Toppen! Nu är du prenumerant på Warp News
Härligt! Genomför ditt köp i kassan för full tillgång till Warp News
Varmt välkommen tillbaka! Du är nu inloggad.
Tack! Kolla din inkorg för att aktivera ditt konto.
Klart! Din faktureringsinformation är nu uppdaterad.
Uppdateringen av faktureringsinformationen misslyckades.

Klimat

Anders Bolling 5 min read

🤔 Chockerande dåligt? Tänk efter innan du sväljer betet

För dåligt för att vara sant? Warp News krönikör ger tre exempel: En vit skåpbil, döda byggarbetare i Qatar och extremt extremväder.

Ulrika Gerth 3 min read

😟 Hej alla barn – sluta deppa om klimatet

"Ett par från millenniegenerationen inleder med att berätta att de debatterade i 10 år (!) om de skulle våga sätta ett barn till världen (hon ville fostra en climate ally, han fruktade för barnets framtid)", skriver Ulrika Gerth i en krönika.

Cornelia Ekvall 5 min read

💡 Optimist's Edge: Satellit-kartläggning av växthusgaser hjälper oss stoppa klimatförändringarna

Satelliter hjälper oss att bättre förstå vår planet, hur atmosfären påverkas av utsläpp och i detalj förstå vad vi behöver göra för att stoppa klimatförändringarna.

Jonas GrafströmChristian Sandström 5 min read

📉 Sverige får mer från mindre

DEL 1: Lägre koldioxidutsläpp och mindre föroreningar trots fler invånare och ekonomisk tillväxt. Sverige får mer från mindre, skriver Jonas Grafström och Christian Sandström.

Ramez Naam 4 min read

🌎 Ramez Naam: Vi böjer kurvan för framtida uppvärmning från apokalyptisk till mycket överlevnadsbar

Ramez Naam: Tecken visar på att vi har böjt kurvan för framtida uppvärmning från apokalyptisk (4-6 grader) till mycket överlevnadsbar (~2 grader). Det här är fantastiska nyheter.

Anders Bolling 5 min read

🌡️ Anders Bolling: Så normaliserades FN:s värsta scenario och förvred vår bild av uppvärmningen

Det finns en riktigt god nyhet i fjolårets rapport från FN:s klimatpanel IPCC: Skräckscenariot anses inte längre trovärdigt. Vi kan glömma de värsta prognoserna. Men denna glädjebomb har förbigåtts med tystnad, inte bara i medierna utan till stor del även i forskarvärlden.

Mathias Sundin 5 min read

😟 Fritt från framtidstro i Almedalstalen

Om du hoppades höra några positiva framtidsidéer för Sverige från partiledarna i Almedalen, blev du gruvligt besviken. Det var kris, krig och katastrof för hela slanten. Talen var kliniskt befriade från framtidstro. Det duger inte. Svenska väljare förtjänar bättre i valet.

Anders Bolling 6 min read

🌪️ Anders Bolling: Okända sanningen om det oextrema extremvädret

Sommarens nyhetstorka innebär alltid högsäsong för vädernyheter. Många bulletiner om hetta, skyfall och stormar väntar, och vi kommer att få höra att vädret blivit allt extremare. Få kommer att ställa följdfrågan: stämmer det? Det är synd, för svaret är i huvudsak nej.

Mathias Sundin 4 min read

🖊️ Före detta DN-journalisten Anders Bolling ny krönikör hos Warp News

Warp News nye krönikör är en väder- och klimatintresserad journalist med över 20 år på DN, där han bland annat drev Framstegsbloggen. I denna intervju svarar han på frågan om han tror människan kommer lösa klimatförändringarna, vad han kommer skriva om och om en tråkig incident på DN.

Få ett gratis veckobrev med
faktabaserade optimistiska nyheter