Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
👩🏼‍🚀 Här är svenskan som kan bli första kvinnan på månen

👩🏼‍🚀 Här är svenskan som kan bli första kvinnan på månen

Jessica Meir kan bli den första kvinnan på månen. Igår presenterades de 18 astronauter som kan få möjligheten att åka till månen med NASA:s Artemis-program. Bland de 18 är den svenskamerikanska astronauten Jessica Meir.

Cornelia Ekvall
Cornelia Ekvall

Dela artikeln

Jessica Meir, som har både svenskt och amerikanskt medborgarskap, ska nu tränas i The Artemis Team där NASA planerar att skicka en kvinna och en man till månens yta 2024. 43-åriga Meir är en av nio som kan bli utvald till att bli första kvinna på månen.

I videon träffar du hela Artemis-teamet.

Jessica Meir blev uttagen i NASA:s astronautgrupp 21 i juni 2013. Hon begav sig ut på sin första rymdresa till den Internationella rymdstationen, ISS, hösten 2019. Totalt har hon spenderat 205 dagar i rymden. Ombord på ISS genomförde hon bland annat tre rymdpromenader varav en var den första bestående av enbart kvinnor, tillsammans med astronauten Christina Koch. Christona Koch finns också bland de 18 uttagna astronauterna.

Jessica Meir är en stor förebild med en speciell plats i hjärtat för oss i Sverige. Hon är den andra svenska medborgaren att inta ISS och givetvis en stor kvinnlig förebild. Idag är hon även hedersdoktor vid Luleås universitet.


Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekräftar jag att jag har läst och godkänner personuppgifter och cookies policy.