ven att skapa 11 000 nya jobb enligt Ford.

Enligt Ford Àr det hÀr den största enskilda investeringen en biltillverkare gjort i USA. Och det Àr ÀndÄ bara början. Ford Àr sÄ övertygade om att elbilar Àr framtiden att de totalt ska satsa 30 miljarder dollar pÄ elbilsproduktion fram till 2030.

– Det hĂ€r Ă€r vĂ„r största investering nĂ„gonsin för att bygga en bĂ€ttre framtid för USA. Vi ska nu leverera banbrytande elfordon för mĂ„nga i stĂ€llet för bara ett fĂ„tal. Det handlar om att skapa bra jobb för amerikanska familjer i ultraeffektiva koldioxidneutrala tillverkningssystem, sĂ€ger Jim Farley, vd pĂ„ Ford, i ett pressmeddelande.

Bild: Ford


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.