Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🐆 Stort stöd i Sydostasien för att stänga marknader med vilda djur

🐆 Stort stöd i Sydostasien för att stänga marknader med vilda djur

Över 90 procent av befolkningen i Sydostasien beredda att stödja beslut från regeringar att stänga illegala och oreglerade djurmarknader.

Kent Olofsson
Kent Olofsson

Oreglerade djurmarknader där vilda djur slaktas och säljs som matvaror misstänks kunna vara ursprunget för spridningen av infektionssjukdomar som Sars, Mers och Covid 19. Många länder och organisationer vill därför dessa marknader ska stängas. Det verkar också som att en stor del av befolkningen i Sydostasien, där många av marknaderna finns, håller med.

En opinionsundersökning från WWF visar att 93 procent av de tillfrågade i länder och regioner som Hong Kong, Myanmar och Vietnam är beredda att stödja beslut från regeringar att stänga illegala och oreglerade djurmarknader.

84 procent säger också att de inte tänker köpa viltkött från dessa marknader i framtiden. 79 procent tror att en stängning kan hindra framtida sjukdomsutbrott.

Glädjande nog verkar det som att regeringarna i fler av länderna i regionen är inne på samma tankegångar. Den kinesiska regeringen har redan infört ett omfattande förbud mot jakt, transporter och konsumtion av vilda djur. Ett liknande direktiv diskuteras i Vietnam.

”Djurhandel, förstörda ekosystem och hälsorisker hänger ihop. Att jobba förebyggande mot hälsokriser och skydda vilda djurarter från att överexploateras genom konsumtion och handel, är avgörande för hela vår överlevnad”, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på WWF.

Läs hela undersökningen här.

📝 Få en dos faktabaserad optimism varje vecka.

Bli en del av över 15 000 optimistiska, framtidsinriktade prenumeranter som vill att framtiden kommer snabbare.