Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🛰 Nanoracks sĂ€krar partners för ny kommersiell rymdstation

🛰 Nanoracks sĂ€krar partners för ny kommersiell rymdstation

Nu tas betydande steg för att lansera den första kommersiella rymdstationen nÀr Nanoracks inleder samarbete med flyg- och rymdjÀtte.

Jakob Holgersson
Jakob Holgersson

Dela artikeln

Vi har tidigare skrivit om att Nanoracks samarbetar med Abu Dhabi för att forska kring hur rymdteknik kan anvÀndas för att odla grödor i ogÀstvÀnliga omrÄden. Bolaget har som mÄl att göra rymden tillgÀnglig för den kommersiella marknaden. Den 21 oktober meddelade de att de har hittat partners för ett annat delmÄl i sin strÀvan: kommersiella rymdstationer.

Parterna som ingÄr detta samarbete Àr deras nuvarande majoritetsÀgare, Voyager Space och Lockheed Martin. Detta specifika samarbete omfattar skapandet av en rymdstation som heter Starlab, dÀr Nanoracks Àr huvudentreprenör medan Voyager Space stÄr för strategi och Lockheed Martin för tillverkning och teknisk integration.

Företagen uppger att stationen kan vara i drift sÄ snart som 2027. Och kanske Àr tidpunkten för samarbetet inte en slump: tidigare i Är lanserade NASA programmet Commercial Low Earth Orbit Destinations (CLD). Programmets syfte Àr att Àr att finansiera studier av  kommersiella rymdstationer samt att sedan certifiera dem för att anvÀndas av NASA -astronauter.

Illustrering av StarLab. Bild: Nanoracks

Starlab – den nya rymdstationen

SjÀlva stationen kommer att bestÄ av en stor, uppblÄsbar livsmiljö, en dockningssektion av metall och ett kraft- och framdrivningselement pÄ 60 kW. NÀmnda livsmiljö verkar rymlig, med en avsedd volym pÄ 340 kubikmeter. Nanoracks tÀnker ge stationen ett regenerativt miljöstyrningssystem (ECLSS).

PÄ nÄgot under halva storleken pÄ den internationella rymdstationen kommer den kunna husera fyra astronauter Ät gÄngen och innehÄlla vad som pÄstÄs vara ett toppmodernt laboratorium.

Bild: Nanoracks


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.