Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🚘 Elon Musk: "Nu kan du köpa en Tesla med Bitcoin"

🚘 Elon Musk: "Nu kan du köpa en Tesla med Bitcoin"

Elon Musk gav bitcoin en kraftig skjuts uppåt på börsen när han i en tweet meddelade att det nu är möjligt att köpa en Tesla med kryptovalutan.

Erik Almqvist
Erik Almqvist

Dela artikeln

I USA kan du nu köpa en Tesla för Bitcoin. Senare i år kommer det att vara möjligt även från andra länder.

Elon Musk gav bitcoin en kraftig skjuts uppåt på börsen när han i en tweet meddelade att det nu är möjligt att köpa en Tesla med kryptovalutan. Musk meddelade även att Tesla enbart kommer använda sig av ”internal open source software” för att hantera betalningen och arbeta direkt mot bitcoin-noder.

Tesla kommer inte heller att omvandla bitcoin till någon standardvaluta så som dollar eller euro, utan kommer att behålla innehållet i bitcoin för att säkerställa att Teslas innehav av kryptovalutan ökar.

Elon Musk har flera gånger uttalat sig positivt om bitcoin och andra kryptovalutor vilket gjort att deras värde ökat dramatiskt. Efter hans senaste besked steg värdet med 3,7 procent.

Att Elon Musk nu möjliggör köp av en Tesla med bitcoin är något vi bör vara uppmärksamma på. När Musk tidigt presenterade sin idé gällande elektrifierade bilar ansåg många att det var ett projekt som var dömt att misslyckas. Idag är Tesla det högst värderade bilföretaget i världen och Elon Musk är världens rikaste person.

Inom en snar framtid kan det vara så att kryptovalutor är ett minst lika vanligt betalmedel som våra vanliga valutor. Det skulle kunna innebära att stora delar av världens befolkning som inte haft möjlighet att inneha ett bankkonto plötsligt får tillgång till en global marknad. Vi ser att detta bland annat sker i Afrika redan idag.

Så, när Elon Musk bestämmer sig för något finns det goda skäl att spetsa öronen. Idag möjliggörs ett köp av en Tesla med bitcoin, imorgon kanske du sköter alla dina transaktioner via kryptovalutor.

Foto: James Duncan Davidson, Copyright: CC BY-NC 3.0


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.