Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚘 Elon Musk: "Nu kan du köpa en Tesla med Bitcoin"

🚘 Elon Musk: "Nu kan du köpa en Tesla med Bitcoin"

Elon Musk gav bitcoin en kraftig skjuts uppÄt pÄ börsen nÀr han i en tweet meddelade att det nu Àr möjligt att köpa en Tesla med kryptovalutan.

Erik Almqvist
Erik Almqvist

Dela artikeln

I USA kan du nu köpa en Tesla för Bitcoin. Senare i Är kommer det att vara möjligt Àven frÄn andra lÀnder.

Elon Musk gav bitcoin en kraftig skjuts uppĂ„t pĂ„ börsen nĂ€r han i en tweet meddelade att det nu Ă€r möjligt att köpa en Tesla med kryptovalutan. Musk meddelade Ă€ven att Tesla enbart kommer anvĂ€nda sig av ”internal open source software” för att hantera betalningen och arbeta direkt mot bitcoin-noder.

Tesla kommer inte heller att omvandla bitcoin till nÄgon standardvaluta sÄ som dollar eller euro, utan kommer att behÄlla innehÄllet i bitcoin för att sÀkerstÀlla att Teslas innehav av kryptovalutan ökar.

Elon Musk har flera gÄnger uttalat sig positivt om bitcoin och andra kryptovalutor vilket gjort att deras vÀrde ökat dramatiskt. Efter hans senaste besked steg vÀrdet med 3,7 procent.

Att Elon Musk nu möjliggör köp av en Tesla med bitcoin Àr nÄgot vi bör vara uppmÀrksamma pÄ. NÀr Musk tidigt presenterade sin idé gÀllande elektrifierade bilar ansÄg mÄnga att det var ett projekt som var dömt att misslyckas. Idag Àr Tesla det högst vÀrderade bilföretaget i vÀrlden och Elon Musk Àr vÀrldens rikaste person.

Inom en snar framtid kan det vara sÄ att kryptovalutor Àr ett minst lika vanligt betalmedel som vÄra vanliga valutor. Det skulle kunna innebÀra att stora delar av vÀrldens befolkning som inte haft möjlighet att inneha ett bankkonto plötsligt fÄr tillgÄng till en global marknad. Vi ser att detta bland annat sker i Afrika redan idag.

SÄ, nÀr Elon Musk bestÀmmer sig för nÄgot finns det goda skÀl att spetsa öronen. Idag möjliggörs ett köp av en Tesla med bitcoin, imorgon kanske du sköter alla dina transaktioner via kryptovalutor.

Foto: James Duncan Davidson, Copyright: CC BY-NC 3.0


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.