Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🐆 Stort stöd i Sydostasien för att stĂ€nga marknader med vilda djur

🐆 Stort stöd i Sydostasien för att stĂ€nga marknader med vilda djur

Över 90 procent av befolkningen i Sydostasien beredda att stödja beslut frĂ„n regeringar att stĂ€nga illegala och oreglerade djurmarknader.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Dela artikeln

Oreglerade djurmarknader dÀr vilda djur slaktas och sÀljs som matvaror misstÀnks kunna vara ursprunget för spridningen av infektionssjukdomar som Sars, Mers och Covid 19. MÄnga lÀnder och organisationer vill dÀrför dessa marknader ska stÀngas. Det verkar ocksÄ som att en stor del av befolkningen i Sydostasien, dÀr mÄnga av marknaderna finns, hÄller med.

En opinionsundersökning frÄn WWF visar att 93 procent av de tillfrÄgade i lÀnder och regioner som Hong Kong, Myanmar och Vietnam Àr beredda att stödja beslut frÄn regeringar att stÀnga illegala och oreglerade djurmarknader.

84 procent sÀger ocksÄ att de inte tÀnker köpa viltkött frÄn dessa marknader i framtiden. 79 procent tror att en stÀngning kan hindra framtida sjukdomsutbrott.

GlÀdjande nog verkar det som att regeringarna i fler av lÀnderna i regionen Àr inne pÄ samma tankegÄngar. Den kinesiska regeringen har redan infört ett omfattande förbud mot jakt, transporter och konsumtion av vilda djur. Ett liknande direktiv diskuteras i Vietnam.

”Djurhandel, förstörda ekosystem och hĂ€lsorisker hĂ€nger ihop. Att jobba förebyggande mot hĂ€lsokriser och skydda vilda djurarter frĂ„n att överexploateras genom konsumtion och handel, Ă€r avgörande för hela vĂ„r överlevnad”, sĂ€ger HĂ„kan WirtĂ©n, generalsekreterare pĂ„ WWF.

LÀs hela undersökningen hÀr.


FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.