Toppen! Nu Àr du prenumerant pÄ Warp News
HÀrligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgÄng till Warp News
Varmt vÀlkommen tillbaka! Du Àr nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation Àr nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.
🩏 Nytt hopp för Sumatranoshörningen

🩏 Nytt hopp för Sumatranoshörningen

I ett reservat i Indonesien har det fötts en Sumatranoshörningskalv - vilket ger nytt hopp för den extremt hotade arten.

Linn Winge
Linn Winge

Dela artikeln

Just nu finns det bara ett 80-tal Sumatranoshörningar kvar i naturen. För ungefÀr tvÄ veckor sedan, i Sumatran Rhino Sanctuary i Way Kambas National Park, föddes en noshörningskalv vid namn Rosa. Genom födseln av denna honkalv vÀcktes nytt hopp för den extremt hotade arten.

– Födelsen av Sumatranoshörningen Ă€r goda nyheter i samband med den indonesiska regeringens och deras samarbetspartners anstrĂ€ngningarna för att stĂ€rka Sumatranoshörningspopulation, sĂ€ger Wiratno, generaldirektör för bevarandearbete vid miljöministeriet till NBC News.

De extremt sÄrbara förhÄllandena som dessa noshörningar lever under beror, som sÄ ofta Àr fallet, pÄ obeveklig tjuvjakt och skövling av artens livsmiljöer. Till följd av hur smÄ och spridda noshörningspopulationerna Àr sÄ uppstÄr mycket stora problem nÀr det kommer till naturlig förökning. Detta gör avel i fÄngenskap till det enda hoppet för att undvika utrotning. Populationerna i det vilda har inte tillrÀckligt stora födelsetal för att överstiga de naturliga dödstalen.

Rosas kalv Àr artens första födelse pÄ anlÀggningen under de senaste 10 Ären. Optimist Daily skriver att enligt Wiratno, "med stöd av teknik och samarbete av expertis bÄde frÄn landet och frÄn andra delar av vÀrlden", sÄ kan parken hjÀlpa noshörningspopulationen att ÄterhÀmta sig frÄn att vara nÀst intill utrotad.

– Rosas graviditet representerar nytt hopp för denna kritiskt hotade art, sĂ€ger Nina Fascione, verkstĂ€llande direktör för International Rhino Foundation till NBC News.

Om mÀnskligheten kunde börja leva i harmoni med naturen och de arter som vi delar denna planet med sÄ skulle en grönare framtid kunna komma snabbare.

🐒 Ecuador ger vilda djur lagliga rĂ€ttigheter
Ecuador har blivit det första landet i vÀrlden att bevilja lagliga rÀttigheter till enskilda vilda djur, allt tack vare ullapan Estrellita.

FĂ„ ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter


Genom att prenumerera bekrÀftar jag att jag har lÀst och godkÀnner personuppgifter och cookies policy.